Familokowego ciąg dalszy
- camellia
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 21 mar 2010, o 16:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Familokowego ciąg dalszy
Śliczności, podziwiam bo ja czegoś takiego w życiu nie zrobię.
Najbardziej podobają mi się te z motywami roślinnymi: narcyzy, stokrotki... takie wiosenne i różyczki oczywiście. 
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jadziu te jajeczka śliczne są
, a skorupki, ja za Danusią, też tak robię, nie tylko ciemierniki, skorupki dobre są na inne wapnolubne 
- Tosia1

- Od: 13 mar 2010, o 16:48
Wiesz, podziwiam Cię za cierpliwość i chęci do robienia tych cudaczków.
Jestem zadowolona, bo moje autko przeszło przegląd bez wad i dostałam nawet czekoladę!!!
Dziś sprzątałam altankę na jutro.
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
TOSIA już się cieszę na spotkanie nawet spać dzisiaj za długo nie umiałam z podniecenia
IWONKO ciemiernikom i i wszystkim roślinom lubiącym wapń podsypuję zmielone skorupki ,a nadto dostały też Dolomitu ,ale wypróbuję podlewania .Na pewno szybciej się wchłania
Nie są to żadne prace artystyczne ,bo za grosz nie ma we nie artyzmu ,bo jakoś zawsze napaćkam za dużo to samo z ogrodem .Jednak frywolitki to całkiem inksza inkszość
ASIU wystarczy wypróbować ja również dopiero się uczę tej sztuki a dziewczyny ,które w tym dłużej siedzą fajnie tłumaczą .Korzystam też z różnych stronek temu poświęconych
DANUSIU muszę wypróbować z tym podlewaniem skorupkami
EWCIU każda porada na wagę złota, dlatego tak podoba mi się tutaj ,że zawsze ktoś mądrzejszy coś doradzi
Wczoraj również zrobiłam parę jajeczek ,ale jeszcze trzeba je dopracować .W międzyczasie frywolitkowałam ,ale wyrób się suszy .Dzisiaj mamy spotkanko w bardzo miłym forumowym gronie

IWONKO ciemiernikom i i wszystkim roślinom lubiącym wapń podsypuję zmielone skorupki ,a nadto dostały też Dolomitu ,ale wypróbuję podlewania .Na pewno szybciej się wchłania
ASIU wystarczy wypróbować ja również dopiero się uczę tej sztuki a dziewczyny ,które w tym dłużej siedzą fajnie tłumaczą .Korzystam też z różnych stronek temu poświęconych
DANUSIU muszę wypróbować z tym podlewaniem skorupkami
EWCIU każda porada na wagę złota, dlatego tak podoba mi się tutaj ,że zawsze ktoś mądrzejszy coś doradzi
Wczoraj również zrobiłam parę jajeczek ,ale jeszcze trzeba je dopracować .W międzyczasie frywolitkowałam ,ale wyrób się suszy .Dzisiaj mamy spotkanko w bardzo miłym forumowym gronie

- tara

- Od: 16 mar 2008, o 22:01
Forumki przesyłam
aby spotkanko było jak zawsze radosne a widzę podziwiania roślinek nie będzie końca
Wczoraj byłam na działce krokusy piękne ale dość szybko przemijają, chyba w nocy zimno w dzień ciepło ten szok termiczny nie jest dla roślin dobry, ale widziałam pączka żonkila hahahaha
Wczoraj byłam na działce krokusy piękne ale dość szybko przemijają, chyba w nocy zimno w dzień ciepło ten szok termiczny nie jest dla roślin dobry, ale widziałam pączka żonkila hahahaha
- Jagodka

- Od: 24 sty 2011, o 22:03
Jadzieńko ... toż takich głupot nie opowiadaj , że nie masz w sobie ni krzty artyzmu ....
gdybyś nie miała - nie brała byś się za takie prace ... " jajeczne "
. Piękne ... nie mam kleju ...ale czytałam gdzieś , że może być Wikol - tylko go rozcieńczyć ...ale czym , wodą ?
Piękny ten biały wawrzynek ... a to coś , to albo lilija , pustynnik ...albo może pełny miłek ? Doprawdy - więcej na lilie mi wygląda . Znalazłam dzisiaj wreszcie pełnego miłka
... a myślałam , ze padł po wsadzeniu późną jesienią ( za długo go trzymałam po zakupie w doniczce ) ...Ale przylaszczki Rubra Plena nie ma ...coś ją wciągnęło - była spora kępa ...
Serdeczności
.
Piękny ten biały wawrzynek ... a to coś , to albo lilija , pustynnik ...albo może pełny miłek ? Doprawdy - więcej na lilie mi wygląda . Znalazłam dzisiaj wreszcie pełnego miłka
Serdeczności
Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
- JAKUCH

ANUŚ słoneczko nam dopisało humory również.Dostałam cudne prezenciki od Neki i Anusi ,ale dopiero jutro je pokażę .Moje botaniczne krokusy już przekwitają teraz podziwiam wielkokwiatowe,ale ich kwitnienie też dobiega końca
IWONKO siewkę tego wawrzynka dostałam od naszej śp. forumowej koleżanki Krysi. Dopiero w ubiegłym roku zakwitł po raz pierwszy .Jest on dla mnie bezcennym pachnącym skarbem
JAGÓDKO próbuję dorównać naszym forumowym koleżankom ,ale dalekoooooo mi do nich Dostałam dzisiaj profesjonalnie wykonane jejeczko cudoooooooo i spróbuję także swoich sił ,żeby cosik takiego wykonać .Posadziłam tam cesarskie korony a może to one wyszły już z ziemskich czeluści ,albo jeszcze coś innego sama nie wiem. Mój pełny Miłek też pokazał czubek i jednak go nie zabiłam ,bo dopiero jesienią go sadziłam do ziemi .Wikol można rozcieńczyć wodą
No cóż zapomnielibyście ,ze jesteście w różanym ogrodzie

IWONKO siewkę tego wawrzynka dostałam od naszej śp. forumowej koleżanki Krysi. Dopiero w ubiegłym roku zakwitł po raz pierwszy .Jest on dla mnie bezcennym pachnącym skarbem
JAGÓDKO próbuję dorównać naszym forumowym koleżankom ,ale dalekoooooo mi do nich Dostałam dzisiaj profesjonalnie wykonane jejeczko cudoooooooo i spróbuję także swoich sił ,żeby cosik takiego wykonać .Posadziłam tam cesarskie korony a może to one wyszły już z ziemskich czeluści ,albo jeszcze coś innego sama nie wiem. Mój pełny Miłek też pokazał czubek i jednak go nie zabiłam ,bo dopiero jesienią go sadziłam do ziemi .Wikol można rozcieńczyć wodą
No cóż zapomnielibyście ,ze jesteście w różanym ogrodzie

- tara

- Od: 16 mar 2008, o 22:01
Pochwal się robiłaś za fotografa, wiem, wiem, widziałam o różanym trudno zapomnieć i nie wspomnieć
- JAKUCH

ANIU nie miałam swojego aparatu Tośka robiła fotki i ja Tosi aparatem
- adamiec

- Od: 4 mar 2010, o 19:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Jadziu , pierwsze spanie mam już za sobą ,mam przerwę to jestem na FO.
Jestem między ogródkiem a remontem i bólem głowy, już mi bokiem wychodzi ten stan. dobrze że co jakiś czas coś mogę posadzić i to daje mi radość.
Jestem z Wami tylko na pisanie brakuje czasu.
Jestem między ogródkiem a remontem i bólem głowy, już mi bokiem wychodzi ten stan. dobrze że co jakiś czas coś mogę posadzić i to daje mi radość.
Jestem z Wami tylko na pisanie brakuje czasu.
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Jadziu nie miałam powiadomień i dzisiaj uparcie szukam o kim to zapomniałam ? ....i jest Jadzia
a tu tyle nowości, ciekawostek i pewnie te róże mnie przyciągnęły
Czy na zdjęciach z 19 wychodzisz poza swój ogród? Piękne cebulkowe i to wszystkie mają imiona podziwiam Cię
Ozdoby świąteczne też idą pełną parą, a mnie się spodobał czarny zajączek frywolitkowy
Przepraszam za nieobecność
Czy na zdjęciach z 19 wychodzisz poza swój ogród? Piękne cebulkowe i to wszystkie mają imiona podziwiam Cię
Ozdoby świąteczne też idą pełną parą, a mnie się spodobał czarny zajączek frywolitkowy
Przepraszam za nieobecność
- EwkaEs

- Od: 9 lip 2008, o 20:28
Jadziu-ależ u Ciebie pszczelnie i kolorowo!Wiosna pełną gębą!
- TerDob

- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Witam Jadziu
Przyszłam zajrzeć co słychać u Ciebie - piękna i kolorowa wiosna
różyczki jak zawsze cudne
i robótki ręczne piękne - zdolna jesteś dziewczyno
Pozdrawiam serdecznie i dużo zdrówka życzę
Pozdrawiam serdecznie i dużo zdrówka życzę
- camellia

- Od: 21 mar 2010, o 16:00
Prócz talentu brak jeszcze czasu, nie ogarniam własnego ogrodu,
więc takie cudeńka będę podziwiać na zdjęciach. Sasanki są śliczne, nawet kiedy jeszcze nie kwitną.