Najbardziej podobają mi się własnie miniatury-również mam ich kilkanascie ,a może i więcej odmian
Minibotanik Jacka cz.10
Re: Minibotanik Jacka cz.10
Piekne iryski ładnie pokazane
Najbardziej podobają mi się własnie miniatury-również mam ich kilkanascie ,a może i więcej odmian

- tu.ja
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 21 lip 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Otwarcie wątku w wielkim stylu
Można nawet skusić się na stwierdzenie, że zrobiłeś "wejście smoka"
Iryski cudne. Wszystkie mi się podobają. U mnie nawet pąków nie widać. Jedynie iris bucharica kwitnie i jakieś maleństwo NN na skalniaku ( jednym kwiatkiem). Versicolor widzę po raz pierwszy chyba...
Iryski cudne. Wszystkie mi się podobają. U mnie nawet pąków nie widać. Jedynie iris bucharica kwitnie i jakieś maleństwo NN na skalniaku ( jednym kwiatkiem). Versicolor widzę po raz pierwszy chyba...
- JacekP

- Od: 5 mar 2007, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Tajko, groszek wiosenny już przekwitł u mnie. To bardzo miła roślinka i chyba jej się u mnie podoba, bo rozsiewa się.
Moje rabatki z niskimi kosaćcami są bardzo słoneczne, dlatego wcześnie tam wszystko zakwita.
Dziś tulipany. Na początek szpalerek 'Apeldoornów':

Dziękuję Miłko! Niskie kosaćce to takie preludium do średnich i wysokich, czyli prawdziwego szaleństwa kosaćcowego
Szafirki są bardzo fotogeniczne

Beatko, susza nie przeszkadza tym kosaćcom. Moje też mają sucho, a kwitną obficie. Po wczorajszej ulewie już sucho nie mają
Inaczej 'Dark Aura'; ten lubi wilgoć.

Grażynko, wszystkie zdjęcia aktualne. One zakwitają w oczach więc dziś jeszcze więcej kwiatów na kosaćcach. Tak, jak już zaczną wyższe kwitnąć, to inne kwiaty zejdą na plan dalszy. Na razie jeszcze pokazuję inne kwiatuchy
Co prawda nie lubię tych hodowlanych udziwnień ale ten tulipan trafił na gapę z inną rośliną i ma wielką wolę życia, bo się nie wyradza i nawet namnaża. Pozwalam mu więc zostać wśród botanicznych tulipanów:

Perlo, miniatury to tylko wstęp do wysokich kosaćców i tego bajkowego spektaklu, który już niedługo się zacznie. Miniatury kwitną bardzo krótko i za tydzień będzie po nich.

Izo, mi iris bucharica jeszcze ani razu nie zakwitł, choć rośnie od trzech lat. Ale może się w końcu doczekam
To było prawie "wejście diabła", bo pałczychy i im podobne to diabelskie kwiaty
Choć sam drakunkulus rośnie u mnie mizernie.

Moje rabatki z niskimi kosaćcami są bardzo słoneczne, dlatego wcześnie tam wszystko zakwita.
Dziś tulipany. Na początek szpalerek 'Apeldoornów':

Dziękuję Miłko! Niskie kosaćce to takie preludium do średnich i wysokich, czyli prawdziwego szaleństwa kosaćcowego
Szafirki są bardzo fotogeniczne

Beatko, susza nie przeszkadza tym kosaćcom. Moje też mają sucho, a kwitną obficie. Po wczorajszej ulewie już sucho nie mają
Inaczej 'Dark Aura'; ten lubi wilgoć.

