Kolejna jesień w moim ogródku i znowu wiosna ...CD

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kolejna jesień w moim ogródku i znowu wiosna ...CD

Post »

Marysiu masz ciemne tulipany takie jak ja , bardzo je lubie ;:138
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Maryniu jak pięknie, jak pięknie ;:138
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Zaglądacie licznie po cichutku a ja siedzę w domu i się nudzę... Dzisiaj tylko 2 godz. zabawiłam na działce :twisted: Ok.godz.14 lunęło jak z cebra przez chwilę... więc zdecydowaliśmy się na powrót bo w nocy był deszcz i już było przyjemnie wilgotno... Dodatkowe padanie to już za dużo i niewiele w ziemi można było pogrzebać. Połowę przedogródka udało się tylko oplewić ...Szkoda,że nie udało się zrobić całości...byłoby "z głowy"! Wróciliśmy do domu i całe popołudnie pięknie świeci słońce a ja się wściekam dosłownie! :twisted:
Nie wspomniałam o pladze ślimaków gołych... skąd się to wzięło tałatajstwo w takich ilościach :?: Opanowały wszystkie działki!Rabaty kwiatowe wysypałam granulatem ale sałatę już mi wcięły!

cyma2704 Soniu to miłe, że dziękujesz za odpowiedź ;:180 ...często ktoś o coś pyta chyba po to tylko,żeby coś napisać a potem bez odzewu..dla mnie to lekceważące ;:131 ...Rozumiem,że można zapomnieć ale to zdarza się zbyt często, niestety... ;:7

dorcia7 irysek to najnowszy nabytek...śliczniusi był z kwiatkiem i nie mogłam go nie kupić... :) Popołudnie mam nudne jak ch...ra!
Obeszłam FO ale raczej wszędzie to samo ... często uczucia déj? vu doświadczam ;:131 ...

e-babcia nie tylko nam się podobają te tulipanki w wielu ogrodach je widać bo to nie nowa odmiana a w przyszłym sezonie będzie jeszcze więcej bo wiele osób zapisuje je jako chciejstwa... Nie u mnie co prawda ale poczytałam dzisiaj sporo wypowiedzi.Co sezon inne gatunki zdobywają serca i "żądzę posiadania"forumowiczów ..Dla mnie to trochę dziwne bo tyle jest odmian przeróżnych,można je obejrzeć na opakowaniach bądź w necie i można by bardziej urozmaicić to forumowe menu.. ;:131 Byłoby ciekawiej!
Znowu się narażę i już nikt się nie będzie u mnie odzywał :roll: ...Ale na moich wiernych stałych odbiorców" liczę! :D :heja

iwona0042 dziękuję serdecznie! ;:196

Fotki szybko się dezaktualizują więc w ramach walki z nudą coś niecoś ze swoich zasobów zapodam.... :D

pierwsza azalia w pełni kwitnienia
Obrazek

pierwsze iryski jak ktoś napisał kwiaty jednego dnia w nielicznych ilościach odmianowych u mnie
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

buczka jakieś robale chyba obsiadły , zrobiłam oprysk mam nadzieję ,że pomoże!
Obrazek

Obrazek

paprocie w tym roku bardzo się u mnie ociągają, adiantum już opłakałam ale się pokazuje tym bardziej,,że po przesadzeniu
Obrazek

Obrazek
jaskółcze ziele dość się u mnie panoszy
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
hala67
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2011, o 22:12

Post »

Maryniu zdjęcia robisz jak zwykle po mistrzowsku. Niekiedy oglądam je po kilkakrotnie. Przepraszam, że nie zostawiam śladu mojej bytności ale gorąco Ci kibicuję.
Całkowicie zgadzam się z tym co napisałaś o tulipanach. Coraz bardziej wzdycham do tych "babcinych" czerwonych bądź żółtych. I takie właśnie chciałabym nabyć.
Mam podobnego iryska do tego: http://images70.fotosik.pl/867/367218ad43b13ba2.jpg . Czy to 'Island' z grupy SDB?
Pozdrawiam Hala
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Ja też z działki zwiałam widząc z każdej strony czarne niebo,jak dotarłam do domu wyszło słońce i ani kropli deszczu ne spadło
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Maryniu niskie iryski pumila, to już i u mnie zaczynają zakwitać, ale azalie to jeszcze długo, może za dwa tygodnie dopiero.
U Ciebie już tak wszystko na rabatach porozrastane, widać, że byliny wcześniej ruszyły z wegetacją. ;:138
Buka opryskuję razem z kalinami, bo na moim taka szara mszyca grasuje, zapomniałam jak ona się prawidłowo nazywa.
Dobrej nocy. ;:196
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

hala67 Haluś miło,że zaglądasz do mnie a już jak zaznaczysz swoją obecność to radość podwójna! ;:196 Dziękuję za opinie o zdjęciach! ;:180 :D W spr. iryska nie podpowiem, bo się absolutnie na nich nie znam a kupowałam je na ryneczku a tam pańcie odmian nie znają... ;:131

dorcia7 Dorotko u mnie popadało ale popołudnie działkowo zmarnowane! ;:145 Trawsko ruszyło pełną parą ...ciepło i opady sprzyjające!

