Ogród

Piękne, kolorowe listeczki mają tulipanki
  Piękne, kolorowe listeczki mają tulipanki  
  . Do mnie jakoś nie chce przyjść, tylko gdzie niegdzie pokazały sie korokusiki
 . Do mnie jakoś nie chce przyjść, tylko gdzie niegdzie pokazały sie korokusiki  

, pięknie wygląda Twój ogród już teraz.
 , pięknie wygląda Twój ogród już teraz.  Pięknie rozrośnięte rośliny, widać, że na to potrzeba czasu ale będę podpatrywać i brać z Ciebie przykład. O tulipanach z takimi wzorzystymi liśćmi nawet nie słyszałam. Mało jeszcze wiem... Pozostałe tulipanki większe od moich. Róże pięknie ruszają.
 Pięknie rozrośnięte rośliny, widać, że na to potrzeba czasu ale będę podpatrywać i brać z Ciebie przykład. O tulipanach z takimi wzorzystymi liśćmi nawet nie słyszałam. Mało jeszcze wiem... Pozostałe tulipanki większe od moich. Róże pięknie ruszają. 

Mam nadzieję że ten tydzień będzie ciepły i wszystko szybko się rozwinie.Róże rzeczywiście  " idą " jak szalone.Jeszcze nie wszystkie są tak rozwinięte,angielki jakby trochę opieszałe, ale to dobrze,zdążę jeszcze opryskać miedzianem.
 Mam nadzieję że ten tydzień będzie ciepły i wszystko szybko się rozwinie.Róże rzeczywiście  " idą " jak szalone.Jeszcze nie wszystkie są tak rozwinięte,angielki jakby trochę opieszałe, ale to dobrze,zdążę jeszcze opryskać miedzianem. 
  Jesienią planuję większe zakupy tych cebulek.Przez lato popatrzę gdzie jest odpowiednie miejsce na posadzenie.Ubiegłej jesieni  "poszłam" w czosnki,tulipany,korony cesarskie i trochę narcyzów kupiłam.Teraz kolej na krokusy i hiacynty.Wiosna 2012, po tym jak zima zmroziła mi wszystkie cebulowe,była bardzo smutna,zanim zakwitły byliny a potem róże,było naprawdę pusto.
 Jesienią planuję większe zakupy tych cebulek.Przez lato popatrzę gdzie jest odpowiednie miejsce na posadzenie.Ubiegłej jesieni  "poszłam" w czosnki,tulipany,korony cesarskie i trochę narcyzów kupiłam.Teraz kolej na krokusy i hiacynty.Wiosna 2012, po tym jak zima zmroziła mi wszystkie cebulowe,była bardzo smutna,zanim zakwitły byliny a potem róże,było naprawdę pusto.
 A  ja dopiero preparatem olejowym się przymierzam i przymierzam, bo od jutra  straszą - 5 w nocy
  A  ja dopiero preparatem olejowym się przymierzam i przymierzam, bo od jutra  straszą - 5 w nocy  

Wegetacja u Ciebie idzie jak grzyby po deszczu.
 Wegetacja u Ciebie idzie jak grzyby po deszczu.  Właśnie wstawiłam u siebie fotkę floksa a wczoraj zdjęcie lilaka, daleko im do twoich ale ja już nie narzekam, przywykłam.
 Właśnie wstawiłam u siebie fotkę floksa a wczoraj zdjęcie lilaka, daleko im do twoich ale ja już nie narzekam, przywykłam.  Krokusy pokazały mi dziś kolorek w pąkach.
 Krokusy pokazały mi dziś kolorek w pąkach.