Nie dziwię Ci się,June naprawdę śliczna(chyba będzie jedyną porządna u mnie )
Ale hostowiska piękne są
Nie mogę się doczekać własnej chałupy,co to się host do bólu (brzuchów ślimaków)nasadzi
Aniu hosty jeszcze raz podziwiam, niezła kolekcja. Azalia wyjątkowo energetyczna, jak się w pełni rozwinie, będzie największą ozdobą rabaty. Powojniki teraz mnie fascynują, jak taka niepozorna roślina wydaje tyle pięknych kwiatów.
Aneczko, Twoja hostowa rabata już się zapełniła barwnymi liśćmi i jest fantastyczna. Ja odkryłam na działce kilka nowych odmian - już zdążyłam zapomnieć, co mi podarowałaś - najpiękniejsze liście ma zielona z jaśniejszym brzegiem (wstawię u siebie - to więcej Ci powie), aż mam ochotę je pogładzić, tak ładnie się wywijają na zewnątrz.
Powojniki też masz już do podziwiania. Jeśli pamiętasz mój tajemniczy atragene, to okazał się zwykłym górskim (Montana). Zdjęć nie wstawię, bo ograniczyłam wątek do mojej działki. Nie dziwne, że mi nie kwitł, skoro go nisko cięłam . Myślałam, że się rozkrzewi .
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków! Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Ja stąd nie wyjdę siedzę i podziwiam Twoje hosty i naprawdę czekam wiosny hahhaah wiesz dlaczego
ja mam w 90% azalie japońskie nie wymagają duzo miejsca , moje mają ..po 15 lat i to małe krzaczki
Nie mam zagospodarowanego miejsca pod lipą , sam cien, i stwierdziłam że to idealne miejsce na hosty trawa z biedą tam rośnie bo za ciemno, zasadziłam na próbę Ventricrosę w zeszłym roku wiosna i ona wprost szaleje , widać że miejsce jej pasuje
Moja córcia właśnie zadzwoniła. Zdarła ustny angielski - ostami egzamin maturalny! 39 punków na 40 !!!!
Dzięki Bogu :) I osobom nas wspierającym
Teraz tylko czekanie na wyniki pisemnych .
Mateuszu-Tulap; Kasiula17 ; cyma2704-Soniu;ASK_anulla-Anulko ;katharos-Kasiu; trzynastka-Celinko Dziękuję za wasze odwiedziny
Jest kilka host moich ulubienic.June należy do nich.ale ona jest naprawdę śliczna U mnie ślimaków nie ma.Także nie musza być wszędzie . Kasiulko17 War Paint jest piękna jak się wybarwia.Szkoda,że jeszcze trochę i zielenieje
Hosty mnie urzekły chyba 7 lat temu.Dostałam odpis podatkowy ( po cichu) i od razu większa ilość kupiłam.Normalny bzik.
chociaż w szkółkach kupowałam,To też pomyłki były niestety ,A ze 3 czy 4 mi padło, były zbyt małe , albo nie wiem Co .
Ventricrosa to stra i bardzo dobra odmian.Ładnie i szybko rośnie Anulka jak tylko je rozpoznam, to ci powiem, bo sama nie wiem jakie ci wysyłałam.Mam kilka NN .Montana też jest piękna.Może nawet bardziej obficie kwitnie niż atragene
Tak ,Piwonia pierwszy raz zakwitnie.Dlatego tak bardzo ciekawa jestem co mi się trafiło
Bodziszki zaczynają
i orliki
A ja dzisiaj na ryneczku kupowałam pomidorki( sadzoneczki) i paprykę i żurawkę jedna dojrzałam co nie mam i oczywiście kupiłam
.I widziałam sadzonki dzwoneczka irlandzkiego i się zastanawiałam, zastanawiałam i nie kupiłam
ale to chociaż ze 4 sadzonki trzeba byłoby kupić.??
Żeby go bardziej było widać.Bo na wysiew to chyba za późno już ??
Aniu, gratulacje dla córki. Piękny wynik. No i do przodu .
Piękne orliki, zachwycam się dziś u wszystkich nimi. I pluję sobie w brodę, że mam ich tak mało. Nawet nie wiem jakie, bo jeszcze żaden się nie otworzył.
To teraz zadzwoń Ty kochana do córki i złóż gratulacje od Forumowiczów.
Super a tyle nerwów zjedzonych.
Kwiaty śliczne i bodziszki na zdjęciach wyszły przepięknie.
Też mam sporo host co tracą kolor ale wiosną cieszą jak diabli.
Tez tak kupuje małe sadzonki czasami szukam czy coś faktycznie tam jest. Teraz wole wymiany.
Aniu u Ciebie już taka piękna, zaawansowana wiosna-u mnie jeszcze w powijakach. A wydawałoby się, ze mieszkam w nieco cieplejszym regionie niż Twój. No cóz-dom na wolnej przestrzeni pól i ogród narażony na wiatry i mróz robi swoje. Cudowne powojniki pokazałaś. Chociaż mnie zachwyciła Twoja hosta-war paint. Przepiękna jest