Kolejna jesień w moim ogródku i znowu wiosna ...CD

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
joannamm
500p
500p
Od: 27 lut 2013, o 20:20
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Kolejna jesień w moim ogródku i znowu wiosna ...CD

Post »

Witaj :wit
Piękny ogród ;:215 Ale śliczne ciemierniki, i jakie wysokie. A sasanka już kwitnie. U mnie dopiero wychodzi z ziemi, ale za kilka tygodni mam nadzieję, że też będzie kwitła. Tam gdzie mieszkam wszystko o 2 tygodnie opóźnione, już 100 km na południe i na zachód jest o wiele cieplej a co dopiero u Was :D
Pozdrawiam Asia
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Co za piękny ogród,ile ciekawych roślinek i Alexandrina jaka ogromna ;:oj Moja zeszłoroczna to mikrusek jeszcze,ale Twoja do podziwiania ;:333
Narcyzy te niskie muszę koniecznie jesienią dokupić,są bardzo optymistyczne:)
Piwonie drzewiaste chętnie na nie poczekam,moja jedna ITOH wciąż nie kwitnie,a raczej cofa się w rozwoju ;:222

Będę zaglądała,cudne fotki i kolory ;:108
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Ta pierwsza sasanka w realu też czerwona? ;:oj piękne rośliny na pięknych zdjęciach , ja jestem nieco mniej optymistycznie nastawiona na jutrzejszy dzień,na ładną pogodę mi nie wygląda
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Cieszą mnie moje roślinki, mimo ,ze jeszcze takie malutkie, młodziutkie, ale z zazdrością patrzę na zagęszczenie kwiatów , na całe poletka poszczególnych gatunków i ich odmian , choćby takich jak u Ciebie Maryniu. Oczywiście życzę Twoim roślinkom dalszego wspaniałego rozwoju i mam nadzieję, że za kilka lat także moje się rozrosną.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Najbardziej podoba mi się to, czego nie mam-magnolia :D
W ogrodzie byłam dosłownie chwilę, zimno niemożliwie :evil: Posadziłam ostatnią z róż i zwiałam do domu. O warzywniku nawet nie myślę, nie ma szans na sianie czegokolwiek. Może w czerwcu... :?
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Maryniu nic na to nie poradzę jesteś moim foto guru ;:1
Cudowne wszystkie portrety roślin a ten mech dech zapiera ;:215
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

joannamm Asiu witam nowego Gościa bardzo cieplutko! ;:168 Dzięki różnicy temperatur w różnych regionach mamy okazję delektować się wcześniej kwitnącymi roślinami przynajmniej na fotkach! :) Zapraszam serdecznie!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Annes 77 Aniu cieszy mnie ,że zawitałaś w moje progi ;:180 Co do kwitnienia magnolii to mam takie spostrzeżenia: u mnie na osiedlu jest B. a tam bardzo tanie magnolie bywają co roku...Wokół bloków w sąsiedztwie kwitną różnokolorowe egzemplarze ,które mają poniżej 1 m wysokości nawet ...Ludzie posadzili sobie pod oknami ! Nie warto czekać latami tylko sprawić sobie nowy egzemplarz należy! Zakwitają już w następnym sezonie podobno ;:oj ! Zapraszam serdecznie do dalszych odwiedzin!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

dorcia7 sasanka w realu też czerwona! :roll: To jedna z najpopularniejszych...Dziękuję , za miłe słowa ;:196 Pogoda dzisiaj,może nie będzie aż taka zła i coś zrobić będzie można ! Ja wczoraj sama urzędowałam na działce , M mnie tylko zawiózł a późnym popołudniem wróciłam z sąsiadami... Było całkiem przyjemnie ,mimo zapowiadanych deszczy od kilku dni czekam i czekam bo sucho...Zdarzył się kilkuminutowy lekki deszczyk bez znaczenia! Sucho mam bardzo a wody jeszcze nam nie włączyli.Może dzisiaj..Na razie wstało ;:3 przymrozku u mnie nie było...mam nadzieję na dobry działkowy dzień..kosić trzeba ...liczę syna wykorzystać weekendowo ... :heja

