Mój ogródek - chatte - 3cz. 2008r

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
hanka55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sty 2008, o 15:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Izuś, na pocieszenie po Grotendoorście :
Anna German - "Four Cards"
http://pl.youtube.com/watch?v=X0CU3GTdK90
Czy Ty pamiętasz tamte czarne płyty ?
I kontemplację przy "puszczaniu" Bambino ? :lol:
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Hanuś, dzięki, ale jeszcze u Grazynki może przetrwać sadzonka tej róży ;)
Pewnie że pamiętam te płyty i te czasy :D
To sobie ne wrati .... Ale fajnie jest powspominać :D
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Nie martw się Izuś. U mnie gożdzikowa na razie się trzyma.
Może do wiosny się ukorzeni na dobre i będziesz miała też ten rarytasik. :wink: :lol:
Tyle tylko że jest strasznie "dziobata" i musi być gdzieś w kącie, bo inaczej to stale byś na niej "wisiała".
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
hanka55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Hihihihi, ja nawet pamiętam pocztówki dźwiękowe.
Aż dziw, że w dobie MP4, takie coś wydawało dźwięki, hihihihihihi
Kurczę, a z drugiej strony też refleksja,
że kiedyś trzeba było po prostu UMIEĆ ŚPIEWAĆ. :;230

Matko moja ja wiem
http://pl.youtube.com/watch?v=vCAlka5TXBE
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Grażynko, zupełnie sie nie martwie :D W Twoich rękach, jak dotąd się trzyma, to wiosną listki wypusci "na bank"! :D

Hanuś, dla mnie najpierw były pocztówki dźwiękowe, potem dopiero czarne płyty :D
German wprawiła mnie w nastrój na dawne przeboje. Sośnicka, Tutinas itd.
Masz rację, wtedy trzeba było umieć śpiewać i najczęściej jeszcze trzeba było mieć głos ;)
Awatar użytkownika
alana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 22:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

chatte pisze:Witaj Alu :D
Jak to : nie sprzedają chryzantem? Sprzedają! Teraz wszędzie pełno chryzantem :lol:
A jak chodzi Ci o te różowe, albo białe, to żaden problem. Mogę Ci wiosną wysłac sadzonki :D
Mnie się już sprzykrzyło okrywanie hortensji. Znów nie zdążyłam i pierwszy przymrozek się nią zajął :twisted:
U Bogusi 177 tymczasem rośnie identyczna hortensja, tylko już widać zmodyfikowana, bo Bogusia jej niczym nie okrywa i kwitnie jej co roku. Wysępiłam więc od Bogusi 2 gałązki i ukorzeniam. Jak się dohoduję bogusinej, to tę przemarzającą wywalę bez żalu!
Chryzantem to prawda coraz więcej wokół, nawet u nas na balkonie kilka krzaczków już stoi :D
Ja za swoją hortensję wzięłam się juz na początku września, kiedy było bardzo chłodno, wręcz mroźnie i od tamtego czasu okrywam ją i na razie jest cała i nienaruszona (ciekawe na jak długo). Z ogrodowymi odmianami daję sobie spokój, tylko krzewiaste i bukietowe :D jeszcze choruję na dębolistną, tylko tu ten sam problem, co z ogrodową ;).
To życzę powodzenia z Bogusiową hortensją :D Oby się udało.
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Alu, to znaczy, że masz tylko jedną ogrodową hortensję? Z jedną to jeszcze nie ma tyle zachodu. Ja mam dwie + jedna, która jeszcze nigdy nie kwitła :(
Jak bogusina mi sie nie przyjmie, to Bogusia juz mi obiecała wyhodować , więc mam nadzieję, ze też zostanie mi tylko jedna ogrodowa do okrywania :D
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

I kto tu mówi o mrozie....Izabelko, widzę, że ładnie Ci kwitną chyzantemki i te inne śliczności i nie widać nawet oznak tego, że u Ciebie już był mróz.

Jesień mimo wszystko też jest ładna.
Wiesz marzy mi się taki ogródek, w którym na okrągło będzie coś kwitło. Do wiosny jeszcze coś wymyślę albo podejrzę w Waszych ogródkach. :D
Awatar użytkownika
alana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 22:10

