Zazdroszczę lokatorki, podobno są bardzo pożyteczne, bo zjadają szkodniki: jakieś chrząszcze i gąsieniczki..
Ogród zielonej
- nifredil
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 26 mar 2012, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród zielonej
Sonia, w tym roku to sasankowy żłobek, ale z doświadczenia wiem, że te sadzonki z własnych siewów bardzo szybko przybierają na masie. Za rok będą już zgrabnymi kępkami
Zazdroszczę lokatorki, podobno są bardzo pożyteczne, bo zjadają szkodniki: jakieś chrząszcze i gąsieniczki..
- Biedronka641

- Od: 5 cze 2012, o 17:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Zosiu moja jaszczurka jeszcze w tym roku nie wygrzewa się. Przynajmniej jej nie widziałam.
Ale pięknie będzie jak zakwitną te wszystkie sasanki.
Ale pięknie będzie jak zakwitną te wszystkie sasanki.
- cyma2704

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Martuś wysiałam zaraz jak nasiona dojrzały. Jesienią powędrowały na pokazane miejsce. Chyba wszystkie będą fioletowe.
Sabinko, Alu jestem zdziwiona, że sasanki zakwitną w tym roku.
Część pewnie rozdam, ale ładnie wyglądają w masie. Jaszczurki polubiłam już w czasie budowy, mieszkały w deskach, paletach i teraz też znajdują miejsce do przezimowania. Mam opuchlaki, podgryzają mi rododendrony i inne rośliny, jaszczurki się nimi żywią, innymi paskudami pewnie też.
Sabinko, Alu jestem zdziwiona, że sasanki zakwitną w tym roku.
- Rozana
- 1000p

- Od: 20 wrz 2014, o 09:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Fioletowe ładne . Z resztą jakie by nie były. 
- aneczka1979

- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Soniu ależ masz piękne sasankowe przedszkole. Jak się rozrosną, to będzie prawdziwa uczta dla oczu.
Musze się pochwalić, że i moja werbena zaczyna kiełkować.
A nie wywalałam jej nigdzie do chłodu. Co więcej, przez dwa tygodnie siedziała w ciemnicy na cieplutkim kaloryferze.
Potem poszła na okno w salonie i już traciłam wiarę... a tu masz ci taki śliczny prezencik mi zrobiła.
Soniu dziękuję. 
Musze się pochwalić, że i moja werbena zaczyna kiełkować.
- garden11
- 1000p

- Od: 3 gru 2014, o 10:16
Soniu, Twój dom i ogród są niezmiernie eleganckie jestem pod ogromnym wrażeniem. Dziękuję za wszystko a w szczególności za cudną nową znajomość 
- aneczka1979

I normalnie jestem zazdrosna.
Też chciałabym Was poznać. Ogólnie marzy mi się poznanie większej ilości osób z tego forum. Ach... może kiedyś doczekam się jakiegoś zlotu... 
-
PEPSI

- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Sasanek zazdroszczę. Mam jedną, jedyną i jej widok dzisiaj jak wygramoliła się spod ziemi ...bezcenny. Siałam, sadziłam wiele razy i nie lubią mnie.
Zdradź tajemnicę siania sasanek
Zdradź tajemnicę siania sasanek
- cyma2704

Martuś sasanka jedna podarowana przez sąsiadkę, wszystkie, które mam to jej dzieci.
Aniu werbena potrzebuje jednak dużo czasu, a my niecierpliwe chcemy widzieć siewki za dwa dni.
Sasanki zapełniły puste miejsce pod płotem, jak się rozrosną będzie dużo koloru wiosną. Też marzę o tym, żeby się spotkać, ale na dłużej, bo co to w dwie godziny zapalone ogrodniczki mogą omówić.
Ewunia to piękna, ciepła osoba, zauroczyła mnie i zagadałam ją. 
Ewuniu bardzo się cieszę,
może uda nam się spotkać,
jak ogród będzie kolorowy, a nie szary jak teraz.
Małgosiu wysiałam do doniczki i postawiłam w cieniu. Rosną na wyjątkowo piaskowej ziemi i jeszcze perz zza płotu im przeszkadza. Jeszcze ich nie nawoziłam, posadzone rosną.
Aniu werbena potrzebuje jednak dużo czasu, a my niecierpliwe chcemy widzieć siewki za dwa dni.
Ewuniu bardzo się cieszę,
Małgosiu wysiałam do doniczki i postawiłam w cieniu. Rosną na wyjątkowo piaskowej ziemi i jeszcze perz zza płotu im przeszkadza. Jeszcze ich nie nawoziłam, posadzone rosną.
- Koleszko
- 500p

- Od: 14 wrz 2013, o 20:23
Jakie róże .
Czekamy , aż zakwitną .
Z tego co zauważyłem , bynajmniej u mnie to wszystko lepiej rośnie i puszcza korzonki w chłodnym budynku niż w domku .W domku jest za ciepło , aż liski więdły na patyczkach ...
Z tego co zauważyłem , bynajmniej u mnie to wszystko lepiej rośnie i puszcza korzonki w chłodnym budynku niż w domku .W domku jest za ciepło , aż liski więdły na patyczkach ...
- cyma2704

Paweł trochę ze strachem myślę o różach. Mam nadzieję, że zakwitną, mam kremowe dwa Chopiny i trzy białe Artemis, oraz dwie różowe NN. Boję się tylko chorób.
Ja niestety mam w domu 22 stopnie i garaż wolnostojący, w którym w mroźne zimy jest ujemna temperatura. Dopiero o takiej porze jak teraz, mogę tam rośliny przechować.
U mnie dzisiaj cały dzień pada i zimno. Rośliny się cieszą, ale ja tylko patrzę w okno, bo nic w ogrodzie nie da się robić.
U mnie dzisiaj cały dzień pada i zimno. Rośliny się cieszą, ale ja tylko patrzę w okno, bo nic w ogrodzie nie da się robić.
- aneczka1979

Soniu to przynajmniej Twoje roślinki się napiły, bo sucho miałaś.
U mnie ma padać jeszcze przez tydzień...

-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Soniu,sasanki pięknie Ci rosną,to bardzo miłe roślinki moje też wychodzą ale u mnie zimno i wszystko przystopowane,jaszczurek u mnie też mnóstwo,tylko kot obgryzał im ogony ,ale kot zginął niestety i nie mam przyjaciela do ogrodu a wszystko robiliśmy razem,to teraz jaszczurki odżyją ,a ja też ich lubię,dobrej nocki życzę 
Sasanki mają to coś w sobie
a o lokatorkę jaszczurkę dbaj bo to naprawdę same plusy, że je mamy w ogrodzie 
- FRAGOLA
- 1000p

- Od: 4 cze 2010, o 09:34
Witaj Soniu
wpadłam z rewizytą....
Świetnie jest pooglądać jak ogród powstaje od początku....
będę zaglądać i śledzić Twoje poczynania
Póki co wielkie
,piękne i dorodne roślinki i fajne kompozycje 
Świetnie jest pooglądać jak ogród powstaje od początku....
będę zaglądać i śledzić Twoje poczynania
Póki co wielkie