Mój ogród wśród łąk część 4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Madziagos
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 10 kwie 2012, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój ogród wśród łąk część 4

Post »

Z pozdrowieniami, Magda
Moje wątki Moje drogi... Aktualny
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Deszcz przestał padać, słoneczko towarzyszyło mi przez cały piątek. Mam nadzieję, że będzie tak mnie rozpieszczać przez cały weekend :wit
Kochani, dziękuję za miłe słowa pod adresem mojego komunijnego kwiatuszka. ;:196

Jagoda - Nie znam nazwy niebieskiego kwiatka :oops: . W zeszłym roku posiałam kilka paczek jednorocznych na moim kopcu i teraz kwitną tam różne kwiatuszki, urocze, ale bez nazwy.

Tulapku - Dlatego ja uważnie śledziłam prognozy pogody, żeby nie pluć sobie potem w brodę ;:224

Aneczko - Nie wiem jak nazywa się kwiatek. Wysiał się razem z innymi ślicznościami NN.

Soniu - Posadziłam dąbrówkę, żeby fajnie zadarniła kilka miejsc. Już nawet myślałam, że nie da rady, ale mam ją.

Aśka - ;:196

Aniu - Muszę zajrzeć do Ciebie i mam nadzieję, że pokazałaś nowy nabytek? Klony, a zwłaszcza palmowe to moja słabość.
Cynie zmarzły, ale posiane w donicy dały radę. Posadzę w szpaler, nie może być, żebym zawiodła wiernych fanów szpaleru cyniowego. :lol:

Justynko - Nie zazdroszczę anginy. Ucałuj malutką, bo na pewno cierpi biedactwo.
Cynie i astry ja sieję wcześniej, bo lubię z nich robić rozsadę. Jak posiejesz do gruntu to szybko dadzą radę ;:333

Miłeczko - Mam tylko dwa rodki,i ja też chodzę koło nich i podziwiam. W tym roku są niesamowite. :wit

Dorotko - Zrobione, Zuza wycałowana :wit

Madziu - Na Ciebie zawsze można liczyć. ;:333

Mój M kupił sobie buczka :lol:

Obrazek

Mój busz

Obrazek

Obrazek

ostatnie tulipany powędrowały do domku

Obrazek
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Małgosiu pogratuluj M, buk piękny. Kotek kontempluje kwitnące rododendrony. :)
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Gosiu twój busz cudowny ;:215 ale księżniczka w bieli dla mnie najpiękniejsza, jak aniołek ;:170
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Gosiu, majowy ogród urzeka bogactwem i pięknem.
Rusałka ;:oj .
Awatar użytkownika
MariaWy
1000p
1000p
Od: 3 lip 2011, o 22:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jednak Maj to bezapelacyjnie najpiękniejszy miesiąc w roku tyle barw i odcieni zieleni , jednym słowem kolorowy zawrót głowy .
Zuzia w ogrodzie to najpiękniejszy kwiat. ;:215
Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2013, o 22:58

Post »

Gosiu, witaj... ;:196
Córeczka śliczna, a po komunii to czas tak leci, że nawet nie wiadomo kiedy i już będzie chłopaków za nos wodzić...
Ogród majowy śliczny, tyle w nim barw, zmieniających się pod wpływem słońca...
Kwiatuchy kwitną wspaniale, rabaty zarośnięte roślinami... Lubię takie...
A Buk cudowny, to jedne z moich ulubionych drzew, zarówno te kolorowe jak i zielone... ;:333
Pozdrawiam serdecznie... ;:167
Wśród Sosen... Buków... Kotów...
Część 1Część 2
Dorota
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17

Post »

Ale pięknie ;:oj :!: powiedz jak to robisz ! ;:224 ;:138
Awatar użytkownika
drewutnia
1000p
1000p
Od: 1 gru 2011, o 13:06

Post »

