Kolejna jesień w moim ogródku i znowu wiosna ...CD

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Kolejna jesień w moim ogródku i znowu wiosna ...CD

Post »

Maryniu witam weekendowo. ;:196
Twój ogród z pewnością już także podlany, roślinki się cieszą i będą dłużej kwitły.
Uwielbiam rdest wężownik, chociaż mój nie jest tak pięknie rozrośnięty jeszcze. Czosnki także pięknie kwitną, a nawet róże. ;:138
Piękne fotki jeszcze bardziej wydobywają urodę roślin.
Pozdrawiam serdecznie. :)
Awatar użytkownika
Margaret2014
1000p
1000p
Od: 20 maja 2014, o 08:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu to nie zwykłe "pstryk", gdyby tak było Twoje zdjęcia nie różniłyby się od innych, a nie ma co ukrywać że są wyjątkowe.
Co to za żółte kwiatuszki na zdjęciu pod tulipanami?
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

I znowu wpadłam zobaczyć cudne zdjęcia pięknych roślin, ale nie na szybko, muszę przejrzeć spokojne ten cudny gąszcz ;:215
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Aniu, Dorciu ,anym ,Anna11,Tajka ,Margaret2014 ,iwona0042 Wasze wizyty to dla mnie przyjemność wielka! ;:196 A jeszcze jak zostawicie ślad swojej bytności to już pełnia szczęścia ! Jak zawsze wpisy wszystkich moich Gości radują mnie niezmiernie!
Wasze miłe słowa są zawsze budujące dla mnie a szczególnie,kiedy nie szczędzicie pochwał :D Chyba wszyscy po to tutaj jesteśmy! ;:7 Liczne odwiedziny tych, co tylko tutaj wchodzą i wychodzą bez śladu są miłe ale... ;:131 Wierzę,że i ten elektorat jest stały ale niemy... tak wygodniej... Większość z pewnością byłaby mile widziana ! :D

Aniu ciekawa jestem jakie zakupy azaliowe poczyniłaś..u mnie nowości - niet! Jakoś nie odczuwam potrzeby bo ogródek pełny... do czasu aż mi znowu coś wpadnie w ręce ale okazji nie szukam! Ty mnie zawsze dowartościowujesz! ;:180 Tym razem to nie oko dojrzało tylko sam obiektyw , to był pstryk od niechcenia... :roll:
dorcia7 miło mi czytać,że Ci się moje pstryki podobają i wyrażasz to miłym wpisem !... ;:180 Na leżaczku odpocząć trzeba choć ja nie mam na to jakoś wolnego czasu ... Był spory upał więc kontemplowaliśmy z małżonkiem w cieniu z jogurcikiem w dłoniach w samo południe... :D ;:306

anym Aniu trawka jest bezimienna ale ulubiona bo wcześnie wychodzi na wiosnę i zaraz ma kłosy... :D Czosnki trzeba mieć ja je mam od dawna choć olbrzymie Krzysztofa zginęły...

Anna11 tyle host :shock: ...ale one są bez osbsługowe praktycznie to faktycznie zapchajdziury ogrodowe! ;:173 Jedynie przed ślimakami chronić trzeba...Pada u mnie z przerwami 3-ci dzień ... chłodno i siedzenie w domu...nie lubię tak...tkwić bezczynnie... ;:131

Tajka rdest rośnie bardzo szybko ja mam 2-gi sezon już go podzieliłam mam w 2 miejscach i u sąsiadki też już rośnie..Z pewnością to roślina,której zapędy trzeba będzie ograniczać...ale Ty masz duży ogród więc problemu nie będzie...On jest łatwy do usunięcia ponadto... :) Również Tobie życzę miłego weekendu miejmy nadzieję, że przestanie padać... ;:131

Margaret2014 Małgosiu bardzo Ci dziękuję za tak miłe słowa! ;:196 Żółte kwiatuszki kupiłam w spożywczaku to gazania .

Iwonko cieszy mnie,że Ci się podobają zdjęcia mojego gąszczu... jeszcze daję radę się w nim poruszać! ;:180

MAJOWE TAKIE...SOBIE...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
ta azalia kwitła słabo 2 razy przesadzałam w celu poszukiwania dla niej dobrego miejsca...jesienią jej znalazłam!
Obrazek
jarzmianka
Obrazek
w tle szczodrzeniec i pontyjka
Obrazek

Obrazek

Obrazek
tawuła śliwolistna
Obrazek

Obrazek
tak wyglądała 3 dni temu piwonia lekarska
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
chinanit
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lip 2013, o 14:59

Post »

Witaj :) Zawsze uważałam, że mam za gęsto na rabatach , ale widzę że u Ciebie też busz. :)
Bardzo ładnie pokazujesz rośliny. Ja zazwyczaj zdjęcia robię w biegu, bo ciągle mało czasu i wychodzą raczej dokumentujące niż ładne.
Zauważyłam, że niezapominajki bardzo ładnie komponują się z innymi roślinami. ;:108
Dobrego dnia. ;:3
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

chinanit Witam imienniczkę! ;:196 U mnie busz ...wydaje Ci się , jak wielu innym! :D Jest jeszcze parę miejsc, które są nienaruszalne ;:173 ...tam tylko murawa i kosiarka rządzi !Jest i dla Gości miejsce... ;:304 i jeszcze kilka innych gdzie stąpnąć można a i odpocząć także ;:108 ...
Dziękuję za odwiedziny i zapraszam jeszcze jeżeli lubisz busz do moich słonecznych i cienistych zakątków ! :heja

Dzisiaj ma nastąpić poprawa pogody ...mam nadzieję na nowe kwitnienia i kolejne zdjęcia...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Miłej soboty!

