Kolejna jesień w moim ogródku i znowu wiosna ...CD
-
e-babcia
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 31 paź 2011, o 16:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kolejna jesień w moim ogródku i znowu wiosna ...CD
Marysiu masz ciemne tulipany takie jak ja , bardzo je lubie 
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Maryniu jak pięknie, jak pięknie 
- marpa

- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Zaglądacie licznie po cichutku a ja siedzę w domu i się nudzę... Dzisiaj tylko 2 godz. zabawiłam na działce
Ok.godz.14 lunęło jak z cebra przez chwilę... więc zdecydowaliśmy się na powrót bo w nocy był deszcz i już było przyjemnie wilgotno... Dodatkowe padanie to już za dużo i niewiele w ziemi można było pogrzebać. Połowę przedogródka udało się tylko oplewić ...Szkoda,że nie udało się zrobić całości...byłoby "z głowy"! Wróciliśmy do domu i całe popołudnie pięknie świeci słońce a ja się wściekam dosłownie!
Nie wspomniałam o pladze ślimaków gołych... skąd się to wzięło tałatajstwo w takich ilościach
Opanowały wszystkie działki!Rabaty kwiatowe wysypałam granulatem ale sałatę już mi wcięły!
cyma2704 Soniu to miłe, że dziękujesz za odpowiedź
...często ktoś o coś pyta chyba po to tylko,żeby coś napisać a potem bez odzewu..dla mnie to lekceważące
...Rozumiem,że można zapomnieć ale to zdarza się zbyt często, niestety...
dorcia7 irysek to najnowszy nabytek...śliczniusi był z kwiatkiem i nie mogłam go nie kupić...
Popołudnie mam nudne jak ch...ra!
Obeszłam FO ale raczej wszędzie to samo ... często uczucia déj? vu doświadczam
...
e-babcia nie tylko nam się podobają te tulipanki w wielu ogrodach je widać bo to nie nowa odmiana a w przyszłym sezonie będzie jeszcze więcej bo wiele osób zapisuje je jako chciejstwa... Nie u mnie co prawda ale poczytałam dzisiaj sporo wypowiedzi.Co sezon inne gatunki zdobywają serca i "żądzę posiadania"forumowiczów ..Dla mnie to trochę dziwne bo tyle jest odmian przeróżnych,można je obejrzeć na opakowaniach bądź w necie i można by bardziej urozmaicić to forumowe menu..
Byłoby ciekawiej!
Znowu się narażę i już nikt się nie będzie u mnie odzywał
...Ale na moich wiernych stałych odbiorców" liczę!
iwona0042 dziękuję serdecznie!
Fotki szybko się dezaktualizują więc w ramach walki z nudą coś niecoś ze swoich zasobów zapodam....
pierwsza azalia w pełni kwitnienia

pierwsze iryski jak ktoś napisał kwiaty jednego dnia w nielicznych ilościach odmianowych u mnie

buczka jakieś robale chyba obsiadły , zrobiłam oprysk mam nadzieję ,że pomoże!

paprocie w tym roku bardzo się u mnie ociągają, adiantum już opłakałam ale się pokazuje tym bardziej,,że po przesadzeniu

jaskółcze ziele dość się u mnie panoszy

Nie wspomniałam o pladze ślimaków gołych... skąd się to wzięło tałatajstwo w takich ilościach
cyma2704 Soniu to miłe, że dziękujesz za odpowiedź
dorcia7 irysek to najnowszy nabytek...śliczniusi był z kwiatkiem i nie mogłam go nie kupić...
Obeszłam FO ale raczej wszędzie to samo ... często uczucia déj? vu doświadczam
e-babcia nie tylko nam się podobają te tulipanki w wielu ogrodach je widać bo to nie nowa odmiana a w przyszłym sezonie będzie jeszcze więcej bo wiele osób zapisuje je jako chciejstwa... Nie u mnie co prawda ale poczytałam dzisiaj sporo wypowiedzi.Co sezon inne gatunki zdobywają serca i "żądzę posiadania"forumowiczów ..Dla mnie to trochę dziwne bo tyle jest odmian przeróżnych,można je obejrzeć na opakowaniach bądź w necie i można by bardziej urozmaicić to forumowe menu..
Znowu się narażę i już nikt się nie będzie u mnie odzywał
iwona0042 dziękuję serdecznie!
Fotki szybko się dezaktualizują więc w ramach walki z nudą coś niecoś ze swoich zasobów zapodam....
pierwsza azalia w pełni kwitnienia

pierwsze iryski jak ktoś napisał kwiaty jednego dnia w nielicznych ilościach odmianowych u mnie

buczka jakieś robale chyba obsiadły , zrobiłam oprysk mam nadzieję ,że pomoże!

