Kolejna wiosna w wiejskim ogrodzie cz. 24

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Kolejna wiosna w wiejskim ogrodzie cz. 24

Post »

Marysiu, właśnie stwierdziłyśmy z córką że Twój kot ma mordkę naszego Mieczysława i białe łatki Perły.
Ale jednak jest inny, przecudny :D I te skarpetki białe... Rozczulająco się przeciąga.
Ja to chyba jestem , jak to się mój M śmieje, kocia mama :wink:
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Marysiu podziwiam ..........rozsady ,nasionka i kiciusia ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Wiedziałam, że kocurek Was poruszy :;230

Małgosiu tym razem błysk flesza w ogóle mu nie przeszkadzał, a może już przywykł ;:306 Jeszcze trochę i odpoczniesz, święta idą ;:65

Lucynko kocurek, ale koteczkę też mamy :D

Elu i to różnego gatunku! będzie co palić :;230 dzięki ;:4

Ago Maciek ma trzy skarpetki bo czwartą gdzieś zgubił :;230 Wy macie też słodką gromadkę ;:167
Każdy kot jest inny jak już nie z maści to z charakteru :D Czuję przez klawiaturę, że jesteś ;:108

Romciu jak dawno Cię nie widziałam ;:168 Dobrze że jesteś ;:196
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Marysiu ciekawe co to za pomidory kupiłaś .Widziałam też żółtego melona i ciekawe czy zaowocuje .Mnie jakoś smakuje średnio .czy te kwiaty to słoneczniki czy Rudbekie Ja natomiast wysiałam Kiwano i jestem ciekawa czy zaowocuje .Kosztowałam ten owoc i ni to ogórek ni to kiwi ,ale z ciekawości wysiałam.Mizianko dla kici
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Jadziu pisałam Ci wcześniej o kiwano to już nie będę powtarzać, a nasiona są z USA. Jest cały zestaw słoneczników ozdobnych i parę ciekawostek, wszystko zależy jak będą kiełkować. Nasiona od nich są pakowane w danym roku i ważność jest do jesieni tego roku. Kitek lubi mizianko - dziękuję :D
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Widzisz Maryś jaka ja dzisiaj zakręcona jestem :;230 Muszę poczytać bo jakoś mi to umknęło ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Nie dziwię się Jadziu doskonale Cię rozumiem ;:168
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu, rozsady masz ogrom ,i ładnie ci rośnie ,jak na domowe warunki,a kotek w tym kocyku ma fajnie i chciałoby się do niego dołączyć,bo na polu zimno ,mokro ,ale ja dziarsko dzisiaj pracowałam w ogrodzie i już trochę nowej rabaty odzyskałam i nawet posadziłam ,pozdrawiam i i śpij słodko ;:196
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2012, o 14:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

U mnie też wczoraj była dostawa nasionek pomidorów, więc dziś dosiewka. Kiwano nie siałam. W tym roku rodzynki (o ilościach nie wspominam, bo miało być kilka, a wyszło, jak zawsze ;:306 ). Wysiałam też różę chińską i ładnie powschodziła, tylko nie bardzo jeszcze wiem, jak z nią postępować. A jeszcze leży kilka torebeczek kwiatków do wysiania.
Marysiu miałam zapytać o len - do gruntu, czy też rozsada? Widziałam, że wysiałaś łzy hioba. Lubię trawki, takie zapychacze dziur. I jak będzie czas na maki, to krzycz, bo u mnie na razie zimnica nie przeciętna.
Jeszcze mam pytanko. Wczoraj dostałam kilkanaście sadzonek truskawek. Moje się jakoś wyrodziły, zresztą tam była najsłabsza ziemia. Są młodziutkie i nie wiem, czy czekać jeszcze, czy sadzić do ziemi. Co raz popaduje to od razu by podlało.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Martusiu podziwiam Cię bardzo, ja jakoś nie mam odwagi na pracę w takich warunkach, bo potem nie mogę dojść do siebie. Poza tym ręce grabieją już nie wspomnę o mojej glinie ;:oj Życzę Ci pięknego dnia i ściskam serdecznie ;:196

Na dobry dzień słońce skoro świt!

Obrazek

Asiu łzy Hioba mam z akcji, bo moje były nie dojrzałe i nie wyszły wcale, a te akcji też w 50 %. Z makami też się nosiłam parę dni i jeszcze nie wysiałam, ale jak nie będzie śniegu to posieje połowę a połowę za dwa tygodnie. Len siej do ziemi tylko sobie zaznacz, żeby nie wyplewić ;:224 Asiu ile ja mam do posiania to głowa boli. Pomidory dosiewasz, bo namiot się pojawił to trzeba wykorzystać ;:333 Z trawek posiałam też rozplenicę z nasion z akcji i dostałam wśród nasion sorgo ;:oj Na różach chińskich się nie znam i mam trochę uprzedzenia, bo moja mama miała alergię więc na sobie nie próbuję ;:185 Teraz truskawki; ja zamawiałam parę krzaczków i stoją w wodzie od dwóch tygodni, bo najpierw nie wiedziałam gdzie posadzić a teraz wiadomo pogoda nie pozwala. Więc po świętach muszę bo zgniją ;:oj
Do czosnku dołożę Ci ze dwie moje trawy :D
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2012, o 14:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

To może ja te swoje truskawki w doniczki powsadzam, bo one tak jakby z takich foremek wyjęte i niech jeszcze siedzą. Nie bardzo uśmiecha mi się iść dziś je sadzić, choć miejsce nowe przygotowane.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Asiu to im na pewno nie zaszkodzi, a będziesz mogła sadzić w dogodnym terminie ;:215 Moje są z gołym systemem korzeniowym :wink:
sto-krotka
100p
100p
Od: 19 lut 2015, o 17:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit Na działkę niestety nie pojechałam ;:223 wstrzeliłam się w samą. . . .śnieżycę, a określenie wietrzysko było zbyt łagodne, bo jak sama pisałaś niedaleko nas była trąba powietrzna ;:202
Jestem pełna podziwu dla twojej pracy przy siewkach ;:180 jak ty to ogarniasz :roll: uznania dla domowników za aprobatę tego ''bałaganu'' ;:138 bo mój mąż straszy, że mnie wyrzuci z domu - oczywiście razem z zielskiem :? a może i dobrze wyprowadzę się na działkę :tan tylko tam nie mam parapetów ;:145 chyba nie ma dobrego rozwiązania ;:185
Pozdrowienia dla Ciebie i wdzięcznego fotomodela ;:168
Awatar użytkownika
Margo_margo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lip 2014, o 13:08

Post »

:wit

Słoneczko jak zwykle piękne, rano faktycznie się objawiło ale teraz....
Rozsady u Ciebie są naprawdę piękne- masz rękę do roślin! A z opisów widzę, że połowy nawet nie znam ;:oj
Ja dziś złożyłam taką szklarenkę na balkon- w śnieżycy z berbeciem brnęłam na pocztę bo nie mogłam się już doczekać. Cóż z tego, skoro tylko sałata, cebula i pierwiosnki tam mogą siedzieć. Reszta rozsad musi poczekać na cieplejszy klimat. Może jeszcze przeniosę tam rabarbar i szczaw ale to już po świętach.
Co chwilę sprawdzam długoterminową pogodę z nadzieją, że coś się zmieniło ale tam jakąś masakrę pokazują nawet do połowy maja ;:145
Gdyby się nie zmieniło nic to nawet pomidorów nie będzie jak posadzić. Na szczęście te długoterminowe rzadko się sprawdzają ;:224

;:168
Pozdrawiam Małgosia
Im mniej wiesz, tym lepiej śpisz
Spis moich wątków
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 00:52

Post »

Tyyyyyle nasion, to będziesz miała jeszcze co siać. :tan Swoje na razie wyniosłam do piwnicy, żeby się przed świętami nie stresować. ;:219
U mnie balkonu na rozsady niet, chyba wynajmę u sąsiadki.
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”