Witajcie
Dorotko dasz radę kochana ,

przecież nie musisz na raz ,możesz ,a nawet powinnaś sobie pracę podzielić,nie wolno się tak przemęczać ,to bardzo dużo pracy

Róże z RĆ zamawiałam po raz kolejny ,żałuję że nie zrobiłam zdjęć,sadzonki duże dorodne ,ładny system korzeniowy mogę z czystym sumieniem polecić
Daysy o widzę że mamy ten sam temperament

chyba rzeczywiście z tą cukinią przesadziłyśmy ,a ty jeszcze ogórki posiałaś

ja sieję do gruntu ,no cóż wytyczę kawałek salonu i zrobię poletko cukiniowe,będę mówiła wszystkim że to taka nowa moda ,stawiam na ekologię ,żeby nie padały na nie kwaśne deszcze
Martusia ja kupowałam róże w Rosarium i to nie tak że niezadowolone,czasem nawet w najlepszej szkółce trafi się słabsza sadzonka ale kupowałam tam sporo róż i są to jedne z ładniejszych w tej chwili ,no choćby mój Louis Odier
Asiu już spieszę z relacją
Krysiu na wiosnę moczę róże ok 24godzin ,żeby dobrze się napiły ,podczas sadzenia wrzucam do dołka obornik przerobiony i przykrywam warstwą ziemi ,w tym roku mam mączkę rogową więc nie daję już obornika ,ale sporo kompostu mieszam z ziemią,po posadzeniu dostaną jeszcze nawozu dedykowanego.Jak jakaś róża wyraźnie rośnie słabiej podlewam ją jeszcze nawozem magiczna siła do róż.Jak zakwitną stosuję już tylko nawóz z pokrzyw.
No i przyjechały moje królewny
Winchester Cathedral
Lacre
Blue Girl
Spirit of Freedom
Cream Abundance
Fisherman Friend
Te od lewej z F te z prawej z R z końskowoli
zaraz wrzuciłam do wiader ,ale musiałam wnieść do garażu ,bo u nas już -3 stopnie
Jutro posadzę i zrobię jeszcze solidne kopce
Mam nadzieję że do niedzieli skończę już nową rabatkę ,później zostanie tylko dosadzanie bylin i jednorocznych
Dobranoc