Grażynko, wszystkie zdjęcia aktualne. One zakwitają w oczach więc dziś jeszcze więcej kwiatów na kosaćcach. Tak, jak już zaczną wyższe kwitnąć, to inne kwiaty zejdą na plan dalszy. Na razie jeszcze pokazuję inne kwiatuchy
Co prawda nie lubię tych hodowlanych udziwnień ale ten tulipan trafił na gapę z inną rośliną i ma wielką wolę życia, bo się nie wyradza i nawet namnaża. Pozwalam mu więc zostać wśród botanicznych tulipanów:

Perlo, miniatury to tylko wstęp do wysokich kosaćców i tego bajkowego spektaklu, który już niedługo się zacznie. Miniatury kwitną bardzo krótko i za tydzień będzie po nich.

Izo, mi iris bucharica jeszcze ani razu nie zakwitł, choć rośnie od trzech lat. Ale może się w końcu doczekam
To było prawie "wejście diabła", bo pałczychy i im podobne to diabelskie kwiaty

- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Ten łan tulipanów wygląda imponująco.
Tulipan papuzi to chyba wyjątek, bo z reguły po dwóch trzech latach zanikają.
Iryski zacznę więc podziwiać u Ciebie.
Tulipan papuzi to chyba wyjątek, bo z reguły po dwóch trzech latach zanikają.
Iryski zacznę więc podziwiać u Ciebie.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- e-genia

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Mnie też się taki łan tulipanów podoba te tulipany chyba najlepiej rosną
- nena08

- Od: 8 lut 2012, o 10:06
Koniec ze skrytopdczytywaniem. Piękne otwarcie.
Szpaler tulipanów cudowny.
Tulipany dobrze wyglądają w dużych nasadzeniach.
- JacekP

Grażynko, mam nadzieję, że i u siebie wkrótce będziesz podziwiać kosaćce (np. 'Blue Eyed Blond').
Tak, ze względu na wyradzanie się i w dodatku świadome zawirusowywanie tulipanów nie kupuję takich dziwactw. Ale ten wyjątkowo dobrze się sprawuje i go zaakceptowałem, skoro on sam siebie zaakceptował
Bardzo lubię go w fazie pąka:

Ale chcę pokazać kolejne kwiaty, które wiem, że też lubisz:

Geniu, pewnie by mi do głowy nie przyszło robić łan tulipanów ale one się tak namnażają, że szkoda wyrzucić no i z roku na rok mam ich coraz więcej. Tak, 'Apeldoorny' to bezproblemowe tulipany.

Neno, słusznie z tym końcem skrytopodczytywania
Szpaler tulipanów jest co roku w innym miejscu i już czekam aż przekwitnie, bo na jego miejsce czekają dalie, posadzone tymczasowo do doniczek

Tak, ze względu na wyradzanie się i w dodatku świadome zawirusowywanie tulipanów nie kupuję takich dziwactw. Ale ten wyjątkowo dobrze się sprawuje i go zaakceptowałem, skoro on sam siebie zaakceptował
Bardzo lubię go w fazie pąka:

Ale chcę pokazać kolejne kwiaty, które wiem, że też lubisz:

Geniu, pewnie by mi do głowy nie przyszło robić łan tulipanów ale one się tak namnażają, że szkoda wyrzucić no i z roku na rok mam ich coraz więcej. Tak, 'Apeldoorny' to bezproblemowe tulipany.

Neno, słusznie z tym końcem skrytopodczytywania
Szpaler tulipanów jest co roku w innym miejscu i już czekam aż przekwitnie, bo na jego miejsce czekają dalie, posadzone tymczasowo do doniczek

- takasobie

- Od: 1 mar 2009, o 22:32
Red Parrot fajny! Lubie takie fantazyjne płatki! Pamiętam, mama miała na działce takie papuzie tulipany. Potem z dumą pokazywała je w wazonie! Miały nieco cieplejszy, bardziej czerwony kolor.
Epimedia super! Nie wiedziałam,z e są ich jakieś odmiany
I nie przyglądałam się nigdy kwiatom. Zawsze oglądam w poznańskim Botaniku na majówce.
Epimedia super! Nie wiedziałam,z e są ich jakieś odmiany
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- e-genia