Tajka Tereniu to chyba i od odmiany zależne,kiedy zakwitają nam azalie.
Zmartwiłam się tym buczkiem bo to moje oczko w głowie...mszycy nie widać ale listki pojedyncze podgryzione i zwinięte.Ja oprysków raczej nie stosuję w ogródku...chyba nie dowidzam... ;:131 Nie mam dużych roślin więc na mszyce to aerozol tylko...psik psik i po sprawie...Ale buczka z grubej rury potraktowałam ... ;:108
Dziękuję za odwiedziny! ;:196
Muszę chyba ograniczyć ilość zdjęć na FO bo kto to widział ,żeby wklejać tyle zdjęć ;:7 :oops:

tarczownica i u mnie obecna :wink:
Obrazek

Obrazek

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Witaj Maryniu :wit ze ślimakami Masz rację, jest ich mnóstwo...do tego kilku centymetrowe, do tej pory były tylko małe...te duże są obrzydliwe ;:131 Adiantum zachwycające, ostatnio choruję na paprocie...kilka już rośnie, na pewno jeszcze jakieś dojdą. Tak przy okazji foto paproci będą mile widziane ;:196 Piękny ogród stworzyłaś, z przyjemnością się ogląda. Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
hala67
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maryniu a Twój buczek jaka to odmiana? Szukam niskiego drzewka o takich właśnie pięknych liściach.

Wstawiaj dużo zdjęć. Uwielbiam oglądać je :D .
Pozdrawiam Hala
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Haluś ;:180 Mój buczek to Fagus silvatica "Purpurea - Pendula"Jeżeli ma być niewielki to jest idealny! Polecam!
Cieszy mnie,że lubisz oglądać moje zdjęcia proszę o częstsze oficjalne odwiedziny niekoniecznie z pochwałami ...ale takie zwyczajne , koleżeńskie :D ! Bo takich wizyt to u mnie niewiele ! ;:196

Anna11 Aniu ślimaki wczoraj uczciwie poczęstowałam granulatem...będzie świeży wydatek w tym sezonie granulki u mnie w opakowaniach kilogramowych cena ok. 30 zeta...Wczoraj kupiłam i 1/3 już wysypałam na całą działkę z wyjątkiem oczywiście warzywnika tam tylko na ścieżkę jako barierę. Przez 2 lata sporo kasy wydałam na środek p/nornicom w tym roku ich nie ma na razie?to ślimce przebrzydłe się objawiły a 2 lata ich prawie nie było ...Czytam że wszędzie się pokazały...zrzut jakiś czy co??? :twisted:
Ucieszyło mnie,że Ci się podoba u mnie! Dziękuję za uznanie! ;:180

MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Muszę w takim razie dokładniej się przyjrzeć moim rabatom-jak tam sprawa ślimaków,rok i dwa lata temu jakoś się nie przygladałam zbyt wnikliwie dopiero jak zauważyłam ażurowe liście host to zaraz do sklepu po niebieskie cukierki poleciałam,jutro na działce zrobię inspekcję ;:108
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45

Post »

Czemu niby masz się ograniczać ze zdjęciami, nie rozumiem ;:185 . Robisz bardzo ładne zdjęcia i myślę, że chętnie są oglądane ;:63 . A z tym pisaniem, to wszędzie zastój ;:145 . Jakby nie patrzeć wątek jest o ogrodach, a czasem całe strony są zapisane różnymi tematami, niekoniecznie ogrodowymi. Wolę już oglądać zdjęcia ;:172 . Zawsze można się pozachwycać i coś 'podgapić' ;:173 .
Na swoich 'fanów' możesz liczyć ;:108 .
;:196
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

dorcia7 ... szukajcie, a znajdziecie;... :)

,Pulpa222 - ...Pani sobie życzy , Pani ma.... ;:196

Aktualności...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
hala67
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mayniu patrząc na Twoje dorodne funkie, dochodzę do wniosku, że z moimi jest coś nie tak. Niektóre mają zaledwie jeden bądź dwa listki rozwinięte, a kilka jest dalej na etapie wystawiania nosów spod ziemi. Chyba muszę je wszystkie poprzesadzać do cienia lub półcienia.

A miesięcznię (bo to chyba ona) pamiętam z dzieciństwa. Pięknie pachnie.
Pozdrawiam Hala
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Haluś ;:180 z przesadzaniem host się nie śpiesz ...ja mam zarówno w cieniu na hostowiskach jak i w przedogródku w pełnym słońcu i rosną jednakowo. Może bardziej sucho u Ciebie, mój eM podlewał dość często choć w przedogródku nie...Doczekasz się , spokojnie! ;:108 Miesięcznica co jakiś czas sama do mnie wraca i cieszy...bo srebrniki też lubię !Nie przeszkadza mi nawet to ,że wyrasta tam gdzie sama chce ! :)

MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”