Ale piękna księżniczka cała w bieli ;:oj
M ma dobry gust bo buczek pierwsza klasa :wit
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Witam serdecznie moją Zieloną Brać :D
Jest poniedziałek, w pracy od rana dym i urwanie głowy, ale ja naładowana pozytywną energią po cudnie spędzonym weekendzie dałam radę. Jak w głowie słońce, to żadna chmura nie jest w stanie go zakryć.
Całą sobotę poświęciłam ogrodowaniu. Już nie pamiętam dokładnie co robiłam, bo robiłam tego dużo. Najbardziej się cieszę z radykalnego odchwaszczenia, skoszenia trawnika ( zagnałam męską część rodziny), okrycia gleby w warzywniku skoszoną trawą i posadzenia kilkadziesiąt flanc astrów.
W niedzielę pojechaliśmy rodzinnie pooddychać świeżym, kaszubskim powietrzem. Oczywiście odwiedziliśmy Szymbark ze sławnym krzywym domem i najdłuższą deska - ławką na świecie ( około 38 metrów, nie pamiętam dokładnie).Chociaż na mnie, jak zwykle ogromne wrażenie zrobił dom, autentyczny dom, w którym mieszkali nasi Rodacy na Syberii. Jest to miejsce do zadumy, do pochylenia głowy. A tego u naszych współczesnych bliźnich nie widziałam wczoraj. Roześmiane buzie, mamusie nawołujące dzieci....
Potem pojechaliśmy do ogrodu botanicznego w Gołubiu. Przepiękne okazy roślin, bylin, cudne zapachy. I stamtąd również przywiozłam cenną wskazówkę dla mnie. Nie będę więcej sadziła blisko siebie roślin, mam na myśli drzewa i krzewy....no, ja mam z tym problem i już widzę co będzie się działo jesienią. Przesadzanie :;230
Na deser skoczyliśmy do arboretum w Wirtach. Niesamowite okazy drzew, krzewów, ogromne rododendrony tworzące cudną feerię barw. Polecam to miejsce.

Soniu - Mój M lubi drzewa. Jego słabością są buki i brzozy. Cieszę się z tej nowo odkrytej pasji, bo mam kompana w niektórych planach ogrodniczych. Mamy w planach dokupienie kilku fajnych drzew, które wczoraj oglądaliśmy w Wirtach. Mam na myśli buka Fountain'a, kilka odmian brzozy. Szukam teraz fajnych szkółek gdzie mogłabym poczynić dobre zakupy. :wit

Aniu - Dziękuję za miłe słowa. Powiem Ci na uszko, że moja księżniczka to moja słabość. ;:196

Justynko Klaryso - Byłam wczoraj w kaszubskich stronach, rozglądałam się ....nie miałaś czkawki? :uszy Och , pięknie mieszkacie, piękne tereny. M jechał wolno, ja się zachwycałam. Zdecydowanie za rzadko jeżdżę w tamte rejony.

Marysiu - Maj nas w tym roku słabo ukochał, ale i tak jest piękny. Ta soczysta zieleń.... ;:196

Dorotko - Ja kocham się w naszych rodzimych drzewach. Buki, brzozy, dęby, klony. Mają w sobie urok, jest tyle ciekawych odmian. Dziękuję za miłe słowa. ;:196

Mateusz - Co robię? Z ogrodem? To co każdy z nas, zielono zakręconych. Sadzę, przesadzam, dosadzam....i dalej od nowa. aha i jeszcze podlewam, koniecznie...bo u nas suche tereny z niewielkimi opadami deszczu w skali roku. :wit Dziękuję Ci, to miłe słowa.

Ewuś - Małż został bezlitośnie i świadomie zarażony przeze mnie miłością do roślin. Woli drzewa, proszę bardzo, czy ja mu bedę zabraniała? :;230

Kilka foteczek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16

Post »

Cudne kwiatowe poduchy ;:173
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

A na moje tam na pewno po kilka sztuk jest!
A zawsze zamiast przesadzania przyciąć można ;:224
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:38

Post »

Dzień dobry Gosiu :wit
dziękuję za wizyty ;:196 Serdeczne pozdrowienia dla Twojej komunistki :wink: ślicznie jej w bieli. Jakiego buczka sprawił sobie mąż? To chyba nie jest szczepiona forma tylko normalne drzewko? Tak czy inaczej, dobry wybór, buki są piękne.
Pozdrawiam, Iwona
cz.5_aktualna, spis wątków
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49

Post »

Śliczne te kolorowe plamy ;:oj ;:138 ;:215
Pozdrawiam Gracha