Kolejna wiosna w wiejskim ogrodzie cz. 24

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Joanna_68
200p
200p
Od: 3 lip 2008, o 20:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kolejna wiosna w wiejskim ogrodzie cz. 24

Post »

Pogoda piękna to pewnie w ogrodzie dzisiaj pracowałaś. Piękny to czas, wszystko się budzi i rośnie na naszych oczach.
Poletko boskie.
;:196
Pozdrawiam Aśka
Awatar użytkownika
wsiania
500p
500p
Od: 27 sty 2012, o 09:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Oooo, jak żółto! :) Marysiu, spokojnie, daj pączkom kilka słonecznych dni, to znów będzie dywanik! Powoli wszystko się budzi i Twój ogród ożywa. Będzie tylko piękniej ;:333
Na mnie dzisiaj krzyczą plecy i nogi - bynajmniej nie od ogrodowania :? Trzeba było małżowi pomóc, więc wzięłam się za malowanie uli i nadstawek na miodnie, zeszło mi 6 godzin. Mam nadzieję, że jutro już się uda pogrzebać w ziemi.
Moje wsiowe poczynania - c.j.d. :)
gdzie diabeł nie może... tam mnie wołają :)
pozdrawiam, Ania
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Marysiu,widzę,że Ciebie jeszcze nie ma ,pewnie odpoczywasz po ciężkim dniu,ja też miałam pracowity,ale i tak nic nie widać ,ale posadzone to co było ważne ,jutro może zrobię z różami ,bo tylko 2 zdążyłam zrobić i było ciemno,ale codziennie coś się podrobi i tak będzie do następnej zimy ;:306 ,pozdrawiam i buziaczki na dobrą nockę ;:196
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Marysiu - u mnie też żonkile w tym roku mają mniej kwiatów, a bardzo dużo tulipanów mi wygniło. ;:223 ;:223 ;:223
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Dzień zakończony pracą w ogrodzie, nie za długo z wielu powodów, ale na odstresowanie wystarczyło :wink:

Ewuniu bardzo mnie to cieszy Obrazek nasionka się spisały ;:215 a ja odkrywam coraz to nowe werbeny co przetrwały zimę :D Czytałaś o chabrze?

Jadziu i to jest urok niewielkiego ogródka...ja niestety nigdy nie mogę tak napisać
w ogródku wszystko zrobione ;:145

Justynko nie wiem ile, ale ze mną jest już ponad 9 lat Obrazek Ja też przesadzam w ogrodzie różności :wink:

Elu ja często padam na kolana ale to też nie jest wyjście, bo z ogrodu wracam na sztywnych nogach ;:306

Danusiu u mnie wiosna, ale cieszę się z niej, bo część rozsad powędrowała do tunelu ;:65

Iwonko tegoroczna nie różni się już wiele

Obrazek

oto dzisiejsze zdjęcie Obrazek

Tereniu szkoda tych białych narcyzów :cry: ja mam białe, ale jakieś inne i nie wiem czy pachną? sprawdzę w tym roku. I tak lubię wszystkie ;:167
Dzień potoczył się inaczej najpierw pocieszałam córkę, która nie dostała pracy po okresie próbnym, potem zrobiłam rodzinie przyjemność w postaci pierogów a dzień skończyłam przyjemnością dla siebie kopiąc, sadząc i grzebiąc w ziemi ;:215

Dobry wieczór Ewuniu Obrazek
Prace remontowe mnie chyba dobiją Obrazek tzn majster, a my jesteśmy za starzy żeby robić takie remonty :wink: ale sytuacja jest trochę bez wyjścia i muszę pchać ten wózek dalej Obrazek Dobrze że mam takie pocieszacze ogrodowe i pogoda dopisuje to zakopuję stresy w ziemi ;:333

Asiu DrogaObrazek
Praca w ogrodzie to akurat dla mnie wielka radość i odskocznia od codziennych problemów. Budząca się przyroda jest dla mnie ogromnym szczęściem! mogę bez końca obserwować kwiaty, ptaki, koty i nawet moje kury ;:306 Tak jak kiedyś obserwowałam swoje rosnące dzieci ;:173