paprocie w tym roku bardzo się u mnie ociągają, adiantum już opłakałam ale się pokazuje tym bardziej,,że po przesadzeniu

jaskółcze ziele dość się u mnie panoszy

- hala67

- Od: 1 paź 2011, o 22:12
Maryniu zdjęcia robisz jak zwykle po mistrzowsku. Niekiedy oglądam je po kilkakrotnie. Przepraszam, że nie zostawiam śladu mojej bytności ale gorąco Ci kibicuję.
Całkowicie zgadzam się z tym co napisałaś o tulipanach. Coraz bardziej wzdycham do tych "babcinych" czerwonych bądź żółtych. I takie właśnie chciałabym nabyć.
Mam podobnego iryska do tego: http://images70.fotosik.pl/867/367218ad43b13ba2.jpg . Czy to 'Island' z grupy SDB?
Całkowicie zgadzam się z tym co napisałaś o tulipanach. Coraz bardziej wzdycham do tych "babcinych" czerwonych bądź żółtych. I takie właśnie chciałabym nabyć.
Mam podobnego iryska do tego: http://images70.fotosik.pl/867/367218ad43b13ba2.jpg . Czy to 'Island' z grupy SDB?
Pozdrawiam Hala
- dorcia7

- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Ja też z działki zwiałam widząc z każdej strony czarne niebo,jak dotarłam do domu wyszło słońce i ani kropli deszczu ne spadło
- Tajka

- Od: 23 sty 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Maryniu niskie iryski pumila, to już i u mnie zaczynają zakwitać, ale azalie to jeszcze długo, może za dwa tygodnie dopiero.
U Ciebie już tak wszystko na rabatach porozrastane, widać, że byliny wcześniej ruszyły z wegetacją.
Buka opryskuję razem z kalinami, bo na moim taka szara mszyca grasuje, zapomniałam jak ona się prawidłowo nazywa.
Dobrej nocy.
U Ciebie już tak wszystko na rabatach porozrastane, widać, że byliny wcześniej ruszyły z wegetacją.
Buka opryskuję razem z kalinami, bo na moim taka szara mszyca grasuje, zapomniałam jak ona się prawidłowo nazywa.
Dobrej nocy.
- marpa

hala67 Haluś miło,że zaglądasz do mnie a już jak zaznaczysz swoją obecność to radość podwójna!
Dziękuję za opinie o zdjęciach!
W spr. iryska nie podpowiem, bo się absolutnie na nich nie znam a kupowałam je na ryneczku a tam pańcie odmian nie znają... 
dorcia7 Dorotko u mnie popadało ale popołudnie działkowo zmarnowane!
Trawsko ruszyło pełną parą ...ciepło i opady sprzyjające!
Tajka Tereniu to chyba i od odmiany zależne,kiedy zakwitają nam azalie.
Zmartwiłam się tym buczkiem bo to moje oczko w głowie...mszycy nie widać ale listki pojedyncze podgryzione i zwinięte.Ja oprysków raczej nie stosuję w ogródku...chyba nie dowidzam...
Nie mam dużych roślin więc na mszyce to aerozol tylko...psik psik i po sprawie...Ale buczka z grubej rury potraktowałam ...
Dziękuję za odwiedziny!
Muszę chyba ograniczyć ilość zdjęć na FO bo kto to widział ,żeby wklejać tyle zdjęć
tarczownica i u mnie obecna

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

dorcia7 Dorotko u mnie popadało ale popołudnie działkowo zmarnowane!
Tajka Tereniu to chyba i od odmiany zależne,kiedy zakwitają nam azalie.
Zmartwiłam się tym buczkiem bo to moje oczko w głowie...mszycy nie widać ale listki pojedyncze podgryzione i zwinięte.Ja oprysków raczej nie stosuję w ogródku...chyba nie dowidzam...
Dziękuję za odwiedziny!
Muszę chyba ograniczyć ilość zdjęć na FO bo kto to widział ,żeby wklejać tyle zdjęć
tarczownica i u mnie obecna

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Witaj Maryniu
ze ślimakami Masz rację, jest ich mnóstwo...do tego kilku centymetrowe, do tej pory były tylko małe...te duże są obrzydliwe
Adiantum zachwycające, ostatnio choruję na paprocie...kilka już rośnie, na pewno jeszcze jakieś dojdą. Tak przy okazji foto paproci będą mile widziane
Piękny ogród stworzyłaś, z przyjemnością się ogląda. Pozdrawiam.
- hala67

