Poletko boskie.
Kolejna wiosna w wiejskim ogrodzie cz. 24
- Joanna_68
- 200p

- Od: 3 lip 2008, o 20:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kolejna wiosna w wiejskim ogrodzie cz. 24
Pogoda piękna to pewnie w ogrodzie dzisiaj pracowałaś. Piękny to czas, wszystko się budzi i rośnie na naszych oczach.
Poletko boskie.

Poletko boskie.
Pozdrawiam Aśka
- wsiania
- 500p

- Od: 27 sty 2012, o 09:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Oooo, jak żółto!
Marysiu, spokojnie, daj pączkom kilka słonecznych dni, to znów będzie dywanik! Powoli wszystko się budzi i Twój ogród ożywa. Będzie tylko piękniej
Na mnie dzisiaj krzyczą plecy i nogi - bynajmniej nie od ogrodowania
Trzeba było małżowi pomóc, więc wzięłam się za malowanie uli i nadstawek na miodnie, zeszło mi 6 godzin. Mam nadzieję, że jutro już się uda pogrzebać w ziemi.
Na mnie dzisiaj krzyczą plecy i nogi - bynajmniej nie od ogrodowania
Moje wsiowe poczynania - c.j.d. 
gdzie diabeł nie może... tam mnie wołają
pozdrawiam, Ania
gdzie diabeł nie może... tam mnie wołają
pozdrawiam, Ania
-
koziorozec
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Marysiu,widzę,że Ciebie jeszcze nie ma ,pewnie odpoczywasz po ciężkim dniu,ja też miałam pracowity,ale i tak nic nie widać ,ale posadzone to co było ważne ,jutro może zrobię z różami ,bo tylko 2 zdążyłam zrobić i było ciemno,ale codziennie coś się podrobi i tak będzie do następnej zimy
,pozdrawiam i buziaczki na dobrą nockę 
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Marysiu - u mnie też żonkile w tym roku mają mniej kwiatów, a bardzo dużo tulipanów mi wygniło.

- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Dzień zakończony pracą w ogrodzie, nie za długo z wielu powodów, ale na odstresowanie wystarczyło
Ewuniu bardzo mnie to cieszy
nasionka się spisały
a ja odkrywam coraz to nowe werbeny co przetrwały zimę
Czytałaś o chabrze?
Jadziu i to jest urok niewielkiego ogródka...ja niestety nigdy nie mogę tak napisać
Justynko nie wiem ile, ale ze mną jest już ponad 9 lat
Ja też przesadzam w ogrodzie różności
Elu ja często padam na kolana ale to też nie jest wyjście, bo z ogrodu wracam na sztywnych nogach
Danusiu u mnie wiosna, ale cieszę się z niej, bo część rozsad powędrowała do tunelu
Iwonko tegoroczna nie różni się już wiele

oto dzisiejsze zdjęcie
Tereniu szkoda tych białych narcyzów
ja mam białe, ale jakieś inne i nie wiem czy pachną? sprawdzę w tym roku. I tak lubię wszystkie
Dzień potoczył się inaczej najpierw pocieszałam córkę, która nie dostała pracy po okresie próbnym, potem zrobiłam rodzinie przyjemność w postaci pierogów a dzień skończyłam przyjemnością dla siebie kopiąc, sadząc i grzebiąc w ziemi
Dobry wieczór Ewuniu
Prace remontowe mnie chyba dobiją
tzn majster, a my jesteśmy za starzy żeby robić takie remonty
ale sytuacja jest trochę bez wyjścia i muszę pchać ten wózek dalej
Dobrze że mam takie pocieszacze ogrodowe i pogoda dopisuje to zakopuję stresy w ziemi
Asiu Droga
Praca w ogrodzie to akurat dla mnie wielka radość i odskocznia od codziennych problemów. Budząca się przyroda jest dla mnie ogromnym szczęściem! mogę bez końca obserwować kwiaty, ptaki, koty i nawet moje kury
Tak jak kiedyś obserwowałam swoje rosnące dzieci
Aniu Ty jak zwykle przechodzisz sama siebie! Ciągle w ruchu i tylko odfajkowujesz kolejne prace, ale tak musi być jak człowiek jest młodym i chce coś osiągnąć. A jak mu to jeszcze sprawia radość to praca pali się w rękach
Ogród niech pięknieje powoli
nie chcę żeby to szybko mijało , chcę się wszystkim nacieszyć
Martuniu wróciłam z ogrodu z potwornym bólem głowy i musiałam go ukoić, żeby coś napisać
Miałam dużo różnych rzeczy do zrobienia, a niektóre ważniejsze niż ogród, ale po południu drapnęłam na grządki i kopała, sadziłam i dzieliłam. Szykuję coś dla Ciebie bo musisz wyjechać też z doniczkami
Życzę Ci dobrego wypoczynku i sił na jutro! Całuję 
Lucynko ja tam myślę, że moje tulipany padają raczej łupem gryzoni, bo jak myśleć że wygniły jak są dowody w postaci korytarzy
Niestety natychmiast wyjadają hiacynty , uchowały się tylko jedne otoczone wysoką siatką i trudno je nawet sfotografować bo siatka nie jest ozdobna 
No to parę zdjęć przed snem!
Kupiłam sobie dzisiaj

