Zatrzymaj kwitnienie żonkili bo znów nie zdążę obejrzeć
Kolejna wiosna w wiejskim ogrodzie cz. 24
- mar33
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 mar 2012, o 16:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kolejna wiosna w wiejskim ogrodzie cz. 24
Marysiu znakiem tego to są żółtodzioby i dlatego taki raban robią
najlepiej im to wychodzi o świcie jak drą dzioby pod oknem
miodunki miodzio 
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Mati to może i u mnie się rozsieją, bardzo lubię jak kwitną złocie!
Asiu to może przez suszę wiosna opóźniona, ale dzisiaj już podlewa to wszystko ruszy
Grażynko a mam inną przylaszczkę, która z kolei ma stare listki ale kwiatuszki z kuleczkach, akurat jak ta przekwitnie to może ta druga rozkwitnie
I Tobie życzę słonecznego i miłego weekendu
Marysiu to kwitną na razie te miniaturki, na poletku kilka kwiatków wybujało, ale większość jeszcze w początkowym stadium! Chyba będziesz musiała przyjechać na poświąteczne ciasta
Miodusia jedna od Ciebie 
Asiu to może przez suszę wiosna opóźniona, ale dzisiaj już podlewa to wszystko ruszy
Grażynko a mam inną przylaszczkę, która z kolei ma stare listki ale kwiatuszki z kuleczkach, akurat jak ta przekwitnie to może ta druga rozkwitnie
Marysiu to kwitną na razie te miniaturki, na poletku kilka kwiatków wybujało, ale większość jeszcze w początkowym stadium! Chyba będziesz musiała przyjechać na poświąteczne ciasta
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Śliczne są te Złocie i pierwszy raz je widzę i o nich słyszę
Jaka ja niedouczona jestem, a myślałam ,że to Jagodowiec już Ci kwitnie
.Dzisiaj robiłam fotkę kosowi w czasie jesgo wieczornych treli ,ale muszę wrzucić na kompa i ciekawe jak wyszły fotki czy nadają sie do pokazania
- julcia1

- Od: 19 maja 2011, o 08:26
Marysiu u nas złoć jest traktowana jak chwast i bardzo powszechna nawet nie przyszło mi do głowy aby ją zaprosić do ogrodu 
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Moje zielone zakręcenie
-
sto-krotka
- 100p

- Od: 19 lut 2015, o 17:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
U nas też dzisiaj powietrze pięknie pachniało deszczem 
- TerDob

- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Wszyscy cieszą się deszczem a u mnie nic ani kropli
Marysiu u mnie Złoci - cała łączka , jak chcesz to wrzucę cebulek do doniczki i jak będę jechać to wezmę
Cudna ta czerwona miodunka
Sił i
na jutro życzę 
Marysiu u mnie Złoci - cała łączka , jak chcesz to wrzucę cebulek do doniczki i jak będę jechać to wezmę
Cudna ta czerwona miodunka
Sił i
- Maska

- Kontakt:
Jadziu a ja je poznałam i zaprosiłam do siebie i mam również nadzieję, że z czasem nie napiszę i wyrzucam go ile mogę
Julciu sporo moich ulubionych roślin w innych środowiskach traktowane jest... no może niekoniecznie jako chwasty, ale jako rośliny nie będące przedmiotem pożądania, a mnie zachwycają swoją delikatnością i urokiem
Margaretto dzisiaj już ten zapach zdominował ogród, bo niebo wróży więcej deszczu
Tereniu możesz śmiało zapuszkować u mnie dużo miejsca, a ogród gościnny
Czerwono kwitną dwie
a jeszcze odbijają dwie inne po spotkaniu zimowym z kretem
To ja Ci może pożyczę tego deszczu
posiałaś już wszystko?
A ja przez moment miałam przyjemność widzieć słoneczko, a potem wszystko zszarzało

Dobrego dnia
Julciu sporo moich ulubionych roślin w innych środowiskach traktowane jest... no może niekoniecznie jako chwasty, ale jako rośliny nie będące przedmiotem pożądania, a mnie zachwycają swoją delikatnością i urokiem
Margaretto dzisiaj już ten zapach zdominował ogród, bo niebo wróży więcej deszczu
Tereniu możesz śmiało zapuszkować u mnie dużo miejsca, a ogród gościnny
To ja Ci może pożyczę tego deszczu
A ja przez moment miałam przyjemność widzieć słoneczko, a potem wszystko zszarzało

Dobrego dnia
- julcia1

- Od: 19 maja 2011, o 08:26
Masz rację Marysiu po prostu chodziło mi o to ,że czasem nie dostrzegamy urody tego co widzimy na codzień
W ubiegłym roku zachwyciły mnie kwiaty cykorii i pospolitego mlecza
W ubiegłym roku zachwyciły mnie kwiaty cykorii i pospolitego mlecza
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Moje zielone zakręcenie
- alicjad31

- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Witaj Marysiu
u mnie słonko trochę widać ,ale ma padać cały dzień co mnie nie cieszy .
Śliczności u Ciebie kwitną j może jutro cokolwiek wstawię do siebie .Dzisiaj też do pracy i późno wrócę .
Ta pasta bhp nazywa się DIX z dodatkiem materiałów ściernych ,cytrynowa .Ja jestem z niej zadowolona .Też mam wrażliwe ręce .
Kiedyś moja znajoma powiedziała ,że nikt mi nie powie ,że leń jestem ,a ja na to ,że powie ,że brudas jestem
A teki krem zamiast rękawiczek mój mąż przywiózł ze spotkania 16 lat temu ,ale jakoś nie miałam odwagi go użyć bo o tym nigdy nie .
słyszałam .
Cieszę się ,że różyczka przeżyła
,gaura i u mnie jeszcze śpi jest pod domem i najgorsze ,że muszę ją przenieść w inne miejsce ,żeby nie została podeptana podczas prac budowlanych .A jak bez
jeżli nie dał rady to jesienią wyślę drugi
Miłego dnia

Śliczności u Ciebie kwitną j może jutro cokolwiek wstawię do siebie .Dzisiaj też do pracy i późno wrócę .
Ta pasta bhp nazywa się DIX z dodatkiem materiałów ściernych ,cytrynowa .Ja jestem z niej zadowolona .Też mam wrażliwe ręce .
Kiedyś moja znajoma powiedziała ,że nikt mi nie powie ,że leń jestem ,a ja na to ,że powie ,że brudas jestem
A teki krem zamiast rękawiczek mój mąż przywiózł ze spotkania 16 lat temu ,ale jakoś nie miałam odwagi go użyć bo o tym nigdy nie .
słyszałam .
Cieszę się ,że różyczka przeżyła
Miłego dnia
Pozdrawiam Alicja
- Maska

- Kontakt:
Julciu cykoria też została zaproszona do mojego ogrodu, bo to kwiatek mojego znaku zodiakalnego
a mlecze ? tak kwiaty mają śliczne, ale je usuwam
i od ubiegłego roku do miodku i wina doszła jeszcze gnojówka z mlecza. Podobno przyspiesza wzrost roślin i tworzenie próchnicy w glebie.
Witaj zapracowana Alu
Pasta BHP to stary wyrób i kiedyś często u nas bywała do usuwania brudu remontowego, często nawet prałam ubrania M używane do brudnych prac. A widzisz zapomniałam napisać o bzie, a on najwcześniej pokazywał oznaki życia
Mam grządkę darów jesiennych i stale tam zaglądam, ale najlepiej teraz widać róże i michałki
Życzę Ci miłej i szybkiej pracy
Witaj zapracowana Alu
Pasta BHP to stary wyrób i kiedyś często u nas bywała do usuwania brudu remontowego, często nawet prałam ubrania M używane do brudnych prac. A widzisz zapomniałam napisać o bzie, a on najwcześniej pokazywał oznaki życia
Życzę Ci miłej i szybkiej pracy
- delosperma

- Od: 20 mar 2012, o 00:52
Marysiu, złoć na pewno Ci się rozsieje, tylko trzeba rączki zawiązać i nic koło niej nie grzebać, a nawet nie odchwaszczać. Można też zamiast wiązać ręce, bo to źle się kojarzy,
poprawiać sobie włosy, itp. W moim starym zapuszczonym ogrodzie złoci było w ch......rę. Aż zagłuszył ją podagrycznik no i pozamiatane.
Taki wieczorny widok słońca bardzo lubię.

Taki wieczorny widok słońca bardzo lubię.
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
No widzisz Marysiu jeden chce go mieć ,a u innego rozsiewa się jak nie wiem co .Dzisiaj zapłakany dzień i myślę ,że sie ochładza ,bo widać unoszącą się mgłę .Pogoda dzisiaj za oknem bardziej jesienna
- Maska

- Kontakt:
Marysieńko dobrze że wspomniałaś o starym ogrodzie, bo razem z Będzińską Marysią marzymy że go odwiedzisz
A złoć niech się złoci podagrycznik tępię dalej i końca nie widać
No tak wiązać rąk nie będę, bo wtedy podagrycznik na pewno to wykorzysta
Maryś słońce to dzisiaj o świcie
Jadziu a u mnie świeci słońce
Maryś słońce to dzisiaj o świcie
Jadziu a u mnie świeci słońce
- delosperma

- Od: 20 mar 2012, o 00:52
To ja gapa , nie doczytałam, że piszesz o świcie.
Maseczko, ogród na pewno odwiedzę, ale chyba komunikacją państwową. Bo jak na razie to nie nadaję się do jazdy za kółkiem na takie długie trasy.
Ogród Marysi bardzo chciałabym odwiedzić, jestem dobrej myśli. Bo kto myśli, nie błądzi,
tylko jedzie prosto do Bedzina.
Maseczko, ogród na pewno odwiedzę, ale chyba komunikacją państwową. Bo jak na razie to nie nadaję się do jazdy za kółkiem na takie długie trasy.
Ogród Marysi bardzo chciałabym odwiedzić, jestem dobrej myśli. Bo kto myśli, nie błądzi,
Maria motyczką dziabnięta
-
Srebrnygaj
- 100p

- Od: 14 lut 2014, o 11:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Marysiu
. U nas dzisiaj leje, ale to taki deszczyk jak majowy
. Po nim pewno wszystko szybciej zacznie rosnac
Pozdrawiam Iwona