Maryniu a Twój buczek jaka to odmiana? Szukam niskiego drzewka o takich właśnie pięknych liściach.
Wstawiaj dużo zdjęć. Uwielbiam oglądać je
.
Wstawiaj dużo zdjęć. Uwielbiam oglądać je
Pozdrawiam Hala
- marpa

Haluś
Mój buczek to Fagus silvatica "Purpurea - Pendula"Jeżeli ma być niewielki to jest idealny! Polecam!
Cieszy mnie,że lubisz oglądać moje zdjęcia proszę o częstsze oficjalne odwiedziny niekoniecznie z pochwałami ...ale takie zwyczajne , koleżeńskie
! Bo takich wizyt to u mnie niewiele ! 
Anna11 Aniu ślimaki wczoraj uczciwie poczęstowałam granulatem...będzie świeży wydatek w tym sezonie granulki u mnie w opakowaniach kilogramowych cena ok. 30 zeta...Wczoraj kupiłam i 1/3 już wysypałam na całą działkę z wyjątkiem oczywiście warzywnika tam tylko na ścieżkę jako barierę. Przez 2 lata sporo kasy wydałam na środek p/nornicom w tym roku ich nie ma na razie?to ślimce przebrzydłe się objawiły a 2 lata ich prawie nie było ...Czytam że wszędzie się pokazały...zrzut jakiś czy co???
Ucieszyło mnie,że Ci się podoba u mnie! Dziękuję za uznanie!

Cieszy mnie,że lubisz oglądać moje zdjęcia proszę o częstsze oficjalne odwiedziny niekoniecznie z pochwałami ...ale takie zwyczajne , koleżeńskie
Anna11 Aniu ślimaki wczoraj uczciwie poczęstowałam granulatem...będzie świeży wydatek w tym sezonie granulki u mnie w opakowaniach kilogramowych cena ok. 30 zeta...Wczoraj kupiłam i 1/3 już wysypałam na całą działkę z wyjątkiem oczywiście warzywnika tam tylko na ścieżkę jako barierę. Przez 2 lata sporo kasy wydałam na środek p/nornicom w tym roku ich nie ma na razie?to ślimce przebrzydłe się objawiły a 2 lata ich prawie nie było ...Czytam że wszędzie się pokazały...zrzut jakiś czy co???
Ucieszyło mnie,że Ci się podoba u mnie! Dziękuję za uznanie!
- dorcia7

- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Muszę w takim razie dokładniej się przyjrzeć moim rabatom-jak tam sprawa ślimaków,rok i dwa lata temu jakoś się nie przygladałam zbyt wnikliwie dopiero jak zauważyłam ażurowe liście host to zaraz do sklepu po niebieskie cukierki poleciałam,jutro na działce zrobię inspekcję 
- Pulpa222

- Od: 21 kwie 2010, o 08:45
Czemu niby masz się ograniczać ze zdjęciami, nie rozumiem
. Robisz bardzo ładne zdjęcia i myślę, że chętnie są oglądane
. A z tym pisaniem, to wszędzie zastój
. Jakby nie patrzeć wątek jest o ogrodach, a czasem całe strony są zapisane różnymi tematami, niekoniecznie ogrodowymi. Wolę już oglądać zdjęcia
. Zawsze można się pozachwycać i coś 'podgapić'
.
Na swoich 'fanów' możesz liczyć
.

Na swoich 'fanów' możesz liczyć
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
- marpa

- hala67

Mayniu patrząc na Twoje dorodne funkie, dochodzę do wniosku, że z moimi jest coś nie tak. Niektóre mają zaledwie jeden bądź dwa listki rozwinięte, a kilka jest dalej na etapie wystawiania nosów spod ziemi. Chyba muszę je wszystkie poprzesadzać do cienia lub półcienia.
A miesięcznię (bo to chyba ona) pamiętam z dzieciństwa. Pięknie pachnie.
A miesięcznię (bo to chyba ona) pamiętam z dzieciństwa. Pięknie pachnie.
Pozdrawiam Hala
- marpa

Haluś
z przesadzaniem host się nie śpiesz ...ja mam zarówno w cieniu na hostowiskach jak i w przedogródku w pełnym słońcu i rosną jednakowo. Może bardziej sucho u Ciebie, mój eM podlewał dość często choć w przedogródku nie...Doczekasz się , spokojnie!
Miesięcznica co jakiś czas sama do mnie wraca i cieszy...bo srebrniki też lubię !Nie przeszkadza mi nawet to ,że wyrasta tam gdzie sama chce !