A miałaś sie ograniczać z zakupami
Kolejny rok- kolejne próby
- imwsz
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 22 lip 2011, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Kolejny rok- kolejne próby
Podkradam pomysł z doniczką
Widzi mi się.

Pozdrawiam - Ilona
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
- Tacca

- Od: 12 lut 2009, o 12:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
W marketach budowlanych można kupić "nawóz do hortensji barwiący", trzeba go podsypać zanim hortensja zawiąże kwiaty. Więc czas najwyższy na zasilenie. Ja sypię z jednej strony krzaka, wtedy w sezonie cały krzew ma różne kolory, od różowego do granatowego. Jedno opakowanie starczyło mi na dwa sezony.
-
Pashmina2006

- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Ewcia ile się czeka na ukorzenienie patyczków? Kiedy będę wiedziała, czy coś się przyjęło?
- RomciaW

- Od: 12 gru 2008, o 20:58
Jak podsypiecie w tym roku to na przyszły będzie efekt
Już ma kwiaty zawiązane 
W zeszłym roku podsypywałam pod Early Blue, Bavarię i Forever - zobaczymy czy będą w tym roku jakieś efekty.
Zuziu, Kasiu, AgaCieszę się ze jest więcej blueheavenomaniaczek
Szczerze to mi nie zależy ,żeby była niebieska, może być i różowa nawet miałam zamiar kupić dwie
Aniu ja miałam z tych cętowanych zebrinusa ,strictusa , giraffe, i gold bara. Girafe mi wypadl bo zeżrły go korzenie tui
jeden kiełek który sie uchował wydałam niepoatrznie bratówce
, ale poczekam jak się u niej rozrośnie i sobie wezmę - no chyba ,że dokupię bo bardzo mi się podobał . Od Zebrinusa wolę Strictusa - jak dla mnie ladniejszy ma pokrój i liście węższe
Ilonka oj tam oj tam
Madziu- jak się pojawią korzonki to znaczy że żyją
- jeszcze może się pokazac kalus tutaj pokazałam
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 1#p5086411
W wodzie zobaczysz na pewno - w ziemi jak przerosną doniczkę
Dziewczyny o tym nawozie też słyszałam jak Romcia że trzeba już jesienią dawać ,aby kwiaty kwitły na niebiesko
Agnieszka właśnie taki ałun w sztyfcie kolega Olek z forum ściera na tarce i podsypuje nim hortensje- ponoć bardzo twardy
Dwa lata temu od bratowej skubnęłam patyka ogrodówki i przeleżał zapomniany i zadołowany w ziemi dopiero jak zakwitł to go zobaczyłam. Kwiatek malutki ale kolor bez żadnego zaprawiania miał taki- jak go zauważyłam od razu został przesadzony na miejsce stale

Szczerze to mi nie zależy ,żeby była niebieska, może być i różowa nawet miałam zamiar kupić dwie
Aniu ja miałam z tych cętowanych zebrinusa ,strictusa , giraffe, i gold bara. Girafe mi wypadl bo zeżrły go korzenie tui
Ilonka oj tam oj tam
Madziu- jak się pojawią korzonki to znaczy że żyją
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 1#p5086411
W wodzie zobaczysz na pewno - w ziemi jak przerosną doniczkę
Dziewczyny o tym nawozie też słyszałam jak Romcia że trzeba już jesienią dawać ,aby kwiaty kwitły na niebiesko
Agnieszka właśnie taki ałun w sztyfcie kolega Olek z forum ściera na tarce i podsypuje nim hortensje- ponoć bardzo twardy
Dwa lata temu od bratowej skubnęłam patyka ogrodówki i przeleżał zapomniany i zadołowany w ziemi dopiero jak zakwitł to go zobaczyłam. Kwiatek malutki ale kolor bez żadnego zaprawiania miał taki- jak go zauważyłam od razu został przesadzony na miejsce stale

Pozdrawiam. Ewa
-
Pashmina2006

Ja mam większość patyków w ziemi. W wodzie to się domyślam że łatwiej zobaczyć
.
Ty to masz szczęście. Zadołowałaś patyka i masz kwiata. Ja dostałam w zeszłym roku jedną ogrodową malutką i nic nie ma po zimie
.
Ty to masz szczęście. Zadołowałaś patyka i masz kwiata. Ja dostałam w zeszłym roku jedną ogrodową malutką i nic nie ma po zimie
Nie spisuj jej na straty -najprawdopodobniej odbije od korzenia
-- Pn 16 mar 2015 19:31 --
Dzis sę dowiedziałam że Wędrowscy zaczną wysylki powojników po Swiętach - jesooo jaka ulga
-- Pn 16 mar 2015 19:31 --
Dzis sę dowiedziałam że Wędrowscy zaczną wysylki powojników po Swiętach - jesooo jaka ulga
Pozdrawiam. Ewa
Ale ona chyba teraz nie zakwitła
Ale śliczna!
A ja mam blauer zwerg zamówioną.
I znając moje szczęście wolno rośnie?
Ale śliczna!
A ja mam blauer zwerg zamówioną.
I znając moje szczęście wolno rośnie?
Ale śliczne maleństwo. 
- Una
- 200p

- Od: 16 kwie 2009, o 09:56
Na jesień nawozić, piszecie. Hmmm, no na zdrowy rozum to by się zgadzało.
W tym roku powinna kwitnąć na niebiesko bo teraz kupiona (taka mam nadzieję), a jesienią przypilnuje nawożenia.
W tym roku powinna kwitnąć na niebiesko bo teraz kupiona (taka mam nadzieję), a jesienią przypilnuje nawożenia.
Pozdrawiam
Agnieszka
Agnieszka
- cyma2704

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Ewo niesamowity kolor ma ta ogrodówka.
Wytypowałam dziś dwie długie gałązki do ukorzeniania hortensji, Twoim sposobem z doniczką. 
Nie Mateuszu - teraz jeszcze nie- ona zakwitła mi tylko raz i to właśnie wtedy na patyczku
. teraz jest troszke większa
Madziu a wiesz jaka byłam zdziwiona że na " mojej szkólce" coś niebieskiego widać- zapomniałam w ogole o tym patyku a tu masz nie kryty i zakwitł a inne nie
Aga czy kupowałaś w Karpaczu?. Moja stamtąd przyjedzie
Soniu i oby nam się ukorzeniły i oczy cieszyły formą drzewiastą. masz już pączki na bukietówkach
u bratówki kwitnie na różowo i fioletowo -Ona podsypuje tymi nawozami do niebieskich ,ale u niej cieżka zasadowa glina wiec trudno utrzymać kwaśne podloże
Madziu a wiesz jaka byłam zdziwiona że na " mojej szkólce" coś niebieskiego widać- zapomniałam w ogole o tym patyku a tu masz nie kryty i zakwitł a inne nie
Aga czy kupowałaś w Karpaczu?. Moja stamtąd przyjedzie
Soniu i oby nam się ukorzeniły i oczy cieszyły formą drzewiastą. masz już pączki na bukietówkach
u bratówki kwitnie na różowo i fioletowo -Ona podsypuje tymi nawozami do niebieskich ,ale u niej cieżka zasadowa glina wiec trudno utrzymać kwaśne podloże
Pozdrawiam. Ewa
-
Pashmina2006

Ktoś już dostał paczkę od W. Może na swoją prośbę? Dobrze by było. Ja w e-clem też przesunęłam wysyłkę. Po 1.04 mają dawać znać. Nie śpieszy mi się do sadzenia. Na razie doły kopię
..