Ależ pędzi ta twoja wiosna, u mnie hosty dopiero dzioby robią.
Chyba masz je w słonecznym miejscu.
U mnie teraz drzewa kwitną na całego, to i widoki są boskie.
Maryniu - u Ciebie pięknie, jak zawsze.
Nawet sobie nie wyobrażasz, jak ja lubię przeglądać ... wróć! ... podglądać ... jeszcze inaczej: przyglądać się wnikliwie Twoim fotografiom. Każda z nich ma w sobie tyle pięknych elementów, takie bogactwo, taką różnorodność roślin! A co jedna to ładniejsza, ciekawsza, fantastycznie pokazana.
Ach Maryniu cóż pisać...wszystko takie piękne u ciebie, te kolory, ta soczystość, lubię bywać u ciebie i zawsze wychodzę radosna, dziękuję kochana za cudowne widoczki z ogrodu
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka Moje wątki, Aktualny
cyma2704 Powitać krajankę w moich progach jest mi bardzo miło! Soniu witam i dziękuję za sympatyczną wizytę!
kogra Graziu moje hosty już zasiedziałe, wieloletnie toteż szybciej się ogarniają na wiosnę z wychodzeniem.Hostowiska mam w cieniu, nieliczne tylko hosty wygrzewają się w słońcu. Wiosenne widoki są faktycznie boskie ale dość krótkotrwałe...
plocczanka Lucynko jak to miło, że odwiedzasz mój wątek i tyle serdecznych słów zostawiasz Bardzo,bardzo jestem wdzięczna i rada!
witch Aguś różanecznikowo- azaliowy szał przed nami! Fioleciki niemalże czarne cudowne. Przed laty przywiózł je syn sąsiadki z Anglii i wtedy niezbyt się nam spodobały...
anym Aniu i Twoje miłe słowa przynoszą mi pozytywną energię na cały dzień!
Wczorajszy dzień spędziłam pracowicie i do bólu kości ...Wzięłam się sama do przesadzania niektórych krzewów a że siły już nie te co dawniej co to szpadel u mnie był zawsze pod ręką i nogą...to wróciłam dość skonana... Ale co postanowiłam toteż i zrealizowałam ! Dzisiaj cdn.. Mam nadzieję , choć straszą ulewami i burzami w moim regionie...
Faktycznie, hosty 'puściły' się na całego . U mnie aż tak dobrze nie jest . Moja ulubienica 'hako', widzę, że też się spieszy z rośnięciem. Wreszcie wiem, że jest wiosna, bo zielono w pełni .
Zdjęcia jak zwykle piękne .
Marysiu, ostrożniem z tym kopaniem, bo 'osiemnastkę' mamy już za sobą .
Ja w tym roku chyba trochę 'siadłam' z siłami , bo już maratonów nie robię. Popracuję ciut i siadam odpocząć; nie ma lekko, umysł goni do przodu, a organizm mówi stop. Ale się nie daję i na razie plan jest wykonywany na bieżąco .
Aniu witam serdecznie o poranku! Z tymi siłami to jest tak, że rzadko miewam już takie " napady" na wykopywanie i przesadzanie czegokolwiek... Dawniej nieustannie coś dzieliłam i przesadzałam .. Lubię rośliny niewielkich rozmiarów... Choć ostatnio skłaniam się ku bardziej rozrośniętym ..więcej można zasłonić i mniej plewienia.../u mnie się mówi /
A i ogród wydaje się bardziej dojrzały...No cóż , preferencje nawet w ogrodzie zmiennymi są...
Miłego dnia!
Soniu klonik u mnie 3 sezony rośnie a pełny fioletowy tulipan to Blue Diamond .Jest cudowny, długo kwitnie...Miałam w sumie 8 szt i zakwitła połowa... Cebulki miałam z 2 różnych firm...
Dawno dojrzałam do opinii, że rozrośnięte kępy dużo zasłonią i mało plewienia jest , jednak do dojrzałego ogrodu daleko jeszcze mam. Długo masz tulipanek Queen of night ? Pytam aby wiedzieć ile moje jeszcze wytrzymaja bo podobno tulipanki mają tendencję do znikania czego nie wiedziałam przed zakładaniem ogrodu Miło było odwiedzić Twój kolorowy świat
Maryniu masz rację, każdy powinien wypracować swój styl robienia fotek Tobie kochana jak na razie nikt nie dorówna to opinia laika ale dla mnie jesteś wzorcem
Piękne ujęcia portretowe
e-babcia Jadziu to ciesz te oczy jak najczęściej u mnie! Zapraszam! ewa w Nieliczne cebulki tego tulipanka mam od lat kilkunastu to jeszcze stara produkcja i nowe pierwszy sezon .Co do zanikania teraźniejszych cebulek to jest racja... Podobno tak są "zaprogramowane" jako jednoroczne, wtedy są najpiękniejsze.. Na zachodzie wymienia się je w ogrodach co roku ...trzeba robić miejsce dla nowych odmian,których jest bez liku! .Bardzo dziękuję za miłe odwiedziny! mar33 Marysiu nie sądzę ... tak sobie ne da... Oglądamy tak dużo fotek ogrodowych no prawie "siedzimy" wszyscy w zdjęciach ... Zapisują się nam w pamięci ujęcia i tematy, które oglądaliśmy i się nam spodobały.. Sięgamy po aparat i "cykamy" ... .Nie wszyscy mamy dar "twórczego" podejścia do tematu toteż chętnie korzystamy niejako z ' gotowców"bo ambicji nam nie brak ... Myślę też, że nie wszyscy wierzymy we własne siły ... I nie tylko fotografii to dotyczy...Skoro decydujemy się na upublicznianie i nie zastrzegamy praw autorskich to każdy ma prawo korzystać...
My amatorzy możemy sobie na to pozwolić bo zawodowcy to już raczej nie bardzo ....
A co do moich zdjęć to cieszą mnie nieliczne pozytywne opinie choćby takie laickie Marysiu!
Wczoraj straszono i u mnie burzami na szczęście dzień był udany , pochmurny ale ciepły..Popadało nad ranem więc front robót przygotowany ! Plaga ślimaków się szykuje w tym sezonie...pełno drobnicy ślimaczej,która już daje znać o sobie...