joannamm Asiu witam nowego Gościa bardzo cieplutko!

Dzięki różnicy temperatur w różnych regionach mamy okazję delektować się wcześniej kwitnącymi roślinami przynajmniej na fotkach!

Zapraszam serdecznie!
Annes 77 Aniu cieszy mnie ,że zawitałaś w moje progi

Co do kwitnienia magnolii to mam takie spostrzeżenia: u mnie na osiedlu jest B. a tam bardzo tanie magnolie bywają co roku...Wokół bloków w sąsiedztwie kwitną różnokolorowe egzemplarze ,które mają poniżej 1 m wysokości nawet ...Ludzie posadzili sobie pod oknami ! Nie warto czekać latami tylko sprawić sobie nowy egzemplarz należy! Zakwitają już w następnym sezonie podobno

! Zapraszam serdecznie do dalszych odwiedzin!
dorcia7 sasanka w realu
też czerwona!

To jedna z najpopularniejszych...Dziękuję , za miłe słowa

Pogoda dzisiaj,może nie będzie aż taka zła i coś zrobić będzie można ! Ja wczoraj sama urzędowałam na działce , M mnie tylko zawiózł a późnym popołudniem wróciłam z sąsiadami... Było całkiem przyjemnie ,mimo zapowiadanych deszczy od kilku dni czekam i czekam bo sucho...Zdarzył się kilkuminutowy lekki deszczyk bez znaczenia! Sucho mam bardzo a wody jeszcze nam nie włączyli.Może dzisiaj..Na razie wstało

przymrozku u mnie nie było...mam nadzieję na dobry działkowy dzień..kosić trzeba ...liczę syna wykorzystać weekendowo ...
Lucynko 
z tym zagęszczeniem to bardziej na fotkach widoczne niż w realu... Ciągi kwitnących wiosną cebulowych ładnie wyglądają ale...To dobre,w ogrodach gdzie niewiele się dosadza roślin w sezonie..To nie dla mnie!

Wkurzające jest dla mnie i bardzo frustrujące jak niby mam wolne miejsce,chce coś posadzić a tam...cebule A niestety często się u mnie to zdarza bo w sezonie sadzę mnóstwo różnych roślin, bylinowych zdobyczy czy jednorocznych...Chyba,że wykopywała bym po sezonie ale z tym za dużo roboty..Postanowiłam w jesieni,że nie będę już ich ruszać bo się bardzo
zakałapućkałam 
i nie mogłam sobie poradzić z sadzeniem tam, gdzie było wolne miejsce!
buczek długo się ociągał ale już wystartował ...ufff!
ewamaj66 ja popracowałam sobie wczoraj całkiem całkiem fajnie i zimno mi nie było bo się ruszałam a i ognisko rozpaliłam i popaliłam ostatnie urobki po zimowe...Tobie zimno jak i mojemu eM!

Ja zmarźlakiem z natury jestem i nie lubię pracować w zimnie ale wczoraj u mnie zimna nie było no i przede wszystkim przestało wiać!
mar33 Marysiu

!Bardzo mi miło,że Ci się podobają moje
pstrykadła! A mech to moje oczko w głowie, bardzo go lubię!