Ogród Różą malowany

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Różą malowany

Post »

Duchesse de Montebello też do mnie jedzie.
Nie widziałam jej w realu ale na fotkach bardzo mi się podoba.
Szkoda, że nie powtarza kwitnienia.
Nabytki ekstra, oby wszystkie rosły Ci zdrowo i pięknie kwitły. ;:215
Grażyna.
kogro-linki
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Elwi bardzo lubię Twoje ochy i echy. Wiele dają mi do myślenia. Dzisiaj zachwyciła mnie Avalon. Z Julitach bawiłam się w chowanego, jesteś nie jesteś (na liście zakupowej). Kiedy twardo i konsekwentnie postawiłam na JESTEŚ ;:138 , okazało się że jest niedostępna. No cóż. Widocznie tak miało być.
Posadziłaś masę róż, a jeszcze tyle do Ciebie ma przyjechać. Ja posadziłam 31 róż i już mam dosyć. Mają dojechać jeszcze 3 panienki i basta.
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Elwi wreszcie jesteś ;:196
30 róż, trzy dni sadzenia w trudnych warunkach ;:180 ;:180 ;:180 ...Mam na myśli powtórne kopanie dołków i niespodzianki w postaci głazów.

Odniosę się do umieszczenia Jalitah w peletonie. Róża piękna i na tym koniec...moja niestety też była słabiutka i zimy nie przetrwała. Rozgarnęłam kopiec i różę musiałam wyrzucić :(

Trochę przeraziłam się czytając, że Heidetraum ma taki żarówiasty kolor. Posadziłam ją jesienią i cieszyłam się, że to taka mocna odmiana. No, cóż może nie będzie tak źle z tym kolorem ;:218 Do tej pory czytałam o niej same pochlebne opinie.

Artemis jeszcze Cię zachwyci. To róża z dużym potencjałem, może Twojej coś nie pasowało, skoro tak kiepsko kwitła?
Swoją wczoraj przez pomyłkę potraktowałam dosyć brutalnie sekatorem i teraz zastanawiam się jak to odbije się na jej kwitnieniu ;:223
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Elwi, dopisz kolejny "och" Avalonowi za skojarzenia z bitą śmietaną. Ma wprost idealne kwiaty ;:108 Zachwycałam się nim już u Jagi, ale.. no właśnie, podobno chorowity..
Aneczka, ja stawiam że pierwsza nieopisana to Queen of Sweden... ;:224
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18

Post »

Witaj Elwi :wit Czyli w sumie 45 róż zawita do Ciebie tej wiosny ;:180 Podziwiam pod kątem kondycyjnym jak i aranżacyjnym - przy takiej ilości chybabym planowała nowe nasadzenia przez pół roku ;:224 Piszesz, że zamierzasz pryskać Avalon - postawisz na chemię czy coś bardziej naturalnego? Ja już sobie u Kruczka zamówiłam duże opakowanie Bioseptu, bo małe potrafią zrujnować kieszeń ;:219
Dobrego popołudnia życzę, choć patrząc na tę zamieć śnieżną za oknem raczej nie będzie ono ogrodowe ani u Ciebie ani u mnie ;:185 :wit
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

To ja też w tym roku czekam na kwiaty Celebrating Life,Miss Fine, Lacre.
Natomiast zamiast Blue girl mam Blue for you.
Pierwsza u mnie róża w takim kolorze
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Następna ,która tyle róż sadziła ;:oj ja bym chyba padła ,ale młodzież górą ;:138 .Elwi dla kwiat Avalona cudny to samo Jalitah .Będę z niecierpliwością czekać na pokaz tegorocznych pięknotek . Elwi widziałam na pierwszej stronce ,że masz też tulipany Elegant Lady .Czy masz je długo i czy w tym sezonie również będą mieć kwiaty .Co do moich widzę jedynie jak na razie las liści
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Elwi :wit
Ale piękności różane pokazałaś ;:215
Jeszcze trochę i znowu będziemy je podziwiać :)
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

A kogo tu te silne wiatry przywiały ;:138 Fajnie że już jesteś.

Mme Louis Laveque będę u ciebie podglądać, bo jakoś się nie mogłam zdecydować. Trzeci rok piszę ją na listę i trzeci rok rezygnuję. A najdziwniejsze jest to, że nie wiem dlaczego ;:154

Rosenfaszination nie znam ale zaraz się bliżej zapoznamy i z tego co piszesz, pewnie nawet zaprzyjaźnimy ;:306
Savoy Hotel chwaliła kiedyś Safoya.

Generalnie lista bardzo interesująca ;:167 A Celebrating Life i Blue Girl nabyłam :tan

Oj będzie co oglądać, będzie ;:333
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

April, w ubiegłym roku skusiłam się na Mme Louis Laveque ;:108 Toż to róża szaleniec, bardzo szybko z małej sadzonki zrobił się ogromny krzak. Niesamowicie pachnie i ma przepięknie wyglądające kwiaty. Jako minus można uznać to, że raczej nie powtarza kwitnienia, a kwiaty źle tolerują dłuższe deszcze..
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sabina, to tylko na plus dla róży jeżeli duża rośnie. Przynajmniej w moim ogrodzie ;:306
Niestety wiem że słabo powtarza ale często róże nie powtarzające są znacznie ładniejsze i ładniej pachną od tych powtarzających, które cały sezon muszą się wysilać. Nawet nie mogę poprosić cię o zdjęcie bo ich nie widzę :(
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Najmilsi, nie wiem czy zauważyliście, że to mój ... 1000 wpis! Specjalnie tak celowałam, żeby z tym wpisem trafić do własnego wątku. Z uwagi na fakt, że od tego momentu otrzymam przy nicku znaczek TOPELITA, odczuwam wzruszenie i dumę :D
Jest to też świetna okazja do małych podsumowań ;:108 Te 1000 wpisów zaowocowało unikalnymi informacjami, które uzyskałam od Was. Przytoczę te najważniejsze, które zapadły mi w pamięć i które z zapałem wdrażam w życie:
- wióry rogowe - śmierdzą jak skunks, ale są niezastąpione; dzięki Wam raz do roku urządzam wielkie polowanie w Lidlu na ten znakomity specyfik, przy czym wykupuję jego znaczącą ilość,
- skórki od banana - stały się dla mnie cennym i poszukiwanym towarem, który z samozaparciem znoszą mi członkowie rodziny, tudzież koleżanki z pracy (pukając się w czoło jak nie widzę ;:24 ); przy okazji poznałam sposób na pozyskanie dużej ich ilości za pomocą przepisu na ciasto bananowe (pychotka :uszy )
- nadmanganian potasu - kto by pomyślał, że może mieć zastosowanie do ochrony cennych powojników?
- gnojówka z pokrzyw - nareszcie znalazłam sposób wykorzystania plantacji pokrzyw za płotem :heja ; cóż - one (pokrzywy) Wam zawdzięczają życie, bo już czaiłam się na nie z roundupem :twisted:
- surowe jajko jako ratunek dla anemików - zastosowałam dwa razy z powodzeniem,
- czosnek ozdobny na rabatach jako odstraszacz potencjalnych wrogów (czyt. gryzoni)
- soda oczyszczona - najtańszy i ekologiczny sposób na choroby grzybowe,
- kwitnienie forsycji dające znak do mobilizacji sekatorowej i podjęcia działań ofensywnych w zakresie cięcia róż.
Bezcenne są dla mnie Wasze opinie o różach oraz roślinach im towarzyszących. Wasze portrety różane niezmiennie wywołują u mnie silny instynkt posiadania :wink: Trochę definicji, aby było wiadomo w czym rzecz ;:306
Instynkt posiadania ? pojawił się na ziemi wraz z pierwszym aminokwasem i zniknie razem
z ostatnim czołgającym się, w promieniach umierającego słońca, karaluchem.

U człowieka ujawnił się już w chwilę po wynalezieniu mowy, słowami: Chcieć mieć!! Chcieć mieć więcej!!!
Instynkt posiadania róż - to nowy, wcześniej nieznany psychologii popęd występujący u osobników płci obu (jednak zdecydowanie częściej u płci pięknej), lubujących się w wyciskaniu siódmych potów za pomocą łopaty i / lub kopaczki.
Popęd ten objawia się poprzez gwałtowne dążenie do posiadania (możliwie szybko ;:65 ) odmiany zauważonej na odpowiednio
wyselekcjonowanych, wykadrowanych i podrasowanych zdjęciach i jest o tyle ciekawy, że zmusza on ogarniętych nim osobników
do niekontrolowanych wydatków gotówki, kosztem już to uszczuplenia budżetu na tzw.czarną godzinę, już to, o zgrozo! wiktu
i opierunku... :;230 :;230 :;230
Jeżeli o mnie chodzi, to mój instynkt posiadania róż wynosi 11... w skali 10-cio stopniowej ;:306

Ilustracją 1000-go wpisu niech będą zdjęcia, moim zdaniem najbardziej udane,tak pod względem jakości, kompozycji, jak
i walorów artystycznych czyli.... kolejne odgrzewane kotlety ;:306

Tulipan Anguelique
Obrazek
Parada Afrodyt
Obrazek
Akwarela subtelnie malowana, w najładniejszej fazie
Obrazek
Romantyczne dzwonki
Obrazek
Deszcz
Obrazek
Powojnikowy duet
Obrazek
Schloss Eutin ;:167
Obrazek
Śniedek w objęciach funkii
Obrazek
Van Ejik
Obrazek
Weber's Parrot jak z obrazu :D
Obrazek
You're beautiful ;:167
Obrazek
I na deser... Sorbet
Obrazek

Na Wasze posty odpowiem jutro, tymczasem słodkich snów ;:19
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Elwi gratki z okazji tysiączka! ;:138
Rady, rzeczywiście bezcenne. Ja ino jednej za żadne skarby nie mogłabym wcielić w życie. Pewnie myślisz sobie jakiej... :lol: Surowe jajo odrzuca mnie na metr albo i dalej. :wink:
Portreciki cudowne. Stwierdzam, że tulipany to jednak najlepsze modelki. ;:215
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Elwi pisze: Van Ejik
Obrazek
W9
Postarałaś się na ten tysiączek ;:180 Ale że tyle wysiłku włożyłaś, starałam się równie uważnie przeczytać i obejrzeć...i o zgrozo, odkryłam muchę na tulipanie Obrazek
Jak mogłaś to przegapić przy selekcji...i gdzie to podrasowanie????Obrazek

Nie zmienia to faktu że impreza jest i bukiet się należy
Obrazek
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Elwi ja również składam gratulacje...oby do następnego tysiąca ;:215
Zgadzam się z Tobą w zupełności,że forum to kopalnia wiedzy,wiele się nauczyłam i ciągle się uczę ;:170
Powojnikowy duet miodzio :wink: Różyczki ;:333
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”