PS. Róże z R Ć
Tolinka i róże
- dorotka350
- -Moderator Forum-.

- Od: 26 maja 2014, o 20:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Tolinka i róże
Tolinko róże w tym tygodniu prawie do wszystkich przyjadą...Ale będzie fajnie
Tobie troszkę łatwiej, bo już kilka dołków masz wykopanych. U mnie dopiero rabata przygotowana, a o dołkach to nawet nie miałam kiedy pomyśleć
Pracowity piątek się zapowiada. Boję się, że nie zdążę jednego dnia wszystkich posadzić. Tym bardziej, że czeka mnie też kilka przeprowadzek. Mam nadzieję, że znajdę pomocników, bo sama nie wykopię 22 dołków, że o różach czekających na przeprowadzkę nie wspomnę 
PS. Róże z R Ć
, a jak same sadzonki? Zadowolona jesteś?
PS. Róże z R Ć
- daysy
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 lut 2014, o 12:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Masz rację Tolinko, jest co robić, ale póki sił starczy, będę sobie radziła a póżniej, no cóż, później będą musiały sobie radzić same, dlatego postawiłam raczej na róże parkowe, które wymagają mniej pracy - przynajmniej tak mi się wydaje
U mnie też juz cukinie, ogórki i pomidorki powschodziły i mam ten sam problem, gdzie je pomieszczę jak w takim tempie będą rosły
, a przecież jeszcze mam posiane kwiatki
, co mnie naszło w tym roku.
Czasu i sił coraz mniej a robotę sama sobie wymyślam. 
U mnie też juz cukinie, ogórki i pomidorki powschodziły i mam ten sam problem, gdzie je pomieszczę jak w takim tempie będą rosły
- beatris
- 200p

- Od: 16 mar 2008, o 15:20
Daysy na cukinie i ogorki nie za szybko?
"Wer mit seinem Garten schon zufrieden ist, hat ihn nicht verdient!" Dr. Karl Foerster
Ten kto ze swojego ogrodu zadowolony jest, ten go nie zasluzyl .
Róże w Bergfelde
Ten kto ze swojego ogrodu zadowolony jest, ten go nie zasluzyl .
Róże w Bergfelde
-
3 KOTY

- Od: 7 kwie 2010, o 11:08
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dziewczyny!
Mam zamówionych kilka róż w szkółce R... ale doczytałam się w Waszych wątkach, ze jesteście niezbyt z nich zadowolone. Mam ochotę na jeszcze kilka róż, domówić, czy poczekać aż będą u naszej Ewy lub w Flo......?
Mam zamówionych kilka róż w szkółce R... ale doczytałam się w Waszych wątkach, ze jesteście niezbyt z nich zadowolone. Mam ochotę na jeszcze kilka róż, domówić, czy poczekać aż będą u naszej Ewy lub w Flo......?
Marta
- daysy

Marto, ja do tej pory kupowałam róże tylko w Rosarium i jestem z nich bardzo zadowolona, właścicielka P.Janina , przemiła osoba, cierpliwie odpowiedziała na każdy mail, wyjaśniając moje wątpliwości. Ale to jest tylko moja opinia.
Przepraszam, że sie wtrąciłam w dyskusję
Beatris no chyba za wcześnie, bo mi tak wyskoczyły szybciutko. Chciałam kilka mieć wcześniejszych warzywek, ale chyba lekko przesadziłam
Przepraszam, że sie wtrąciłam w dyskusję
Beatris no chyba za wcześnie, bo mi tak wyskoczyły szybciutko. Chciałam kilka mieć wcześniejszych warzywek, ale chyba lekko przesadziłam
- camellia

- Od: 21 mar 2010, o 16:00
Zjadą się wszystkie na raz tzn. ile i skąd? Jak przyjdą, koniecznie zrób fotki. 
-
leszczyna

- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
TOLINKO a jak długo moczysz nózki rózyczkom zanim je wsadzasz do gruntu i pytanie na póżniejszy termin czym nawozisz i kiedy
moje zmagania z różami to początki ale chciałabym żeby były udane 
Od przybytku głowa nie boli cz.4 Cz.5.aktualna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
- Tolinka

- Od: 1 mar 2013, o 23:30
Dorotko dasz radę kochana ,
Daysy o widzę że mamy ten sam temperament
Martusia ja kupowałam róże w Rosarium i to nie tak że niezadowolone,czasem nawet w najlepszej szkółce trafi się słabsza sadzonka ale kupowałam tam sporo róż i są to jedne z ładniejszych w tej chwili ,no choćby mój Louis Odier
Asiu już spieszę z relacją
Krysiu na wiosnę moczę róże ok 24godzin ,żeby dobrze się napiły ,podczas sadzenia wrzucam do dołka obornik przerobiony i przykrywam warstwą ziemi ,w tym roku mam mączkę rogową więc nie daję już obornika ,ale sporo kompostu mieszam z ziemią,po posadzeniu dostaną jeszcze nawozu dedykowanego.Jak jakaś róża wyraźnie rośnie słabiej podlewam ją jeszcze nawozem magiczna siła do róż.Jak zakwitną stosuję już tylko nawóz z pokrzyw.
No i przyjechały moje królewny
Winchester Cathedral
Lacre
Blue Girl
Spirit of Freedom
Cream Abundance
Fisherman Friend
Te od lewej z F te z prawej z R z końskowoli

zaraz wrzuciłam do wiader ,ale musiałam wnieść do garażu ,bo u nas już -3 stopnie
Jutro posadzę i zrobię jeszcze solidne kopce
Mam nadzieję że do niedzieli skończę już nową rabatkę ,później zostanie tylko dosadzanie bylin i jednorocznych
Dobranoc
- Annes 77

- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Super krzaczki
Lacre posadziłam jesienią,jestem bardzo jej ciekawa 
- inka52

- Od: 5 lis 2009, o 11:54
Lacre jest piękna już kwitła mi w tamtym roku w tym domówiłam jeszcze jedną, buduje ładny krzew no i kwitnie duże kwiaty jasno waniliowo morelowe piękna 
- daysy

Tolinko mam taras od południa, to pójdą do skrzynek, a na noc do domu, będę ćwiczyła bieg i podnoszenie ciężarów
Trochę gimnastyki przed sezonem nie zaszkodzi.
Winchester Cathedral i Crem Abundace, też zagoszczą w moim ogrodzie, ta pierwsza jeszcze śpi zadołowana a druga ma przyjechać dzisiaj
Winchester Cathedral i Crem Abundace, też zagoszczą w moim ogrodzie, ta pierwsza jeszcze śpi zadołowana a druga ma przyjechać dzisiaj
- Rozana
- 1000p

- Od: 20 wrz 2014, o 09:30
Ja biegam z hortensją bo ma dość duże listki. 
- daysy

Tolinko ja różyczki, które dostałam teraz z Rozarium wsadziłam do doniczek i ustawiłam w zacisznym miejscu w ogrodzie. Przestraszyłam się po wczorajszej nocy, że przemarzną, ale nic im się nie stało. Myślę, że takie niewielkie przymrozki to dla róż nie problem.
- Rozana
- 1000p

- Od: 20 wrz 2014, o 09:30
Ja posadzilam i lekko na noc okryłam w razie większych mrozów.
- Tolinka

- Od: 1 mar 2013, o 23:30
Róże posadzone ufff ,dostały kopczyki,więc póki co nie martwię się przymrozkami dadzą radę,a jutro ma padać,więc z podlewaniem też nie będzie problemu.Udało mi się jeszcze zrobić trochę porządków na rabatkach ,bo nowej rabatki nie skończę dopóki nie nawiozę ziemi ,a po tą trzeba jechać
Po niedzieli będę ciąć róże i rozgarniać kopczyki ,ma być już piękna pogoda
Dzisiaj przyjechały do mnie nowe dalie