Kolejna jesień w moim ogródku i znowu wiosna ...CD

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Kolejna jesień w moim ogródku i znowu wiosna ...CD

Post »

Ależ pędzi ta twoja wiosna, u mnie hosty dopiero dzioby robią.
Chyba masz je w słonecznym miejscu.
U mnie teraz drzewa kwitną na całego, to i widoki są boskie. :uszy
Grażyna.
kogro-linki
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Maryniu - u Ciebie pięknie, jak zawsze. ;:138
Nawet sobie nie wyobrażasz, jak ja lubię przeglądać ... wróć! ... podglądać ... jeszcze inaczej: przyglądać się wnikliwie Twoim fotografiom. Każda z nich ma w sobie tyle pięknych elementów, takie bogactwo, taką różnorodność roślin! A co jedna to ładniejsza, ciekawsza, fantastycznie pokazana. ;:215 ;:215 ;:215
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Maryniu, różanecznik biały u mnie też już kwitnie :D
A te fioletowe tulipany są śliczne, mam takie i nie mogę się na nie napatrzeć ;:3 ;:173
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ach Maryniu cóż pisać...wszystko takie piękne u ciebie, te kolory, ta soczystość, lubię bywać u ciebie i zawsze wychodzę radosna, dziękuję kochana za cudowne widoczki z ogrodu ;:196
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

cyma2704 Powitać krajankę w moich progach jest mi bardzo miło! :D Soniu witam i dziękuję za sympatyczną wizytę! ;:168

kogra Graziu ;:196 moje hosty już zasiedziałe, wieloletnie toteż szybciej się ogarniają na wiosnę z wychodzeniem.Hostowiska mam w cieniu, nieliczne tylko hosty wygrzewają się w słońcu. :) Wiosenne widoki są faktycznie boskie ale dość krótkotrwałe... ;:131

plocczanka Lucynko jak to miło, że odwiedzasz mój wątek i tyle serdecznych słów zostawiasz ;:196 ;:97 Bardzo,bardzo jestem wdzięczna i rada! :D

witch Aguś różanecznikowo- azaliowy szał przed nami! :D Fioleciki niemalże czarne cudowne. Przed laty przywiózł je syn sąsiadki z Anglii i wtedy niezbyt się nam spodobały... ;:131

anym Aniu ;:196 i Twoje miłe słowa ;:180 przynoszą mi pozytywną energię na cały dzień! :heja

Wczorajszy dzień spędziłam pracowicie i do bólu kości ;:131 ...Wzięłam się sama do przesadzania niektórych krzewów a że siły już nie te co dawniej co to szpadel u mnie był zawsze pod ręką i nogą...to wróciłam dość skonana... Ale co postanowiłam toteż i zrealizowałam :D ! Dzisiaj cdn.. Mam nadzieję , choć straszą ulewami i burzami w moim regionie...

Majowych widoczków garść...

moja pierwsza kwitnąca azalia
Obrazek

Obrazek

już odchodzące ale z nieprzemijającą urodą
Obrazek

Obrazek

Obrazek

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

hortensja jeszcze na zimowo
Obrazek

Obrazek

na hostowisku jeszcze pustki

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45

Post »

Faktycznie, hosty 'puściły' się na całego ;:306 . U mnie aż tak dobrze nie jest :lol: . Moja ulubienica 'hako', widzę, że też się spieszy z rośnięciem. Wreszcie wiem, że jest wiosna, bo zielono w pełni :heja .
Zdjęcia jak zwykle piękne ;:63 .
Marysiu, ostrożniem z tym kopaniem, bo 'osiemnastkę' mamy już za sobą ;:108 .
Ja w tym roku chyba trochę 'siadłam' z siłami ;:145 , bo już maratonów nie robię. Popracuję ciut i siadam odpocząć; nie ma lekko, umysł goni do przodu, a organizm mówi stop. Ale się nie daję i na razie plan jest wykonywany na bieżąco ;:134 .
;:167
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu witam serdecznie o poranku! ;:196 Z tymi siłami to jest tak, że rzadko miewam już takie " napady" na wykopywanie i przesadzanie czegokolwiek... ;:131 Dawniej nieustannie coś dzieliłam i przesadzałam .. Lubię rośliny niewielkich rozmiarów... Choć ostatnio skłaniam się ku bardziej rozrośniętym ..więcej można zasłonić i mniej plewienia.../u mnie się mówi :D /
A i ogród wydaje się bardziej dojrzały...No cóż , preferencje nawet w ogrodzie zmiennymi są... :D
Miłego dnia! ;:97

MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Marysiu hosty urocze teraz. Klon palmowy piękny w słońcu, jak długo go masz. :?: Pełny fioletowy tulipan bardzo mi się podoba, czy znasz nazwę. Pozdrawiam ;:3
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Soniu klonik u mnie 3 sezony rośnie a pełny fioletowy tulipan to Blue Diamond .Jest cudowny, długo kwitnie...Miałam w sumie 8 szt i zakwitła połowa... Cebulki miałam z 2 różnych firm... ;:131

MARYNA pozdrawiam
spis wątków
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Maryniu jak ja wiem gdzie zawitać by nacieszyć oczy ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Dawno dojrzałam do opinii, że rozrośnięte kępy dużo zasłonią i mało plewienia jest :), jednak do dojrzałego ogrodu daleko jeszcze mam. Długo masz tulipanek Queen of night ? Pytam aby wiedzieć ile moje jeszcze wytrzymaja bo podobno tulipanki mają tendencję do znikania czego nie wiedziałam przed zakładaniem ogrodu :| Miło było odwiedzić Twój kolorowy świat ;:196
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Maryniu masz rację, każdy powinien wypracować swój styl robienia fotek ;:173 Tobie kochana jak na razie nikt nie dorówna ;:215 to opinia laika ale dla mnie jesteś wzorcem ;:138
Piękne ujęcia portretowe ;:215
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

e-babcia Jadziu ;:196 to ciesz te oczy jak najczęściej u mnie! :D Zapraszam!
ewa w Nieliczne cebulki tego tulipanka mam od lat kilkunastu ;:173 to jeszcze stara produkcja i nowe pierwszy sezon .Co do zanikania teraźniejszych cebulek to jest racja... Podobno tak są "zaprogramowane" jako jednoroczne, wtedy są najpiękniejsze.. Na zachodzie wymienia się je w ogrodach co roku ...trzeba robić miejsce dla nowych odmian,których jest bez liku! .Bardzo dziękuję za miłe odwiedziny! ;:196
mar33 Marysiu nie sądzę ... tak sobie ne da... :D Oglądamy tak dużo fotek ogrodowych no prawie "siedzimy" wszyscy w zdjęciach :) ... Zapisują się nam w pamięci ujęcia i tematy, które oglądaliśmy i się nam spodobały.. :) Sięgamy po aparat i "cykamy" ... .Nie wszyscy mamy dar "twórczego" ;:131 podejścia do tematu toteż chętnie korzystamy niejako z ' gotowców"bo ambicji nam nie brak ;:306 ... Myślę też, że nie wszyscy wierzymy we własne siły ... I nie tylko fotografii to dotyczy...Skoro decydujemy się na upublicznianie i nie zastrzegamy praw autorskich to każdy ma prawo korzystać... :| ;:7
My amatorzy możemy sobie na to pozwolić :heja bo zawodowcy to już raczej nie bardzo .... ;:173 :|
A co do moich zdjęć to cieszą mnie nieliczne pozytywne opinie choćby takie laickie ;:306 Marysiu! ;:196

Wczoraj straszono i u mnie burzami na szczęście dzień był udany , pochmurny ale ciepły..Popadało nad ranem więc front robót przygotowany ! Plaga ślimaków się szykuje w tym sezonie...pełno drobnicy ślimaczej,która już daje znać o sobie... :twisted:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Marysiu dziękuję, ;:196 nazwa zapisana. Nie widzę zdjęć, muszę pytać domowych fachowców. ;:202
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Śliczny irys na zdjęciu-nad czerwonym klonem,miłego popołudnia-u mnie po przepięknej pierwszej połowie dnia chmurzy się dość mocno
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”