Aniu
Kwiat jest uśmiechem rośliny...Wiosna i lato z Annes 77
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum

- Od: 4 lip 2006, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kwiat jest uśmiechem rośliny...Wiosna i lato z Annes 77
Tak przejaśnia się no i od rana piękne słonko świeci. Werbenka wschodzi...ciekawe czy moja na zegrodce się rozsiała.
Aniu
miejmy nadzieję, że ten rok będzie dobry dla naszych róż.
Aniu
- Eliza52
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 7 wrz 2014, o 11:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam Cię masz bardzo ładne rośliny. Zaciekawiło mnie połączenie róż z liliami. Jak Ty sobie radzisz z nawozami, bo te rośliny nawozi się inaczej tak? Co robisz że one takie zdrowe i piękne. Lawendę również masz piekną
Pozdrawiam Ela
- usa1276
- 1000p

- Od: 22 sty 2012, o 19:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu wpadam i ja jak zwykle w niedoczasie
ale co tam ważne że cię znalazłam
Doktorek pięknie ujęty
na zdjęciach muszę mu u siebie znaleźć odpowiednią miejscówkę
Doktorek pięknie ujęty
-
123katex
- 1000p

- Od: 22 maja 2013, o 20:16
I ja się melduję w nowym watku, i widzę kolejne chciejstwa do zakupu,( dlaczego ja jeszcze nie mam tej różyczki eden) lecę oglądać u Ciebie róże, życzę
i mnie już świeci.
- nifredil

- Od: 26 mar 2012, o 23:21
Aniu, u nas też słoneczko
Mchówkami jestem szczerze zachwycona. Nie dość, że zdrowe i bezproblemowe, tak jak napisałaś, to jeszcze ten zapach. Wszystkie bardzo intensywnie pachną. Mam dwie i chętnie posadziłabym więcej, nawet to pojedyncze kwitnienie przeboleję
..gdybym tylko miała więcej miejsca 
- cyma2704

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu dzięki za pomysł na towarzystwo dla przegorzanu.
Mam jeżówki białe i złocień. Werbena nas w nerwicę wpędzi. Może z samosiewu będzie lepszy efekt. Mnie udało się z przechowanej rośliny matecznej ukorzenić trzy sadzonki. Piękna roślina, ale zachodu z nią co niemiara. Tulipan przepiękny, oby tegorocznych szybko doczekać. 
- aneczka1979

- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Ponad miesiąc wschodziła Ci werbena?!
O mateczko! A ja się na swoją złoszczę, że po dwóch tygodniach nawet nie drgnie. Uffff... No to czekamy dalej.
Pytałaś mnie co zrobię z kobeami. Dwie pójdą na balkon a dwie do kuzynki. Na działkę nie przewiduję wcale, bo wszystkie miejscówki zajmą powojniki i róże.
Pytałaś mnie co zrobię z kobeami. Dwie pójdą na balkon a dwie do kuzynki. Na działkę nie przewiduję wcale, bo wszystkie miejscówki zajmą powojniki i róże.
- dorotka350
- -Moderator Forum-.

- Od: 26 maja 2014, o 20:18
A ja wczoraj kupiłam Eden Rose W OBI
Przymierzałam się do niej od zeszłego roku i ciągle jakoś nie było mi po drodze. Wreszcie wczoraj podjęłam ' męską ' decyzję i nic nie było mnie w stanie powstrzymać 
- Andzia84
- 1000p

- Od: 23 sty 2014, o 15:51
Aniu dotarłam i ja
Dopiero dziś się wpisuję bo choć śledzę wątek od początku to z telefonu, a tam źle mi się pisze
Dzisiaj w końcu dopchałam się na dłużej do komputera-konkurencja niestety coraz bystrzejsza i tylko czatuje kiedy mama odpala sprzęt
Anuś przez Twoje różyczki i mi się spodobały te pełne odmiany i coraz więcej kojarzę z nazw
A Eden jest po prostu niesamowity. Kupię go sobie na pewno i posadzę przy tarasie. gdy tylko będę go mieć 
Anuś przez Twoje różyczki i mi się spodobały te pełne odmiany i coraz więcej kojarzę z nazw
Zbudowałam dom, urodziłam syna, czas posadzić drzewo 
Gdzieś tam na końcu świata...mój raczkujący ogródek
Gdzieś tam na końcu świata cz.2
Gdzieś tam na końcu świata...mój raczkujący ogródek
Gdzieś tam na końcu świata cz.2
- alana

- Od: 2 wrz 2007, o 22:10
Aniu, gratuluję wschodu...chociaż jednej werbeny
U mnie jest kilka takich maluszków, tylko drżę o nie, żeby nie padły jak szałwie (1 mała roślinka z całego opakowania została).
Jutro ponoć ma być słonecznie, u mnie już dzisiaj trochę poświeciło, miejmy nadzieję, że wiosna wreszcie do nas wróci i zadomowi się na dobre
Jutro ponoć ma być słonecznie, u mnie już dzisiaj trochę poświeciło, miejmy nadzieję, że wiosna wreszcie do nas wróci i zadomowi się na dobre
Pozdrawiam, Alicja
Działka w mazurskiej krainie
Działka w mazurskiej krainie
- chalaputkowo
- 1000p

- Od: 16 cze 2014, o 18:59
No NIE ja się dopiero zorientowałam że Ty Aniu nowy wątek założyłaś ale za gapowe się płaci , więc jestem 
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Chałaputkowo to i owo
- Annes 77

- Od: 6 maja 2008, o 19:11
No i co miało być słoneczko? Składam zażalenie do meteorologów
Ani jednego promyka
Dziś z rana dostałam meila od państwa Ćwików z linkiem do odcinka "Maja w ogrodzie",ekipa tv była z wizytą w szkółce.
I dowiedziałam się,że lawenda to zabójca róż,rozpycha się swoimi korzeniami,a róże przy niej rosnące słabiej zakwitają.
Koło mojej lawendy tez rosną róże i to dosyć blisko...i co ja mam z tym fantem począć?
Na filmiku pokazane jest też jak przycinać róże przed sadzeniem.Bardzo krótko,ja tak mocno nie przycinałam.
Człowiek cały czas się uczy.Róże tniemy dosyć silnie,ponieważ będą bardziej gęste i powypuszczają więcej przyrostów
Iwwa miło mi Cię gościć w moim małym ogródeczku:)
Eden zawsze wstawiam na początek jako królową wszystkich moich róż,dobrze u mnie rośnie,robale się jej nie czepiają,ma ciemne,błyszczące liście,dla mnie bomba
Lilie kupuję w różnych miejscach,w marketach,na ryneczku lokalnym,kilka kupiłam 2 lata temu od forumki Ewci,a teraz czekam na nowości z Lilypolu.Kupiłam tez kilka w brico,mają spory wybór.
Hortensję próbuję wyhodować po raz pierwszy,patyczki się moczą w wodzie,czekam na puszczenie korzonków.
Elizabetka witaj:) Tak bardzo bym chciała,aby udało mi się wyhodować werbenę,a potem aby się rozsiewała gdzie chce i zakwitała tymi cudnymi,drobnymi kwiatuszkami
Wciąż czekam na rozpogodzenie...
Eliza nie nawożę lilii wcale,po prostu sadzę,a one rosną,uważam,że są łatwe w uprawie.
Róże natomiast są bardziej wymagające,ale za to później jak zakwitną to buzia sama sie uśmiecha.
Dwa razy je nawożę wiosną i przed drugim kwitnieniem.Pryskam miedzianem przed zawiązaniem liści,potem środkiem systemicznym,który chroni je przed chorobami i szkodnikami.
Ula ważne,że jesteś:) Kupiłaś Doktorka?
123katex kupuj Edenkę koniecznie
To super różyczka dająca wiele radości:)
Sabinko oj rozumiem Cię kochana,bo z brakiem miejsca robi się u mnie krucho.
Chciałabym klonika i jeszcze magnolię Genia
Soniu oj rzeczywiście werbena to ostra jazda
Ale nie poddam się i wszystko zrobię,by ją wyhodować
A jeśli nie to sadzonkę gdzieś dorwę
Tulipanków w tym roku będę trochę miała,na jesieni sporo posadziłam,a najbardziej to czekam na Ice Cream i Madzia też
Aneczko werbena strasznie się ociąga,wyszło wczoraj jedno nasionko i co to ma być wszystko? Czekam na resztę
Ciekawe jak Tobie się uda? Trzymam kciuki...
Dziś słonka nie ma,bardzo chciałoby się przebić,ale chmury skutecznie je zasłaniają.
Ja też kobeę oddam mamie i koleżance,no nie mam na nią miejsca.Na kratkach pergoli będą pięły się moje balkonowe clemki.
Dorotko dobrze zrobiłaś,wybór pierwszorzędny.Nie wiem jak bym się zachowała,gdybym zobaczyła Edenkę w sklepie...pewnie 4 zamieszkałaby u mnie
Andziu no zauważyłam,że synuś przejmuje stery
Moje dzieci tez lubią stronki,a kto nie lubi?
Gdyby nie internet nie mogłabym dzielić się swoją pasją z podobnymi osobami.
Aniu Edenka u Ciebie ? Pięknie by wyglądała przy tarasie
Alana oj tak bardzo się trzęsę o werbenę,tak to jest jak mi na czymś bardzo zależy.
Czekam na pogodę
Moni witaj kochana
Eden się kłania