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Lucynko ;:196 z tym zagęszczeniem to bardziej na fotkach widoczne niż w realu... Ciągi kwitnących wiosną cebulowych ładnie wyglądają ale...To dobre,w ogrodach gdzie niewiele się dosadza roślin w sezonie..To nie dla mnie! ;:185 Wkurzające jest dla mnie i bardzo frustrujące jak niby mam wolne miejsce,chce coś posadzić a tam...cebule A niestety często się u mnie to zdarza bo w sezonie sadzę mnóstwo różnych roślin, bylinowych zdobyczy czy jednorocznych...Chyba,że wykopywała bym po sezonie ale z tym za dużo roboty..Postanowiłam w jesieni,że nie będę już ich ruszać bo się bardzo zakałapućkałam ;:306 i nie mogłam sobie poradzić z sadzeniem tam, gdzie było wolne miejsce! :evil:

buczek długo się ociągał ale już wystartował ...ufff! :D
Obrazek

Obrazek

Obrazek

ewamaj66 ja popracowałam sobie wczoraj całkiem całkiem fajnie i zimno mi nie było bo się ruszałam a i ognisko rozpaliłam i popaliłam ostatnie urobki po zimowe...Tobie zimno jak i mojemu eM! ;:131 Ja zmarźlakiem z natury jestem i nie lubię pracować w zimnie ale wczoraj u mnie zimna nie było no i przede wszystkim przestało wiać! :D

Obrazek

Obrazek

mar33 Marysiu ;:oj ;:oj ;:180 !Bardzo mi miło,że Ci się podobają moje pstrykadła! A mech to moje oczko w głowie, bardzo go lubię! :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16

Post »

Fotki faktycznie cykasz po mistrzowsku :)
Zachwycam się dzięki nim każdą Twoją roślinką.
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Chyba znowu zapałam miłością do narcyzów. To nic, że kwitną u mnie tylko jeden raz. Będę dosadzać co roku nowe. A może nowoczesne odmiany nie są tak krótkowieczne. Czy u ciebie kwitną ponownie?
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45

Post »

Mojej magnolii ani się śni kwitnąć ;:124 . No cóż, faktycznie, klimat mamy różny i w różnym czasie rosną rośliny.
Widać już u Ciebie, że roślinki zaczynają się rozkręcać. Powodzenia w pracy i ... bez większych przerw :;230 . Ja nie mogę 'złapać' weny i nie znam powodu ;:145 .
;:196
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
MariaWy
1000p
1000p
Od: 3 lip 2011, o 22:12

Post »

PIĘKNIE FOTOGRAFUJESZ SWOJE ROŚLINKI "MISTRZOSTWO ŚWIATA" ;:215 ;:215
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

MariaWy pisze:PIĘKNIE FOTOGRAFUJESZ SWOJE ROŚLINKI "MISTRZOSTWO ŚWIATA" ;:215 ;:215
A Marysia nazywa te arcydzieła 'cykadłami'. ;:7
Bożżżż ... jak ja bym chciała umieć wykonywać takie 'cykadła'! ;:223
Kwiatuchy też piękne i wdzięcznie pozują[ żeby nie było ... ] ;:138
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Aga, MariaWy, Lucynko, ;:180 bardzo dziękuję za wyrażone słowa uznania dla moich pstrykadeł to miłe dla mnie niezwykle! :D Serdeczności dla Was! ;:196

wanda7 narcyzy kwitną u mnie od ponad 30 lat a i nowe odmiany też dosadzam .Stare odmiany są długowieczne te nowe - niekoniecznie jak i inne cebulowe obecnie. Przesadzam swoje bo posadzone przed laty nie zawsze mi w tej chwili "pasują"z miejscówkami ...wtedy lubią mieć przerwy w kwitnieniu nawet najstarsze odmiany.. Często im w tym pomagam :oops: bo ze względu na brak miejsca wycinam za wcześnie liście bo mi przesłaniają inne rośliny a powinny same zaschnąć. ;:131 Wykopałam latem część cebul i posadziłam w nowym miejscu i niestety z kilku kęp nie zakwitła żadna ..Tych już ruszać nie będę mam nadzieję,że w przyszłym roku już zobaczę kwiaty.
Nowe rozeszły mi się po całej działce / kwitną /widać gryzonie je roznoszą ale im nie smakują...starych odmian nie ruszają... ;:185

Pulpa222 Aniu ;:196 no zauważyłam,że mało Ciebie na FO... :( U mnie w wątku też! Bierz się za siebie, wiosna przyszła! :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16

Post »

Niby wszędzie zimno ale u Ciebie wszystko już ruszyło z kopyta :D
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Maryniu,znowu piękny spacer po kwitnącym ogrodzie,też zbieram różne gatunki narcyzów ,bo bardzo je lubię ,i u ciebie też można się nimi nacieszyć czerwona sasanko super wygląda,pozdrawiam i słoneczka życzę ;:3 ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”