Zaczynają kwitnąć i inne żonkile

a na poletku pojawiło się sporo pełnych

Dobrej nocy !
Ewuniu bardzo mnie to cieszy
nasionka się spisały Jadziu i to jest urok niewielkiego ogródka...ja niestety nigdy nie mogę tak napisać
w ogródku wszystko zrobione![]()
Justynko nie wiem ile, ale ze mną jest już ponad 9 lat
Ja też przesadzam w ogrodzie różności Elu ja często padam na kolana ale to też nie jest wyjście, bo z ogrodu wracam na sztywnych nogach
Danusiu u mnie wiosna, ale cieszę się z niej, bo część rozsad powędrowała do tunelu
Iwonko tegoroczna nie różni się już wiele

oto dzisiejsze zdjęcie

Tereniu szkoda tych białych narcyzów
Dzień potoczył się inaczej najpierw pocieszałam córkę, która nie dostała pracy po okresie próbnym, potem zrobiłam rodzinie przyjemność w postaci pierogów a dzień skończyłam przyjemnością dla siebie kopiąc, sadząc i grzebiąc w ziemi
Dobry wieczór Ewuniu

Prace remontowe mnie chyba dobiją
tzn majster, a my jesteśmy za starzy żeby robić takie remonty
Dobrze że mam takie pocieszacze ogrodowe i pogoda dopisuje to zakopuję stresy w ziemi Asiu Droga

Praca w ogrodzie to akurat dla mnie wielka radość i odskocznia od codziennych problemów. Budząca się przyroda jest dla mnie ogromnym szczęściem! mogę bez końca obserwować kwiaty, ptaki, koty i nawet moje kury
Aniu Ty jak zwykle przechodzisz sama siebie! Ciągle w ruchu i tylko odfajkowujesz kolejne prace, ale tak musi być jak człowiek jest młodym i chce coś osiągnąć. A jak mu to jeszcze sprawia radość to praca pali się w rękach

Ogród niech pięknieje powoli
Martuniu wróciłam z ogrodu z potwornym bólem głowy i musiałam go ukoić, żeby coś napisać
Życzę Ci dobrego wypoczynku i sił na jutro! Całuję 
Lucynko ja tam myślę, że moje tulipany padają raczej łupem gryzoni, bo jak myśleć że wygniły jak są dowody w postaci korytarzy
Niestety natychmiast wyjadają hiacynty , uchowały się tylko jedne otoczone wysoką siatką i trudno je nawet sfotografować bo siatka nie jest ozdobna No to parę zdjęć przed snem!
Kupiłam sobie dzisiaj

Zaczynają kwitnąć i inne żonkile

a na poletku pojawiło się sporo pełnych

Dobrej nocy !
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Marysiu,mnie też głowa dzisiaj rozbolała po południu,chociaż rzadko mnie boli nie wiem ,czy od tego wielkiego słońca ,ale tabletka natychmiast pomogła i jest spokój,ja też dzisiaj musiałam jechać do miasta ,a to taka strata czasu,śpij słodko 
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Martusiu takie nagłe zmiany pogody dają o sobie znać
Mnie tak szybko nie przeszło, ale już jest ok! Mam nadzieję, że jutro nigdzie nie będę musiała jechać i zasieję warzywa
Śpij dobrze 
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Cudne są te narcyzy z wielkimi przykoronkami .Za chwilkę będzie pięknie o ile pogoda znów nie spłata nam figla .Miejmy nadzieję ,ze będzie cudny dzionek
- cyganka77

- Od: 21 sie 2012, o 14:52
Nie no, piękne to poletko. Od razu widać, że wiosna przyszła. Takie zakupowe pocieszacze są super. Zimą jest problem, ale teraz wystarczy jedna roślinka i już jest lepiej
.
- lora

- Od: 25 maja 2010, o 13:43
- Eliza52

- Od: 7 wrz 2014, o 11:42
Kochana przy takich widokach to nawet remont nie straszny

Pozdrawiam Ela
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Marysiu - ależ Ty masz już kwiecia wszelakiego.
U mnie jakoś wolniej roślinki budzą się do pełni życia. Czyżby przeczuwały jakąś zmianę na gorsze? W przyrodzie - mam na myśli.
A moje tulipany naprawdę wygniły, nie wszystkie wprawdzie, ale bardzo dużo. Sadziłam w koszyczkach i wyjęłam te pojemniki, bo nic z nich nie wyszło i okazało się, że nie mogło wyjść, ponieważ wszystkie cebule zamieniły się w miazgę, fuj!
U mnie jakoś wolniej roślinki budzą się do pełni życia. Czyżby przeczuwały jakąś zmianę na gorsze? W przyrodzie - mam na myśli.
A moje tulipany naprawdę wygniły, nie wszystkie wprawdzie, ale bardzo dużo. Sadziłam w koszyczkach i wyjęłam te pojemniki, bo nic z nich nie wyszło i okazało się, że nie mogło wyjść, ponieważ wszystkie cebule zamieniły się w miazgę, fuj!
- kasik 69

- Od: 10 maja 2010, o 15:04
Witaj Marysiu-czy u ciebie też była tak piękna pogoda jak u mnie
Poletko piękne.Chętnie przygarnę twoje pierwiosnki-tylko nie mam nic w zamian na razie 
- mati1999
- 1000p

- Od: 3 maja 2013, o 13:17
Marysiu , twoje kwiaty żonkilowe nie mają sobie równych ! Jakie one dorodne
Nawozisz może je ?
- ewka36jj

- Od: 10 cze 2012, o 18:31
Marysiu - piszesz, że często uśmiechasz się d swojego żółtego poletka. Nie dziwota
, gdy je zobaczyłam, też się radośnie uśmiechnęłam. Ty się kochana pospiesz z remontem, bo w wazonie pięknie będą zonkile wyglądały, a taka zabiegana to nawet cieszyć się nie masz kiedy.