Fajnie, że odwiedziłaś Jagódkę

Sasanki macie piękne. U nas się nie trzymają.
Super łup ze szkółki.
Marysiu u nas też strasznie wieje, a ja mimo to całe dnie w pracy w ogrodzie.

Ja w tym roku też je wysiałam, wzeszły super i na razie dzielnie rosną. Może też doczekam się za rok swoich kwitnących sasanek.
   Ja w tym roku też je wysiałam, wzeszły super i na razie dzielnie rosną. Może też doczekam się za rok swoich kwitnących sasanek. 

Istne cudo! Patrzę i patrzę, i zastanawiam się co to. Zawilec? Przylaszczka? Czy zupełnie coś innego?
 Istne cudo! Patrzę i patrzę, i zastanawiam się co to. Zawilec? Przylaszczka? Czy zupełnie coś innego?  Taka wiosnę lubię - słoneczną, z kwitnącymi maluszkami...
 Taka wiosnę lubię - słoneczną, z kwitnącymi maluszkami...

Ale to się zmienia, coraz więcej roślin pokazuje pączki kwiatowe.
 Ale to się zmienia, coraz więcej roślin pokazuje pączki kwiatowe.
 Ja wysiewałam pierwiosnki wyniosłe oraz ząbkowane i wzeszły bardzo ładnie. Mam je zresztą do dzisiaj. Dwa razy próbowałam wysiać pierwiosnek kandelabrowy...niestety bez sukcesu
 Ja wysiewałam pierwiosnki wyniosłe oraz ząbkowane i wzeszły bardzo ładnie. Mam je zresztą do dzisiaj. Dwa razy próbowałam wysiać pierwiosnek kandelabrowy...niestety bez sukcesu  nic mi nie wzeszło.
 nic mi nie wzeszło.

. Przyznały, że bardzo lubią Ci pozować.
. Przyznały, że bardzo lubią Ci pozować. .
.  .
.

. A tak poważnie - to bardzo trudno zrobić dobre zdjęcie całkowicie czarnemu kotu tak jak Mikolina.
 . A tak poważnie - to bardzo trudno zrobić dobre zdjęcie całkowicie czarnemu kotu tak jak Mikolina.

Niewiele już mi zostało - pół Długiej Rabaty pod Płotem i Pierwiosnkowa właśnie, a tam rosną przylaszczki.
 Niewiele już mi zostało - pół Długiej Rabaty pod Płotem i Pierwiosnkowa właśnie, a tam rosną przylaszczki. 

Będę sadzić irysy - te z przesyłki i cebulowe holenderskie z L...la. Ma być piękna pogoda więc może posiedzimy aż do niedzieli.
 Będę sadzić irysy - te z przesyłki i cebulowe holenderskie z L...la. Ma być piękna pogoda więc może posiedzimy aż do niedzieli.
 Dużo
  Dużo   , ciepełka i przyjemnej pracy.
 , ciepełka i przyjemnej pracy.