Aniu Ty jak zwykle przechodzisz sama siebie! Ciągle w ruchu i tylko odfajkowujesz kolejne prace, ale tak musi być jak człowiek jest młodym i chce coś osiągnąć. A jak mu to jeszcze sprawia radość to praca pali się w rękach Obrazek
Ogród niech pięknieje powoli ;:204 nie chcę żeby to szybko mijało , chcę się wszystkim nacieszyć ;:224

Martuniu wróciłam z ogrodu z potwornym bólem głowy i musiałam go ukoić, żeby coś napisać :? Miałam dużo różnych rzeczy do zrobienia, a niektóre ważniejsze niż ogród, ale po południu drapnęłam na grządki i kopała, sadziłam i dzieliłam. Szykuję coś dla Ciebie bo musisz wyjechać też z doniczkami Obrazek Życzę Ci dobrego wypoczynku i sił na jutro! Całuję Obrazek

Lucynko ja tam myślę, że moje tulipany padają raczej łupem gryzoni, bo jak myśleć że wygniły jak są dowody w postaci korytarzy Obrazek Niestety natychmiast wyjadają hiacynty , uchowały się tylko jedne otoczone wysoką siatką i trudno je nawet sfotografować bo siatka nie jest ozdobna ;:306

No to parę zdjęć przed snem!
Kupiłam sobie dzisiaj
Obrazek Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zaczynają kwitnąć i inne żonkile

Obrazek

Obrazek

Obrazek

a na poletku pojawiło się sporo pełnych

Obrazek

Dobrej nocy !
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Marysiu,mnie też głowa dzisiaj rozbolała po południu,chociaż rzadko mnie boli nie wiem ,czy od tego wielkiego słońca ,ale tabletka natychmiast pomogła i jest spokój,ja też dzisiaj musiałam jechać do miasta ,a to taka strata czasu,śpij słodko ;:19
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martusiu takie nagłe zmiany pogody dają o sobie znać ;:oj Mnie tak szybko nie przeszło, ale już jest ok! Mam nadzieję, że jutro nigdzie nie będę musiała jechać i zasieję warzywa ;:333 Śpij dobrze ;:196
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Cudne są te narcyzy z wielkimi przykoronkami .Za chwilkę będzie pięknie o ile pogoda znów nie spłata nam figla .Miejmy nadzieję ,ze będzie cudny dzionek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2012, o 14:52

Post »

Nie no, piękne to poletko. Od razu widać, że wiosna przyszła. Takie zakupowe pocieszacze są super. Zimą jest problem, ale teraz wystarczy jedna roślinka i już jest lepiej :).
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

:wit Maryś bywam tu codziennie :) a poletko cudne ... :)
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
Eliza52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2014, o 11:42

Post »

Kochana przy takich widokach to nawet remont nie straszny ;:180 ;:333
Pozdrawiam Ela
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Marysiu - ależ Ty masz już kwiecia wszelakiego. ;:138
U mnie jakoś wolniej roślinki budzą się do pełni życia. Czyżby przeczuwały jakąś zmianę na gorsze? W przyrodzie - mam na myśli. ;:185
A moje tulipany naprawdę wygniły, nie wszystkie wprawdzie, ale bardzo dużo. Sadziłam w koszyczkach i wyjęłam te pojemniki, bo nic z nich nie wyszło i okazało się, że nie mogło wyjść, ponieważ wszystkie cebule zamieniły się w miazgę, fuj! ;:222
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
kasik 69
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2010, o 15:04

Post »

Witaj Marysiu-czy u ciebie też była tak piękna pogoda jak u mnie :?: Poletko piękne.Chętnie przygarnę twoje pierwiosnki-tylko nie mam nic w zamian na razie :oops:
Zapraszam do mnie,
Moje wątki
Nasz Ogród
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17

Post »

Marysiu , twoje kwiaty żonkilowe nie mają sobie równych ! Jakie one dorodne ;:oj Nawozisz może je ?
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31

Post »

Marysiu - piszesz, że często uśmiechasz się d swojego żółtego poletka. Nie dziwota ;:180 , gdy je zobaczyłam, też się radośnie uśmiechnęłam. Ty się kochana pospiesz z remontem, bo w wazonie pięknie będą zonkile wyglądały, a taka zabiegana to nawet cieszyć się nie masz kiedy.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”