Jacku jak bedziesz miał za dużo tych tulipanów czerwonych to poproszę Cie choć o 10 cebulek
- alicjad31

- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Jacku piękny pokaz tulipanów
A te Epimedia bardzo mi przypadły do gustu 
Pozdrawiam Alicja
- Locutus

- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Patrzę na tę Twoją kolekcję irysów i już wiem, że z mojej, kupionej w zeszłym roku, prawdopodobnie nic w tym sezonie nie zakwitnie...
Pozdrawiam!
LOKI
Pozdrawiam!
LOKI
- JacekP

Miłko, każdy kwiatek 'Red Parrot' ma trochę inny deseń. A teraz widzę, że zaczyna się rozwijać żółty tulipan papuzi. Też jakaś przybłęda.
Nie zwracałaś uwagi na kwiatki epimediów? Bo to właśnie kwiatki ma ciekawe, a liście takie zwykłe, choć też ładne
Odmian jest sporo.
Z narcyzów pozostały niedobitki. Już dałem sobie z nimi spokój, bo nie mam siły ciągle walczyć z robalami podobnymi do pędraków:

Geniu, czerwone i żółte 'Apeldoorny' mam zmieszane z sobą. Więc jak Ci odpowiada taki mix, to bardzo chętnie się podzielę

Alicjo, polecam epimedia, bo najpierw ładnie kwitną, a potem pokrywają ziemię czerwono-zielonymi listkami. Są nawet uważane za zadarniacze ale u mnie raczej wolno rosną.

Loki, może są jeszcze za małe sadzonki? Też na kwiaty niektórych kosaćców czekam 2-3 lata.

Nie zwracałaś uwagi na kwiatki epimediów? Bo to właśnie kwiatki ma ciekawe, a liście takie zwykłe, choć też ładne
Z narcyzów pozostały niedobitki. Już dałem sobie z nimi spokój, bo nie mam siły ciągle walczyć z robalami podobnymi do pędraków:

Geniu, czerwone i żółte 'Apeldoorny' mam zmieszane z sobą. Więc jak Ci odpowiada taki mix, to bardzo chętnie się podzielę

Alicjo, polecam epimedia, bo najpierw ładnie kwitną, a potem pokrywają ziemię czerwono-zielonymi listkami. Są nawet uważane za zadarniacze ale u mnie raczej wolno rosną.

Loki, może są jeszcze za małe sadzonki? Też na kwiaty niektórych kosaćców czekam 2-3 lata.

- e-genia

Jacku wystarczy zaznaczyć miejsce teraz jak kwitną , gdzie rosną czerwone i z tego miejsca wybrać cebulki .
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Oj tak, uwielbiam elfiki, są cudowne.
Kiedy urośnie spora kępa wyglądają niesamowicie.
Pierwsze miałam czerwone i teraz mam 2 spore kępy, które kwitną bardzo obficie.
Niveum od Ciebie
dopiero jest w pączkach.
Kiedy urośnie spora kępa wyglądają niesamowicie.
Pierwsze miałam czerwone i teraz mam 2 spore kępy, które kwitną bardzo obficie.
Niveum od Ciebie
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- tu.ja

- Od: 21 lip 2008, o 09:18
Z narcyzami też mam problem. Co roku je kupuję i jakoś specjalnie ich nie widać. Chociaż chyba nie powinnam się dziwić, bo ich nie wykopuję latem.
Epimedia odkryłam kilka lat temu i wciąż mnie zachwycają.
Tulipany wszystkie cudne. Kiedyś kupiłam Rococco i wciąż kilka sztuk mam. On troszkę podobny do tego Red Parrot.
Epimedia odkryłam kilka lat temu i wciąż mnie zachwycają.
Tulipany wszystkie cudne. Kiedyś kupiłam Rococco i wciąż kilka sztuk mam. On troszkę podobny do tego Red Parrot.