Storczyki Storczykowej

Zablokowany
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dusia, rób fotki i zrzucaj od razu na kompa a potem kasuj :wink: nawet się nie zorientują ze robiłaś jakieś nowe :lol:
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
Wanda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 mar 2008, o 11:44

Post »

Duśka, ja sobie nie zapycham aparatu fotkami storczyków. Robię fotki, wrzucam w kompa i z aparatu kasuje. Do wywołania daje tylko te, które chce i pozostawię w aparacie. Niektóre robiłam telefonem. No nie żartuj, że nie wiesz o co chodzi. Robisz problemy tam, gdzie ich nie ma.
Awatar użytkownika
bobi
500p
500p
Od: 12 maja 2006, o 09:00

Post »

Po co obciążać zdjęciami dysk :| ... za 30 złotych można mieć pamięć zewnętrzną ...
PAMIĘĆ PENDRIVE CORSAIR FLASH VOYAGER ...
Pamięć Corsair Flash Voyager posiada wodoszczelną, gumową obudowę. Jego świetne transfery plasują go wysoko w rankingu najszybszych pamięci flash.
SPECYFIKACJA TECHNICZNA Pojemność: 1 GB
Interfejs: USB
Prędkość odczytu: 29 MB/s
Prędkość zapisu: 21 MB/s
Obsługiwane systemy operacyjne: Windows 98SE/2000/ME/XP, Mac 8.6+, Linux 2.4+
Gwarancja (miesięcy): 60
Jak dla mnie ... świetna sprawa :)
Pozdrawiam, Baśka
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

ja komórką mogę robić zdjęcia, ale nie mogę przerzucać na kompa, bo nie mam odpowiedniego programu. większość fotek zamierzam wywołać i wsadzić do albumu, by mieć jakąś pamiatkę. kiedyś mi wystarczało zrobić storczykowi 1 fotkę, a teraz muszę conajmniej 5 :)

Ja kiedyś próbowałam przerzucić fotki z komórki na kompa, ale się nie udało. z aparatu umiem przerzucić.

A tak poza tym moje storczyki mają się dobrze. buła na jednym z Phal. to chyba łodyżka, która najpierw wyszła łodygą i jest zwinięta, a końcówka z kwiatkami jeszcze nie wyszła z rośliny. po prostu łodyżka jakby zwinięta w supełek. może w końcu wyjdzie, wyprostuje się i urośnie... inne pędy mają się dobrze. na koralowym Phal. 1 pęd rośnie, a drugi stoi w miejscu i jest dużo mniejszy od pierwszego. inne pędy rosną normalnie.

Posty pisane jeden po drugim zostały połączone w jeden - Moderator.
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

witam.
znowu nic nie piszecie. wiem ,że by było lepiej, gdybym dawała często fotki, ale niestety chyba nieprędko jakieś dam. Phalaenopsisy i Vandy mają się dobrze. pędy rosną.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dusiu, przecież cały czas rozmawiamy z Tobą na innych wątkach. Nie będziemy przecież pisać każdego dnia:,,-Rosną mi nowe pędy.-O jak fajnie że rosną Ci nowe pędy.,, To byłoby bardzo nudne. Poruszamy się po różnych wątkach i rozmawiamy ze sobą, nikogo nie ignorujemy. Gdzie dzieje się coś nowego, ciekawego, tam się pisze. My już od jakiegoś czasu wiemy, że rosną Ci nowe pędy i cieszymy się razem z Tobą, ale nie możemy w kółko Cię zapewniać o tym co już wiesz :wink:
Orchideomaniak
500p
500p
Od: 19 sie 2008, o 21:59

Post »

U mnie też nikt nie pisze, bo nie ma o czym, a rozmawiam z innymi na innych postach :) więc Agness ma racje takie pisanie o niczym byłoby nudne
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

aha :) pędy całe szczęście są, a jeszcze miesiąc temu martwiłam się, że nie ma żadnego, a teraz już z 14-15 storczyków puszcza. na jednym pędzik wychodzi dziwnie, jakby zawiązany w supełek. jest zwinięty, końcówka, na której mogą kiedyś wyrosnąć kwiaty, jeszcze nie wyszła z rośliny.
Orchideomaniak
500p
500p
Od: 19 sie 2008, o 21:59

Post »

Mi tylko jeden puszcza pęd :) i jest prosty i codziennie większy :) ma tylko 2.5 cm :) ale już bardzo cieszy :) a poza tym to chyba zauważyłem że rośnie mi ped w Dendrobium phalaenopsis, choć jeszcze nie jestem pewny, bo jest jeszcze głeboko pomiedzy liśćmi :)
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Orchideomaniak pisze:Mi tylko jeden puszcza pęd :) i jest prosty i codziennie większy :) ma tylko 2.5 cm :) ale już bardzo cieszy :) a poza tym to chyba zauważyłem że rośnie mi ped w Dendrobium phalaenopsis, choć jeszcze nie jestem pewny, bo jest jeszcze głeboko pomiedzy liśćmi :)
może niedługo pojawi się więcej pędów. moje się pojawiały z dnia na dzień. jednego dnia nie były, a drugiego już były. Mi i T. sprawia dużą radość, jak odnajdujemy jakiś nowy pęd lub widzimy, że podrosły pędy. pęd na żółtej Vandzie rośnie powoli, ale rośnie i mam nadzieję, że zakwitnie ładnie i nie opadnie.
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

u moich storczyków wszystko ok. pędziki rosną, mają już 0,5-9 cm, a pęd na białym ma już prawie 60, wiąże pąki i 2 lub 3 odgałęzienia. jak zakwitnie, to będzie śliczny.
Awatar użytkownika
BEATA55555
200p
200p
Od: 22 wrz 2008, o 17:05
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ja bym bardzo chętnie Wandy pooglądała!!!
Bardzo mi się one podobają!
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

teraz kwitnie tylko 1, kupiona na wystawie. 1 puszcza pęd , a 2 nie kwitną. jsk chcesz je pooglądać, to parenaście stron wcześniej są fotki tej najnowszej, a na początkowych stronach fotki z poprzednich kwitnień tych pozostałych. chętnie porobiłabym fotki niebieskiej...
Awatar użytkownika
Wanda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 mar 2008, o 11:44

Post »

Kurka wodna, to zrób i pokaz nam!
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold