Andre Le Notre
Moja działka i róże-danutab cz5
- dorotka350
- -Moderator Forum-.

- Od: 26 maja 2014, o 20:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moja działka i róże-danutab cz5
Danusiu bardzo Ci dziękuję za podpowiedź w sprawie cięcia
To bardzo dobra metoda. Przy takim cięciu róże powinny kwitnąć od dołu, a nie tylko w górnych częściach...dobrze myślę? Wypróbuję to wiosną
Andre Le Notre
Mnie tak jak Jadzię ' kręcą ' w tym roku różowe i kremowe kolorki
Trochę ich dokupiłam.
Andre Le Notre
- hal1959
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 mar 2008, o 19:52
Danusiu
,już wiem ,że Sanwitalia u mnie zagości na stałe,jeszcze teraz wygląda cudnie,jest niezawodna
.Coraz bardziej mam do niej przekonanie,za ten kolorystyczny akcent i za bezproblemowość
Na pewno w sezonie zakupię jej dużo
Na pewno w sezonie zakupię jej dużo
-
akl62

- Od: 11 cze 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Piękne masz budleje.
Z ciekawością poszukałam Cyklantery pedaty. O czymś taklim dotąd nie słyszałam.
Z ciekawością poszukałam Cyklantery pedaty. O czymś taklim dotąd nie słyszałam.
Halo!!!Dana slyszałam,że posiadasz szczepki piwoni tzw."koperkowej"(forumkowa nomenklatura) no nie żebym sepila ale pytać wolno?hihi
Co słychać?
Co słychać?
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- aneczka1979

- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Danusiu i ja pytam co słychać? Jakie plany na wiosnę?
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Danusia czas zamknąć stary wątek i otworzyć nowy.......
Wiosna za progiem i już coś na pewno Ci kwitnie na działce.

Wiosna za progiem i już coś na pewno Ci kwitnie na działce.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Danusia czeka z otwarciem aż działeczka będzie wysprzątana i różyczki pokażą listki.
Witam wszystkich zaglądających czasami do mojego wątku, podczas mojej tu nieobecności. Od października nic się do dzisiaj nie zmieniło, chociaż na działce coś tam na pewno kwitnie. Niestety nie byłam tam dawno, a teraz jeszcze dopadł mnie katar i zapalenie strun głosowych.
Jadziu ja zawsze lubiłam jasne pastelowe róże, ciemne są piękne ale gdy jest ich dużo, przytłaczają , przynajmniej mnie. Co do Muzykantów to tnę na wys.50cm. Andre Le Notre wykopałam jesienią i będzie rósł w donicy, bo jest przepiękny ale nie znosi deszczy i trudno go było przed tym ochronić.
Grażynko i Jadziu nie będę jeszcze otwierała nowego wątku, poczekam aż wiosna ruszy na całego. Dostałam pierwsze moje zamówienie, wypadało by posadzić cebule do doniczek, ale jestem teraz uziemiona. Nawet na umówioną kawę nie mogę pójść do Grażynki.
Dorotko jestem ciekawa jakie dokupiłaś różyczki, już niedługo będziemy je podziwiać.
Halinko Sanwitalia u mnie gości od wielu lat jako obrzeża i jestem z niej zawsze zadowolona, nigdy mnie nie zawiodła.
Aniu /akl62/ od wielu lat ma Budleje i bardzo je lubię ale przemarzają i trzeba od czasu do czasu robić nowe sadzonki, w razie straty. Tutaj na Forum można usłyszeć i zobaczyć wiele ciekawych nieznanych roślin.
Aniu /an-ka/ będę pamiętała o tobie
Aniu /aneczka1979/ plany na wiosnę mam duże jak każdy z nas ale czy wyjdą okaże się jesienią.
Jadziu ja zawsze lubiłam jasne pastelowe róże, ciemne są piękne ale gdy jest ich dużo, przytłaczają , przynajmniej mnie. Co do Muzykantów to tnę na wys.50cm. Andre Le Notre wykopałam jesienią i będzie rósł w donicy, bo jest przepiękny ale nie znosi deszczy i trudno go było przed tym ochronić.
Grażynko i Jadziu nie będę jeszcze otwierała nowego wątku, poczekam aż wiosna ruszy na całego. Dostałam pierwsze moje zamówienie, wypadało by posadzić cebule do doniczek, ale jestem teraz uziemiona. Nawet na umówioną kawę nie mogę pójść do Grażynki.
Dorotko jestem ciekawa jakie dokupiłaś różyczki, już niedługo będziemy je podziwiać.
Halinko Sanwitalia u mnie gości od wielu lat jako obrzeża i jestem z niej zawsze zadowolona, nigdy mnie nie zawiodła.
Aniu /akl62/ od wielu lat ma Budleje i bardzo je lubię ale przemarzają i trzeba od czasu do czasu robić nowe sadzonki, w razie straty. Tutaj na Forum można usłyszeć i zobaczyć wiele ciekawych nieznanych roślin.
Aniu /an-ka/ będę pamiętała o tobie
Aniu /aneczka1979/ plany na wiosnę mam duże jak każdy z nas ale czy wyjdą okaże się jesienią.
Danuśka jakie to róże dostałaś?Cieszę się,że ładne sadzonki(doczytałam u Kogrusi).Struny głosowe już z pewnością zdrowe i możesz m ówić a nawet śpiewać.Pozdrowionka.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
Aniu zamówiłam Matadora bo potrzebowałam na wymianę i jeszcze dobrałam do donicy z ciekawości Romantic Ruffle.
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Cudna różyczka ten matador w sam raz nazwa sie zgadza krwista czerwień z cudnymi pylnikami w dodatku z ADRem. Rufleski również są cudne i nawet się nad nimi zastanawiałam .Ja niestety ani jednej róży sobie nie sprawiłam 
- tara

- Od: 16 mar 2008, o 22:01
Hej pokaż swoje skarby, gdzie się wałęsasz - jazda mi tu do ogródka 
Danusiu jak miło Cię zobaczyć na Forum.Czy dobrze odczytalam -wybierasz się do mnie?Już się cieszę.Faktycznie najlepiej różę ocenić w realu.Patrząc na Celebrating Life to myślę,że te kwiatuszki będa małe-takie 4-5 cm.Już się otwierają więc zobaczymy.Dzisiejszy deszcz skutecznie osypal rożom płatki.Będzie sprzątania,zwłaszcza za płotem.(Ghislaine)
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
Witajcie dziewczyny, w tym sezonie mało przebywam na działce z różnych powodów, mało też jestem na Forum. Wiosennym kwiatom prawie nie robiła zdjęć. Teraz różom też nie zdążyłam porobić bo mnie nie było a słońce zrobiło swoje.Wczoraj cyknęłam kilka ogólnych zdjęć, jak się uporam to wkleję.
Aniu /tara/ jeszcze nie wydobrzałam na działce totalny busz i trawa prawie po kolana, przecież 3 tygodnie nie koszone. Nie mam pojęcie kiedy to obrobię.

Aniu/an-ka/ mam taki zamiar, ale wiesz że tam dojechać nie mam łatwo. Łatwiej dojechać mi do Gdyni niż do Pszczyny. Chciałabym też odwiedzić Nelę. Muszę jednak to jakoś ogarnąć. Celebrating Life chciałam kupić jesienią ale jeśli są takie małe kwiatki to już z niej rezygnuję. Pogoda dzisiaj u nas też była deszczowa, zobaczymy jak będzie jutro.
Veilchenblau

Aniu /tara/ jeszcze nie wydobrzałam na działce totalny busz i trawa prawie po kolana, przecież 3 tygodnie nie koszone. Nie mam pojęcie kiedy to obrobię.

Aniu/an-ka/ mam taki zamiar, ale wiesz że tam dojechać nie mam łatwo. Łatwiej dojechać mi do Gdyni niż do Pszczyny. Chciałabym też odwiedzić Nelę. Muszę jednak to jakoś ogarnąć. Celebrating Life chciałam kupić jesienią ale jeśli są takie małe kwiatki to już z niej rezygnuję. Pogoda dzisiaj u nas też była deszczowa, zobaczymy jak będzie jutro.
Veilchenblau