Kaktusy Rosiowej
- rosiowa
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 14 cze 2008, o 15:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Żałuj, że nie widziałaś mnie, Jak młody ją wołał. Myślałam, że się uduszę. A kot z rozpaczą próbował trzymać się deski do prasowania...
pozdrawiam - Gosia
Moje wątki
Moje wątki
- rosiowa

To musisz mieć niezłą zabawę
. Ja nigdy nie miałam takiego malucha kociego w domu. Ale moja też czasami odwala takie numery, że płaczę ze śmiechu. Uwielbiam, jak wyjada psu z miski, a pies ją w tym czasie liże po głowie. Jak jestem w ogrodzie, to te dwie wariatki są cały czas przy mnie. Kocica wygląda z jakichś zarośli i udaje, że jej tam nie ma, a suka kładzie się na roślinach pomimo rozpaczy w moich oczach (a waży jedynie 60 kg). Ale jak mam ich nie kochać...
pozdrawiam - Gosia
Moje wątki
Moje wątki
- effa

- Od: 16 wrz 2007, o 22:22
Gosiu, podpowiedz mi proszę... Stapelia od Ciebie jest ukorzeniona, ale zauważyłam, że zaczyna się marszczyć. Zraszam ją wodą raz na tydzień. Nie wiem czy roś robię nie tak? Nie chcę jej stracić
- rosiowa

Ewuniu
. Moja nie była nigdy pomarszczona. Mam nową sadzonkę z tej dużej i nic się z nią nie dzieje złego. A wsadzałam ją wtedy, gdy wysyłałam Wam szczepki. Nawet wypadła kilka razy z doniczki, gdy kocica się przewinęła obok. Jak chcesz, to zrobię później jej zdjęcie.
A jeżeli ta Ci się zmarnuje, no to wiesz...
A jeżeli ta Ci się zmarnuje, no to wiesz...
pozdrawiam - Gosia
Moje wątki
Moje wątki
- effa

- Od: 16 wrz 2007, o 22:22
Dziękuję Gosiu. Na razie cały czas walczę żeby ta przetrwała i mam nadzieję, że mi się to uda. A powiedz jak się zajmujesz swoją szczepką? Bo najwidoczniej coś tutaj robię nie tak? Zraszam ją raz na tydzień wodą. A Ty jak robisz?
- rosiowa

Ja nie zraszam, podlewam przegotowaną wodą, jak ma przeschnięte podłoże. Stoi na południowym oknie. Zaraz wrzucę zdjęcia.
pozdrawiam - Gosia
Moje wątki
Moje wątki