Kolejna wiosna w wiejskim ogrodzie cz. 24

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kolejna wiosna w wiejskim ogrodzie cz. 24

Post »

Marysiu znakiem tego to są żółtodzioby i dlatego taki raban robią ;:306 najlepiej im to wychodzi o świcie jak drą dzioby pod oknem ;:134
Zatrzymaj kwitnienie żonkili bo znów nie zdążę obejrzeć ;:202 miodunki miodzio :heja
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Mati to może i u mnie się rozsieją, bardzo lubię jak kwitną złocie!

Asiu to może przez suszę wiosna opóźniona, ale dzisiaj już podlewa to wszystko ruszy :D

Grażynko a mam inną przylaszczkę, która z kolei ma stare listki ale kwiatuszki z kuleczkach, akurat jak ta przekwitnie to może ta druga rozkwitnie ;:215 I Tobie życzę słonecznego i miłego weekendu ;:196

Marysiu to kwitną na razie te miniaturki, na poletku kilka kwiatków wybujało, ale większość jeszcze w początkowym stadium! Chyba będziesz musiała przyjechać na poświąteczne ciasta ;:138 Miodusia jedna od Ciebie ;:196
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Śliczne są te Złocie i pierwszy raz je widzę i o nich słyszę ;:oj Jaka ja niedouczona jestem, a myślałam ,że to Jagodowiec już Ci kwitnie :;230 .Dzisiaj robiłam fotkę kosowi w czasie jesgo wieczornych treli ,ale muszę wrzucić na kompa i ciekawe jak wyszły fotki czy nadają sie do pokazania
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26

Post »

Marysiu u nas złoć jest traktowana jak chwast i bardzo powszechna nawet nie przyszło mi do głowy aby ją zaprosić do ogrodu ;:oj
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
sto-krotka
100p
100p
Od: 19 lut 2015, o 17:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

U nas też dzisiaj powietrze pięknie pachniało deszczem ;:47
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Wszyscy cieszą się deszczem a u mnie nic ani kropli ;:145
Marysiu u mnie Złoci - cała łączka , jak chcesz to wrzucę cebulek do doniczki i jak będę jechać to wezmę ;:108
Cudna ta czerwona miodunka ;:333
Sił i ;:3 na jutro życzę ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Jadziu a ja je poznałam i zaprosiłam do siebie i mam również nadzieję, że z czasem nie napiszę i wyrzucam go ile mogę :wink:

Julciu sporo moich ulubionych roślin w innych środowiskach traktowane jest... no może niekoniecznie jako chwasty, ale jako rośliny nie będące przedmiotem pożądania, a mnie zachwycają swoją delikatnością i urokiem :oops:

Margaretto dzisiaj już ten zapach zdominował ogród, bo niebo wróży więcej deszczu :?

Tereniu możesz śmiało zapuszkować u mnie dużo miejsca, a ogród gościnny ;:180 Czerwono kwitną dwie :D a jeszcze odbijają dwie inne po spotkaniu zimowym z kretem ;:14
To ja Ci może pożyczę tego deszczu ;:196 posiałaś już wszystko?

A ja przez moment miałam przyjemność widzieć słoneczko, a potem wszystko zszarzało ;:224

Obrazek

Dobrego dnia ;:4
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26

Post »

Masz rację Marysiu po prostu chodziło mi o to ,że czasem nie dostrzegamy urody tego co widzimy na codzień ;:172
W ubiegłym roku zachwyciły mnie kwiaty cykorii i pospolitego mlecza :;230
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Witaj Marysiu ;:196 u mnie słonko trochę widać ,ale ma padać cały dzień co mnie nie cieszy .
Śliczności u Ciebie kwitną j może jutro cokolwiek wstawię do siebie .Dzisiaj też do pracy i późno wrócę .
Ta pasta bhp nazywa się DIX z dodatkiem materiałów ściernych ,cytrynowa .Ja jestem z niej zadowolona .Też mam wrażliwe ręce .
Kiedyś moja znajoma powiedziała ,że nikt mi nie powie ,że leń jestem ,a ja na to ,że powie ,że brudas jestem ;:306
A teki krem zamiast rękawiczek mój mąż przywiózł ze spotkania 16 lat temu ,ale jakoś nie miałam odwagi go użyć bo o tym nigdy nie .
słyszałam .
Cieszę się ,że różyczka przeżyła ;:333 ,gaura i u mnie jeszcze śpi jest pod domem i najgorsze ,że muszę ją przenieść w inne miejsce ,żeby nie została podeptana podczas prac budowlanych .A jak bez :?: jeżli nie dał rady to jesienią wyślę drugi :D
Miłego dnia ;:3 ;:167
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Julciu cykoria też została zaproszona do mojego ogrodu, bo to kwiatek mojego znaku zodiakalnego :D a mlecze ? tak kwiaty mają śliczne, ale je usuwam :wink: i od ubiegłego roku do miodku i wina doszła jeszcze gnojówka z mlecza. Podobno przyspiesza wzrost roślin i tworzenie próchnicy w glebie.

Witaj zapracowana Alu ;:196
Pasta BHP to stary wyrób i kiedyś często u nas bywała do usuwania brudu remontowego, często nawet prałam ubrania M używane do brudnych prac. A widzisz zapomniałam napisać o bzie, a on najwcześniej pokazywał oznaki życia ;:215 Mam grządkę darów jesiennych i stale tam zaglądam, ale najlepiej teraz widać róże i michałki ;:63
Życzę Ci miłej i szybkiej pracy ;:168
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 00:52

Post »

Marysiu, złoć na pewno Ci się rozsieje, tylko trzeba rączki zawiązać i nic koło niej nie grzebać, a nawet nie odchwaszczać. Można też zamiast wiązać ręce, bo to źle się kojarzy, ;:223 poprawiać sobie włosy, itp. W moim starym zapuszczonym ogrodzie złoci było w ch......rę. Aż zagłuszył ją podagrycznik no i pozamiatane.

Taki wieczorny widok słońca bardzo lubię. :tan ;:138
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

No widzisz Marysiu jeden chce go mieć ,a u innego rozsiewa się jak nie wiem co .Dzisiaj zapłakany dzień i myślę ,że sie ochładza ,bo widać unoszącą się mgłę .Pogoda dzisiaj za oknem bardziej jesienna
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Marysieńko dobrze że wspomniałaś o starym ogrodzie, bo razem z Będzińską Marysią marzymy że go odwiedzisz :D A złoć niech się złoci podagrycznik tępię dalej i końca nie widać ;:oj No tak wiązać rąk nie będę, bo wtedy podagrycznik na pewno to wykorzysta ;:306
Maryś słońce to dzisiaj o świcie :wink:

Jadziu a u mnie świeci słońce ;:3
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 00:52

Post »

To ja gapa , nie doczytałam, że piszesz o świcie. ;:124

Maseczko, ogród na pewno odwiedzę, ale chyba komunikacją państwową. Bo jak na razie to nie nadaję się do jazdy za kółkiem na takie długie trasy. ;:223
Ogród Marysi bardzo chciałabym odwiedzić, jestem dobrej myśli. Bo kto myśli, nie błądzi, ;:108 ;:172 tylko jedzie prosto do Bedzina.
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Srebrnygaj
100p
100p
Od: 14 lut 2014, o 11:53
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Marysiu :wit . U nas dzisiaj leje, ale to taki deszczyk jak majowy ;:333 . Po nim pewno wszystko szybciej zacznie rosnac
Pozdrawiam Iwona
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”