), ale odwiedzam górki
), ale odwiedzam górki  
 Moja sangwinaria rośnie w cieniu i jakoś nie widzę, żeby się w koce owijała. Oby mi całkiem nie przepadła

Trudno uwierzyć, że jałowiec sabiński może tak się rozbestwić w ciągu zaledwie trzech lat, żeby z rabaty pozostała jedynie dróżka. Z trudem wyciągałam z ziemi kamienie, by teraz się przekonać, że albo radykalne cięcie jałowca (nie lubię ciąć nic poza różami), albo nowa rabata gdzie indziej (znowu rycie i szukanie niespodzianek w glebie). Kamuszki regularnie ułożone, zbliżone wymiarem-ani chybi przedwojenny placyk lub podjazd miałam "przyjemność" wytaszczyć na powierzchnię.
Przylaszczki nadal kwitną
 Nie pojawiły się tylko kwiaty zeszłorocznej siedmiogrodzkiej, ale niech sobie jeszcze urośnie do przyszłego sezonu.
  Nie pojawiły się tylko kwiaty zeszłorocznej siedmiogrodzkiej, ale niech sobie jeszcze urośnie do przyszłego sezonu.

.Fotki,jak zwykle,
 .Fotki,jak zwykle,

Chyba ją wyautuję. Szkoda miejsca na tak  mało dekoracyjny krzew.
 Chyba ją wyautuję. Szkoda miejsca na tak  mało dekoracyjny krzew. 

Ty  zawsze coś więcej pokażesz niż tata. Ja nie pamiętam ,żeby tata pokazywał wcześniej aleję cieszynianki.  Pomysł super.Pozdrów tatę.
  Ty  zawsze coś więcej pokażesz niż tata. Ja nie pamiętam ,żeby tata pokazywał wcześniej aleję cieszynianki.  Pomysł super.Pozdrów tatę.
 koniecznie pozdrów Tatę
 koniecznie pozdrów Tatę Zwyczajnie, albo jej u mnie nie pasuje zupełnie, albo ze mnie ogrodniczka do bani.
 Zwyczajnie, albo jej u mnie nie pasuje zupełnie, albo ze mnie ogrodniczka do bani.  
  Jednak każdy ogród widzi inaczej. Twoje spojrzenie jest inne.
 Jednak każdy ogród widzi inaczej. Twoje spojrzenie jest inne. 

M.
 M.