Nasza działeczka- kolejne etapy powstawania

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
jolami
500p
500p
Od: 12 lip 2008, o 23:53

Post »

Krzysiu dziękuję za identyfikację ostrokrzewa.
Tija baaardzo dziękuję i czekam cierpliwie....oby nie za długo :lol:
Dzisiaj M wymalował altanę... :lol: Kolor wyszedł taki jaki chcieliśmy ...Podoba nam się..
Obrazek
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Noooo altanka - rewelacja :!: :!: :!: Tylko pozazdrościć... Zakupy też super.
x-a-a
100p
100p
Od: 9 lip 2008, o 17:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No nie moge Altana Super Extra Fantastyczna. Idziecie jak burza ! Twój M się napracował efekt fenomenalny. Już w przyszłym roku będzie pięknie. Co ja mówie już jest ...........

Nasza będzie podobna :) hihihihihi ale to dopiero w przyszłym roku jak na razie skończyliśmy dach :(
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lip 2008, o 23:59
Kontakt:

Post »

Jolu, tak mnie ładnie zaprosiłaś, że nie wypadało mi odmówic i oto jestem z wizytą :wit :D
Na początek sobie jęknę....oooo... Jezusicku....ile Ty miałaś roboty ;:154 ;:154 ;:154 Ale już widac jak szybko postępują prace :shock: i coraz piękniej się u Ciebie robi :D
Idę oglądac dalej :wink:
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Jolu piękny kolorek wybrałaś dla altanki, taki ciepły i słoneczny :D Będzie świetnym tłem dla roślin :D Powiedz mi czy ja dobrze widzę i w pierwszej komorze kompostnika masz rozłożoną jakąś płachtę na ziemi, jeśli tak, to po co?
Awatar użytkownika
jolami
500p
500p

Post »

Dla wszystkich odwiedzających ;:196
Tu.ja naciskaj M i stawiajcie altankę..
Aneczkkooo M się rzeczywiście napracował, a ja jestem dumna z niego..
Elluu witaj! Oj Elu roboty to u nas było co niemiara, a i jeszcze wiele zostało, ale myślę, że już bliżej niż dalej..
Co do kompostownika to rzeczywiście jest na dnie położona "płachta". Nie wiem jak wytłumaczyć co to jest?????? Mój M nazywa to sitem, stosuje się to w zakładach papierniczych, ale nie wiem do czego.... :roll: Jest to dosyć sztywne, z jakiegoś tworzywa, z dziurkami, tak że wodę przepuszcza. I nie wiem czy dobrze zrobiliśmy kładąc to, ale ma to być zabezpieczenie przed kretem co by nie buszował i przysmaków nie wyjadał... :?
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Łatwo powiedzieć "naciskaj". Kasa się skończyła, pogoda skiepściła...itd. :cry: Może wiosną uda się coś wymyślić... :cry:
Awatar użytkownika
jolami
500p
500p

Post »

tu.ja pisze:Łatwo powiedzieć "naciskaj". Kasa się skończyła, pogoda skiepściła...itd. :cry: Może wiosną uda się coś wymyślić... :cry:
Iza ...wiem , wiem , że może nie być to takie proste, fakt teraz już trochę późno, ale na wiosnę kto wie????Tego Ci życzę ..
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Jola i Marek pisze:...... I nie wiem czy dobrze zrobiliśmy kładąc to, ale ma to być zabezpieczenie przed kretem co by nie buszował i przysmaków nie wyjadał... :?
Może, to faktycznie dobry sposób na zakusy kreta, ale z mojego doświadczenia wynika, że zauważalnych szkód w kompoście, to kret nie wyrządza. Mam podobny, tyle że większy, kompostownik, założony bezpośrednio na ziemi, a w kompoście tyle dżdżownic, że kret z przejedzenia raczej by niestrawności dostał, niż wyraźnie uszczuplił ich populację. Kopczyki od czasu do czasu się przy kompostowniku i w nim pojawiają i póki kret tu sobie buszuje, pozwalam mu na to. Jeśli jednak się przenosi do ogrodu, niestety, to dla niego wyrok.... ;:5
Awatar użytkownika
jolami
500p
500p

Post »

U nas dzisiaj siąpi i pada...pada i siąpi :? A ja dostałam paczuszke z roślinkami .../Tija buziaczki ;:196 / Zanim po pracy dotarłam na działkę było prawie w pół do piątej....szarówka już normalnie...i zabrałam się za sadzenie...w deszczyku..Nie posadziłam wszystkiego bo już nawet siebie nie widziałam :lol: , qrcze ciemnica szybko się robi, że już mam po robocie na działce :( Jutro dalsze sadzenie..
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
agnieszka72
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 22 lip 2008, o 20:30

Post »

Siąpi...u nie dziś leje :evil: pogoda barowa :roll: już mi się nic nie chce :roll: .
Awatar użytkownika
Agnieszka_73
200p
200p
Od: 16 paź 2008, o 21:17

Post »

Witajcie :) Fajnie, że mogę popodglądać jak Wam idzie :) Altanka jak marzenie :) Jak tam kreciki? U mnie świece dymne nic nie dawały, mąż się nawet śmiał, że kreciki dyskotekę sobie robią dymną :D:D:D:D:D:D Trzymam kciuki i za dalszy rozwój działeczki i za walkę z kretami :)
To ja typ niepokorny :)
Awatar użytkownika
jolami
500p
500p

Post »

Dzięki Agnieszki za odwiedzinki :)
A u mnie dzisiaj słoneczko, ciepło tylko wietrznie...
A kreciki.....mają się dobrze :evil: ryją jak cho.... Ich szczęście, że w większości kopce mam tam gdzie jeszcze działka jest niezagospodarowana....Swiece pomogły, ale na parę dni...Woda z płynem do naczyń ....?? też nie do końca bo ryje dalej. Muszę więcej powbijać prętów z butelkami :)
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Jolu dość długo nie byłam u Ciebie, widzę zmiany, pojawiła się piękna altanka, kolor bardzo ładnie dobrany. Już dużo roślin nasadziłaś i dużo kupiłaś, będzie pięknie w przyszłym roku.
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15

Post »

Jolu gdzieś Ty sie zapodziała :?:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”