MARYNA pozdrawiam
spis wątków
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Maryniu,cudne te widoki ogrodu z całą jego zawartością ,zamiast iść sadzić rośliny ,to ja nie powstrzymałam się tutaj przyjść no i oczywiście muszę to powiedzieć ,że ogród masz przepiękny,pozdrawiam i miłego dnia życzę ;:196
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Te półcienie na fotkach sprawiają że ogród wydaje się być taki tajemniczy, tylko patrzeć jak spod liścia paproci wyfrunie elf :D
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45

Post »

Z zakupów azalii, wróciłam z ...klonem palmowym ;:223 . Taki sobie biedaczek stał i na mnie czekał :;230 .
Jakoś nie mam weny na grubsze zakupy, a i busz już się zrobił. Poza tym mam obiecane co nieco z likwidowanego ogrodu - i tak będzie problem ;:oj .
Gdybym miała wybierać, to 'stawiam' na pierwsze zdjęcie ;:63 .
Miłej niedzieli ;:196 .
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zgodnie z zapowiedzią byłam na działce ; po rabarbar na szarlotkę i żeby udokumentować majowe widoczki bo zmieniają się jak w kalejdoskopie!

Gości witam serdecznie i jestem wdzięczna za odwiedziny, przesyłając serdeczności ! ;:180

majowe takie...
pierwsze piwonie
Obrazek

mimo wiosennego podmarznięcia i przesadzenia dała radę i zakwitła...kwiaty nieco mniejsze jak rok temu ale dość liczne...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
maj to czas różaneczników i azalii , coś niecoś się i u mnie znajdzie.. :)
cardinale
Obrazek
catawbiense grandiflorum
Obrazek

Obrazek
pontyjska przekwita ale pachnie...
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

CDN ...

MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Pięknoty masz na działce Maryniu :D
To ujęcie żółtego kielicha na ostatnim zdjęciu jest cudne ;:173
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Maryniu byłam,pooglądałam. Teraz tylko pozostaje mi życzyć powodzenia. Mam nadzieję,że zostaniesz doceniona za cudna kwiaty i jeszcze piękniejsze ich fotografowanie. Miłej niedzieli.A szarlotka jak smakowała? :wit
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aga cieszę się,że Ci się podoba u mnie i wyrażasz miłym wpisem! ;:180
Alu miło,że jesteś! ;:168 Co i rusz mnie ktoś docenia ;:173 .. i zawsze jestem wdzięczna! :D Szarlotka będzie smakowana po południu jak dzieci się zjawią!Dziękuję za odwiedziny! ;:196

MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Maryniu ;:167 proszę napisz coś o Rodgesji...posadziłam niewielką kępkę jakieś trzy lata temu, do tej pory nie pokazał się ani jeden kwiat. Chociaż w tym roku liście są dużo większe i jest ich więcej. Gdzie zdobyłaś piwonię kwitnącą na żółto :?: więcej nic nie napiszę :wink: wszędzie coś ciekawo rośnie, trudno się skupić...Masz niesamowity ogród ;:167 ;:196
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Anna11 takie słowa o moim ROD-owym ogródku ;:oj :roll: bardzo jestem wdzięczna i dumna jednocześnie!!! ;:196 ;:196 Nieczęsto mam okazję tak cudowne słowa odbierać...wierzę, że napisane tak jak odbierasz! Niesamowicie jestem Ci wdzięczna! ;:180 :D
Rodgersji mam 2 odmiany najlepiej się spisuje kasztanowcolistna i kwitnie od pierwszego sezonu ...Posadziłam w cieniu ...i zapomniałam o niej dosłownie...Nigdy nie podlewam ,wiosną sypnę nawozu wieloskładnikowego na całą rabatę i to wszystko...Całkowicie u mnie bezproblemowa roślina! Jeżeli Ci nie kwitnie, nie czekaj tylko przesadzaj czym prędzej... Doświadczyłam osobiście , że takiej roślinie należy zmienić miejsce choćby o kilkadziesiąt cm..Powodzenia życzę! Piwonię żółtą kupiłam za 20 PLN 2 lata temu u mnie na ryneczku... podobno nasiona pochodzą z arboretum w Bolestraszycach...Jak widać można na niej polegać! :D

Alu- szarlotka smakowała , ledwie okruszki z dużej blachy zostały..poszła też na wynos... Lubimy wszyscy bardzo, bo rzadko się piecze ze względu na niekorzystne właściwości rabarbaru ;:173 ...ale uzupełniam go dodatkiem budyniu na mleku lub wkładką serową....Mam jedną sadzonkę i okoliczne sąsiadki też skorzystały..Jeszcze zostało.. .

Pulpa222 Aniu jaką odmianę klonika kupiłaś ? Ja sobie ...pluję w brodę... bo ostatnio pan na ryneczku oferował ładnego, ok.1,5 m klonika japońskiego za 22 zeta...zastanawiałam się jak do autobusu z nim powędruję, miałam się zastanowić, poszłam dalej, kupiłam coś tam no i zapomniałam.. a wart był grzechu... ;:223

koziorozec Martuś ;:168 same miłe słowa zostawiasz ... ;:180 ;:180

widoczków moich majowych takich ...sobie, odrobina..

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek