Ogród zielonej

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród zielonej

Post »

Sonia, w tym roku to sasankowy żłobek, ale z doświadczenia wiem, że te sadzonki z własnych siewów bardzo szybko przybierają na masie. Za rok będą już zgrabnymi kępkami ;:108
Zazdroszczę lokatorki, podobno są bardzo pożyteczne, bo zjadają szkodniki: jakieś chrząszcze i gąsieniczki..
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Zosiu moja jaszczurka jeszcze w tym roku nie wygrzewa się. Przynajmniej jej nie widziałam.
Ale pięknie będzie jak zakwitną te wszystkie sasanki. ;:215
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Martuś wysiałam zaraz jak nasiona dojrzały. Jesienią powędrowały na pokazane miejsce. Chyba wszystkie będą fioletowe.

Sabinko, Alu jestem zdziwiona, że sasanki zakwitną w tym roku. ;:215 Część pewnie rozdam, ale ładnie wyglądają w masie. Jaszczurki polubiłam już w czasie budowy, mieszkały w deskach, paletach i teraz też znajdują miejsce do przezimowania. Mam opuchlaki, podgryzają mi rododendrony i inne rośliny, jaszczurki się nimi żywią, innymi paskudami pewnie też.
Awatar użytkownika
Rozana
1000p
1000p
Od: 20 wrz 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Fioletowe ładne . Z resztą jakie by nie były. :D
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Soniu ależ masz piękne sasankowe przedszkole. Jak się rozrosną, to będzie prawdziwa uczta dla oczu. ;:215

Musze się pochwalić, że i moja werbena zaczyna kiełkować. ;:138 A nie wywalałam jej nigdzie do chłodu. Co więcej, przez dwa tygodnie siedziała w ciemnicy na cieplutkim kaloryferze. ;:131 Potem poszła na okno w salonie i już traciłam wiarę... a tu masz ci taki śliczny prezencik mi zrobiła. ;:167 Soniu dziękuję. ;:196
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
garden11
1000p
1000p
Od: 3 gru 2014, o 10:16

Post »

Soniu, Twój dom i ogród są niezmiernie eleganckie jestem pod ogromnym wrażeniem. Dziękuję za wszystko a w szczególności za cudną nową znajomość ;:196
Pozdrawiam Ewa

W ogródku u Ewy
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

I normalnie jestem zazdrosna. ;:131 Też chciałabym Was poznać. Ogólnie marzy mi się poznanie większej ilości osób z tego forum. Ach... może kiedyś doczekam się jakiegoś zlotu... ;:131
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Sasanek zazdroszczę. Mam jedną, jedyną i jej widok dzisiaj jak wygramoliła się spod ziemi ...bezcenny. Siałam, sadziłam wiele razy i nie lubią mnie.
Zdradź tajemnicę siania sasanek ;:196
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Martuś sasanka jedna podarowana przez sąsiadkę, wszystkie, które mam to jej dzieci.

Aniu werbena potrzebuje jednak dużo czasu, a my niecierpliwe chcemy widzieć siewki za dwa dni. ;:14 Sasanki zapełniły puste miejsce pod płotem, jak się rozrosną będzie dużo koloru wiosną. Też marzę o tym, żeby się spotkać, ale na dłużej, bo co to w dwie godziny zapalone ogrodniczki mogą omówić. ;:131 Ewunia to piękna, ciepła osoba, zauroczyła mnie i zagadałam ją. :oops:

Ewuniu bardzo się cieszę, :) może uda nam się spotkać, ;:65 jak ogród będzie kolorowy, a nie szary jak teraz.

Małgosiu wysiałam do doniczki i postawiłam w cieniu. Rosną na wyjątkowo piaskowej ziemi i jeszcze perz zza płotu im przeszkadza. Jeszcze ich nie nawoziłam, posadzone rosną.
Awatar użytkownika
Koleszko
500p
500p
Od: 14 wrz 2013, o 20:23

Post »

Jakie róże . ;:oj Czekamy , aż zakwitną . :lol:

Z tego co zauważyłem , bynajmniej u mnie to wszystko lepiej rośnie i puszcza korzonki w chłodnym budynku niż w domku .W domku jest za ciepło , aż liski więdły na patyczkach ... :?
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Paweł trochę ze strachem myślę o różach. Mam nadzieję, że zakwitną, mam kremowe dwa Chopiny i trzy białe Artemis, oraz dwie różowe NN. Boję się tylko chorób. ;:218 Ja niestety mam w domu 22 stopnie i garaż wolnostojący, w którym w mroźne zimy jest ujemna temperatura. Dopiero o takiej porze jak teraz, mogę tam rośliny przechować.

U mnie dzisiaj cały dzień pada i zimno. Rośliny się cieszą, ale ja tylko patrzę w okno, bo nic w ogrodzie nie da się robić. ;:65
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Soniu to przynajmniej Twoje roślinki się napiły, bo sucho miałaś. ;:215 U mnie ma padać jeszcze przez tydzień... :shock: ;:145
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Soniu,sasanki pięknie Ci rosną,to bardzo miłe roślinki moje też wychodzą ale u mnie zimno i wszystko przystopowane,jaszczurek u mnie też mnóstwo,tylko kot obgryzał im ogony ,ale kot zginął niestety i nie mam przyjaciela do ogrodu a wszystko robiliśmy razem,to teraz jaszczurki odżyją ,a ja też ich lubię,dobrej nocki życzę ;:196
joe22
50p
50p
Od: 6 sty 2014, o 01:17

Post »

Sasanki mają to coś w sobie ;:333 a o lokatorkę jaszczurkę dbaj bo to naprawdę same plusy, że je mamy w ogrodzie ;:180
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34

Post »

Witaj Soniu :wit wpadłam z rewizytą....
Świetnie jest pooglądać jak ogród powstaje od początku....
będę zaglądać i śledzić Twoje poczynania :D
Póki co wielkie ;:63 ,piękne i dorodne roślinki i fajne kompozycje ;:333
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”