Ogród zielonej
- Mariolcia1962
- 1000p

- Od: 25 wrz 2013, o 18:43
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród zielonej
Soniu szmaragdy ciął eM tylko z góry , czy boki też ?
Mój ogród na wsi
Pozdrawiam Mariola
Pozdrawiam Mariola
- Una
- 200p

- Od: 16 kwie 2009, o 09:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Takie żyłkowane krokusiki to chyba odmiana "Pickwick", teraz mi się przypomniało. 
Pozdrawiam
Agnieszka
Agnieszka
- cyma2704
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Mariolu cięłam tylko z góry, chcę, żeby się zagęszczały z boków. Poza tym denerwowało mnie, że każdy ma inną wysokość. Trudno zrobić dobre zdjęcie, bo w kadr wchodzą niepożądane obiekty.
Agnieszko dzięki.
Zapisuję.
Agnieszko dzięki.
Soniu,
a duże kupowałaś te szmaragdy? szybko rosną? ile lat mają Twoje?
a duże kupowałaś te szmaragdy? szybko rosną? ile lat mają Twoje?
- cyma2704

Trzy lata temu, kupiłam z gołym korzeniem 110-120 cm., przyrosły około 70-80 cm.
- Rozana
- 1000p

- Od: 20 wrz 2014, o 09:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
A jak cenowo za taką wielkość ? Mi by się przydaly to by mniej wiało.
- cyma2704

Martuś płaciłam po 15 zł z transportem. Ja właśnie już odczuwam, że mniej wieje.
- Rozana
- 1000p

Przez te wiatry to inne rośliny na tym mogą ucierpiec . To tak wieje od strony pól. Jak podniose z tej strony teren to mogłabym coś sadzic. Choć muszę też zasypać stare szambo które mi też tam przeszkadza.
- nifredil

- Od: 26 mar 2012, o 23:21
Soniu, a więc pracowity dzień. U mnie to samo, chociaż staram się zachowywać umiar w pracach ogrodowych, żeby za szybko nie skończyć, tylko delektować się nowym sezonem 
- cyma2704

Martuś dlatego u mnie nie uświadczysz rarytasów, tylko wytrzymałe, niezawodne rośliny. Szkoda pracy na coś, co nie przetrzyma pierwszej zimy lub suszy.
Sabinko ja ze względu na zdrowie dawkuję sobie pracę, nie muszę mieć wymuskanego ogrodu w marcu, a do maja zdążę.
Sabinko ja ze względu na zdrowie dawkuję sobie pracę, nie muszę mieć wymuskanego ogrodu w marcu, a do maja zdążę.
- Rozana
- 1000p

SONIU na razie to jeszcze nie wiem czego chcę . Ale pomału jak popraktykuje to pewnie też zrobię tak jak Ty. Ten rok tak dużo sieje żeby nie mieć pusto. Ale jak róże podrosna i bylin będzie trochę to ograniczę się trochę. Z jednoroczne ch dobrze mieć te co prosto do gruntu.
- usa1276
- 1000p

- Od: 22 sty 2012, o 19:30
No kochana nie próżnujesz nie tylko ogród czysty ale i jeszcze do doniczki wiosnę przywołałaś, aż musiałam mojemu em pokazać żeby mi przestał truć że ja taka narwana 
- sweetdaisy

- Od: 15 sty 2015, o 19:21
Soniu, zazdroszczę że mozesz sobie tak pracę w ogrodzie dozować. Ja dziś pół dnia patrzyłam na słoneczko z za szyby biura, a potem miałam parę spraw do pozałatwiania i do domu wróciłam jak już było ciemno. I tak mi te kilka słonecznych dni przez palce ucieka 
- aneczka1979

- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Ja też się tylko delektuję pracą. Me zapędy skutecznie studzone czujnym okiem Ema. Inaczej trawnika mogłoby już nie być.
A z chwastami też postaram się wyrobić do maja. Choć one skubane, tu wyrwiesz a tam już nowy rośnie.
-- 18 mar 2015, o 21:31 --

A z chwastami też postaram się wyrobić do maja. Choć one skubane, tu wyrwiesz a tam już nowy rośnie.
-- 18 mar 2015, o 21:31 --
Uuuuu Zuzka a nowa mega rabata czeka.sweetdaisy pisze:Soniu, zazdroszczę że mozesz sobie tak pracę w ogrodzie dozować. Ja dziś pół dnia patrzyłam na słoneczko z za szyby biura, a potem miałam parę spraw do pozałatwiania i do domu wróciłam jak już było ciemno. I tak mi te kilka słonecznych dni przez palce ucieka