Moje ogródki - Gucia.
- bogusia177
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 wrz 2007, o 08:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj!
Piękna jesień u Ciebie. Zgadzam się z Jolą...na mnie też ta fotka wywarła największe wrażenie
Powojnik i tak ślicznie kwitnie
Mój w ogóle nie zakwitł
ale pewnie jeszcze za młody.
Cieszę się, że powiększyłaś swój ogród o ognika
Na przyszłą jesień będzie pięknie obsypany owocami - w większej ilości. I tak co roku...coraz więcej. A zimą można sobie spoglądać jak ptactwo robi z niego użytek 
Piękna jesień u Ciebie. Zgadzam się z Jolą...na mnie też ta fotka wywarła największe wrażenie

Powojnik i tak ślicznie kwitnie

Cieszę się, że powiększyłaś swój ogród o ognika

- Babopielka
- Od: 9 wrz 2007, o 19:28
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
A ja zgadzam się z Jolcią.
To wspaniała alejka pośród dróg, o których istnieniu można zapomnieć.
Chciałabym mieć u siebie taki zakątek.
To wspaniała alejka pośród dróg, o których istnieniu można zapomnieć.
Chciałabym mieć u siebie taki zakątek.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Ave
- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Jak dorobię się ogrodzenia w drugiej części działki to lecę sadzić brzozy, świerki, sosny, modrzewie
później napad na jakis tartak lub stolarnię (wióry) i podglądanie do upojenia P-O - wzór niedościgły - żeby choć taki klimat złapać.
Fotkom jesiennym nie mogę się przestać przyglądać - są przepiękne...

Fotkom jesiennym nie mogę się przestać przyglądać - są przepiękne...
- gucia
- Przyjaciel Forum
- Od: 27 wrz 2007, o 18:27
Beatko, Grażynko, Haneczko, Joluś, Bogusiu, Miko, Elu, Ewuniu, Bożenko, Asiu,
Dzisiaj od rana znowu jest paskudnie...jesień na całego, zdążyłam tylko posprzątać liście z chodnika i posadzić cebulki hiacyntów, szafirków, krokusów i szachownicy na dachu garażu. Wczoraj wsadziliśmy tymczasowo mniejsze iglaczki, a te docelowe karłowate, posadzimy dopiero wiosną. Miałam też kupione wcześniej promocyjne, jednoroczne chryzantemki, niech sobie też rosną. Pewnie za chwilę zjedzą je ślimaki, ale póki co, trochę koloru nie zaszkodzi

Dzisiaj od rana znowu jest paskudnie...jesień na całego, zdążyłam tylko posprzątać liście z chodnika i posadzić cebulki hiacyntów, szafirków, krokusów i szachownicy na dachu garażu. Wczoraj wsadziliśmy tymczasowo mniejsze iglaczki, a te docelowe karłowate, posadzimy dopiero wiosną. Miałam też kupione wcześniej promocyjne, jednoroczne chryzantemki, niech sobie też rosną. Pewnie za chwilę zjedzą je ślimaki, ale póki co, trochę koloru nie zaszkodzi

Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Moje wątki
Witaj Bożenko!
Nadrabiam zaległości i biegam po ogrodach, a u Ciebie zatrzymałam się dłużej, by wyrazić po raz kolejny słowa uznania.
Niesamowicie wygląda -PO, może być wzorem do ilustracji książki "Tajemniczy ogród". Na garażu prace postępują w mgnieniu oka. Już jest pięknie,a wyobrażam sobie wiosenne widoczki. Jeśli mogę się wtrącić, to proponuję żółtą trzmielinę szczepioną na pieńku, rozjaśni i złagodzi zieleń iglaków. Namawiaj M na ognika o tej porze wyglądają pięknie i można je ciąć bezkarnie, jak tylko wyobraźnia nam podpowiada. Jak nie ulegnie, to może posadź irgę, którą można również formować w stylu Bonsai.
Pozdrawiam serdecznie.
Nadrabiam zaległości i biegam po ogrodach, a u Ciebie zatrzymałam się dłużej, by wyrazić po raz kolejny słowa uznania.

Pozdrawiam serdecznie.
- bogusia177
- Od: 14 wrz 2007, o 08:38
- markussch01
- Od: 7 lis 2007, o 22:40
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Bożenko i tu zgadzam się z Markusem.
Skąd Ty bierzesz tyle siły i samozaparcia do tej pracy.
Nie dość, że garażowy ogródek kłuje w oczy pięknymi nasadzeniami , ogród gęstością nasadzeń to jeszcze ciągłe zmiany w P_O który jest fantastyczny.

Skąd Ty bierzesz tyle siły i samozaparcia do tej pracy.
Nie dość, że garażowy ogródek kłuje w oczy pięknymi nasadzeniami , ogród gęstością nasadzeń to jeszcze ciągłe zmiany w P_O który jest fantastyczny.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki