Any
Ładne kolorki wiosny
O widzisz, dobrze, tak zajrzeć do drugich!
Nawet nie wiedziałam ,że wiosną trzeba przyciąć liście barwinka.Na drugi rok tak zrobię.ale muszę sobie to zapisać, bo zapomnę
Witam serdecznie!
Cieszę się, ze mogłem podpowiedzieć w sprawie barwinka - zawsze wiosną złościłem się że te ładne niebieskie kwiatki są skrywane pod rozłożystymi pędami i liśćmi - teraz mam na nie sposób
Nawet dobrze, że wszystkie tulipany nie zakwitają o jednym czasie - jedne w cieniu mają dopiero pąki, inne zaczynają kwitnienie, a te od słonecznej strony ... już zaczynają gubić płatki.
Pędzę na ogród bo pogoda cudowna - musiałem dać Wam znać, że jestem
Pozdrawiam serdecznie i miłego wypoczynku
Myślę ... co też Dorota ma na myśli
Nagle patrzę na kartę, jakaś inna - jest serduszko
Dziękuję Doroto, pewnie bym nie zauważył.
Dzisiaj zakwitły dwie jabłonie, kwitną już wszystkie drzewka oprócz trzech późniejszych jabłoni.
Morela ma już zawiązane owoce, a jagody kamczackie już dawno to zrobiły. Czereśnia też sypie płatkami.
Po pierwszym kwitnącym RH, kolejne trzy i dwie azalie pokazują kolorki z pąków
Najpiękniejsza pora roku
A u mnie mszyce zaczynają na Czereśni żerować .Liście już zaczęły się skręcać i klejące są, poza tym mrówki chodzą ... musiałem prysnąć , chociaż nie wiem czy powinno się w okresie kwitnienia pryskać .
Witam serdecznie wpadlam i oniemialam .......
Więc zacznę od pierwszych 2 zdjęć pokazujacych jak bardzo wszystko urosło , fenomenalne to obecne zdjecie.
Dalej przejdę do róż które zalane są kwieciem i się zastanawiam czy ja się doczekam podobnych efektów.
A teraz tulipany jaka różnorodność i feria barw
Jestem pod wrażeniem , goraco pozdrawiam Gosia