Dr.Jamain

Dr.Jamain z gościem

Chippendale

Princess Alexandra of Kent

Z prawej Artemis,obok hortensja Pinky Winky

Pozdrawiam i życzę miłego dnia
Dziś z rana dostałam meila od państwa Ćwików z linkiem do odcinka "Maja w ogrodzie",ekipa tv była z wizytą w szkółce.
I dowiedziałam się,że lawenda to zabójca róż,rozpycha się swoimi korzeniami,a róże przy niej rosnące słabiej zakwitają.
Koło mojej lawendy tez rosną róże i to dosyć blisko...i co ja mam z tym fantem począć?
Na filmiku pokazane jest też jak przycinać róże przed sadzeniem.Bardzo krótko,ja tak mocno nie przycinałam.
Człowiek cały czas się uczy.Róże tniemy dosyć silnie,ponieważ będą bardziej gęste i powypuszczają więcej przyrostów
Iwwa miło mi Cię gościć w moim małym ogródeczku:)
Eden zawsze wstawiam na początek jako królową wszystkich moich róż,dobrze u mnie rośnie,robale się jej nie czepiają,ma ciemne,błyszczące liście,dla mnie bomba
Lilie kupuję w różnych miejscach,w marketach,na ryneczku lokalnym,kilka kupiłam 2 lata temu od forumki Ewci,a teraz czekam na nowości z Lilypolu.Kupiłam tez kilka w brico,mają spory wybór.
Hortensję próbuję wyhodować po raz pierwszy,patyczki się moczą w wodzie,czekam na puszczenie korzonków.
Elizabetka witaj:) Tak bardzo bym chciała,aby udało mi się wyhodować werbenę,a potem aby się rozsiewała gdzie chce i zakwitała tymi cudnymi,drobnymi kwiatuszkami
Wciąż czekam na rozpogodzenie...
Eliza nie nawożę lilii wcale,po prostu sadzę,a one rosną,uważam,że są łatwe w uprawie.
Róże natomiast są bardziej wymagające,ale za to później jak zakwitną to buzia sama sie uśmiecha.
Dwa razy je nawożę wiosną i przed drugim kwitnieniem.Pryskam miedzianem przed zawiązaniem liści,potem środkiem systemicznym,który chroni je przed chorobami i szkodnikami.
Ula ważne,że jesteś:) Kupiłaś Doktorka?
123katex kupuj Edenkę koniecznie
Sabinko oj rozumiem Cię kochana,bo z brakiem miejsca robi się u mnie krucho.
Chciałabym klonika i jeszcze magnolię Genia
Soniu oj rzeczywiście werbena to ostra jazda
A jeśli nie to sadzonkę gdzieś dorwę
Tulipanków w tym roku będę trochę miała,na jesieni sporo posadziłam,a najbardziej to czekam na Ice Cream i Madzia też
Aneczko werbena strasznie się ociąga,wyszło wczoraj jedno nasionko i co to ma być wszystko? Czekam na resztę
Dziś słonka nie ma,bardzo chciałoby się przebić,ale chmury skutecznie je zasłaniają.
Ja też kobeę oddam mamie i koleżance,no nie mam na nią miejsca.Na kratkach pergoli będą pięły się moje balkonowe clemki.
Dorotko dobrze zrobiłaś,wybór pierwszorzędny.Nie wiem jak bym się zachowała,gdybym zobaczyła Edenkę w sklepie...pewnie 4 zamieszkałaby u mnie
Andziu no zauważyłam,że synuś przejmuje stery
Gdyby nie internet nie mogłabym dzielić się swoją pasją z podobnymi osobami.
Aniu Edenka u Ciebie ? Pięknie by wyglądała przy tarasie
Alana oj tak bardzo się trzęsę o werbenę,tak to jest jak mi na czymś bardzo zależy.
Czekam na pogodę
Moni witaj kochana
Eden się kłania

Dr.Jamain

Dr.Jamain z gościem

Chippendale

Princess Alexandra of Kent

Z prawej Artemis,obok hortensja Pinky Winky

Pozdrawiam i życzę miłego dnia
-
Pashmina2006

- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Gratuluję Ci zielonego maleństwa
Jamain z gościem wyśmienity. Lubię takie fotki z dodatkiem. U mnie najczęściej na Flamm są
- chalaputkowo
- 1000p

- Od: 16 cze 2014, o 18:59
Kupiłam Chippendala w zeszłym roku jesienią i mam nadzieję na tak piękne kwitnienia jak te Twoje , Jamain ma ciekawski kolorek , szlachetny 
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo to i owo
Chałaputkowo to i owo
- bejka1970

- Od: 23 sty 2012, o 18:50
Zakochałam się w twoim Edenie,a ponieważ do róż dopiero się przymierzam to będę tu zagladać 
Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród I
Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród II
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 91&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród II
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 91&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;