Post »

chatte pisze:Alu, to znaczy, że masz tylko jedną ogrodową hortensję? Z jedną to jeszcze nie ma tyle zachodu. Ja mam dwie + jedna, która jeszcze nigdy nie kwitła :(
Jak bogusina mi się nie przyjmie, to Bogusia już mi obiecała wyhodować , więc mam nadzieję, ze też zostanie mi tylko jedna ogrodowa do okrywania :D
Tak, to była moja pierwsza ogrodowa, oczywiście chęci było na więcej, ale dobrze, że przemyślałam ich zakup i najpierw wypróbowałam jeden krzaczek. Moja tez jeszcze ani razu w ciągu trzech lat nie zakwitła. Ale chyba sama jej trochę krzywdy wyrządziłam, bo w pierwszym roku miała za dużo słońca, teraz w półcieniu rośnie i od razu widać efekty:D
Z bukietowymi najlepiej, ciachasz, wyrastają nowe piękne gałęzie z pąkami i po krzyku;)
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Elżuniu, mróz chadza tylko sobie znanymi scieżkami i jedne roslinki omija, a inne mrozi.
Chryzantemkom się upiekło :D
Ja też chciałabym, zeby mój ogródek kwitł od wiosny do jesieni takim bogactwem roslin jak u niektórych forumowiczów i muszę Ci zdradzić, że jestem tego coraz bliższa ;)
Ty też będziesz taki miała, bez wątpienia! ;:333

Alu, ta moja niekwitnąca miałaby (ma?) szansę zakwitnąć wreszcie w przyszłym roku, o ile nie załatwił jej ten pierwszy przymrozek...
Też pomyślałam, ze bukietowa będzie dla mnie odpowiednia, bo ładna, moze rosnąć w słońcu i nie boi się zimy :D Jak dobrze pójdzie, to w przyszłym roku będę miała bukietową :D
Awatar użytkownika
k-c
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 wrz 2007, o 15:53
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

ja mam 5 krzaków ogrodowej hortensji i mają się dobrze :) w tym roku dokupiłem jeszcze hortensję krzaczastą :) i mam nadzieję że w następnym roku zakwitnie bo w tym trochę się jej przyschło w czerwcu i pączki zaschły ale to i lepiej bo lepiej się przyjmie i dłuższe korzenie zapuści ...
pozdrawiam, Karol
moje wątki
Awatar użytkownika
Daisy
1000p
1000p
Od: 11 lut 2008, o 22:39

Post »

Witaj Izuniu, dawno się nie wpisywałam, ale zaglądam :) Widoczki jesienne i chryzantemki śliczne, właśnie te podbarwione fioletem są cudne :)
Ja hortensji jeszcze nigdy nie przykrywałam, nawet jak były mroźnie zimy, nigdy mi nie przymarzły. Ale może mroźna zima to pojęcie względne?

Lecę dalej ;:196
Pozdrawiam serdecznie :) Ewa
Ogródek Daisy, cz.1, cz.2, cz.3,
aktualny
Awatar użytkownika
hanka55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Izuś, a jak tam Twoje tajfuny?
Podobno na Śląsku spustoszenia czynią ?
U nas, od 16 idealny mrok, sklepy pozamykane, latarnie wygaszone...
Dobrze, że w domu jest prąd i można siedzieć przy kompie. :lol:

To ja się zrewanżuję Izuś :)

"Umiera chłop. Rodzina zebrała się wokół łoża śmierci, a on resztkami sił mówi do żony:
- Kiedy umrę, wyjdziesz za Fąfarę.
- Nie, nie chcę innego męża!
- To moja ostatnia wola!
- Ale dlaczego? - dziwi się żona.
- Kiedyś oszukał mnie, drań, na sprzedaży konia, teraz będzie miał za swoje!"
www.humor.sadurski.com
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Karolku, Ty widać masz hortensje ogrodowe takie jak Bogusia, jeżeli nie musisz ich okrywać. A jaka to jest hortensja krzaczasta?

Ewuniu, przyznam, że przez Ciebie jestem teraz w rosterce. Myślałam, ze podsypię tej chryzantemie wapna, to może zrobi się całkiem biała, ale teraz sama nie wiem...Właściwie takie fioletowawe też mi sie podobają :?
A hortensje widać zostały z czasem zmodyfikowane i nie straszne im mriozy, a moja jest bardzo starą odmianą, jeszcze sprzed modyfikacji ;) i boi się najmniejszych przymrozków :lol:
;:168

Hanuś, halny to ja czułam dwa dni wcześniej - głowa mnie bolała ;)
Dziś wiało, ale największe szkody to przewrócone w szklarence pudełka z nasionkami, które jeszcze zbieram dla Bogusi (nie domknęłam szklarenki) :lol:
Gdyby była większa wichura, to prawie pewne, ze byłabym bez prądu i kilka dni bez netu. Tfu, tfu, na psa urok!

Bogusiu, udało mi się jeszcze wyskubać trochę z roslin, które zostały, choć przymrozek je zwarzył, więc będziesz je miała :D
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Dzięki Hanuś :;230
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”