Teraz ja - treissi

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
treissi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 sty 2008, o 16:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dziewczyny wszystkie imionka bardzo fajne :) JTak jak napisała Ilonka szukamy czegoś zadziornego i niepospolitego. Ja bym na pewno coś wybrała, ale M. jest bardzo wybredny. Jak tylko wstanie to mu pokaże co wymyśliłyście. Mam nadzieję, że się wkońcu zdecyduje na jakieś. A moja mała woła na niego Tigo i psiak już nawet reaguje :)

Psiaka od Was wygłaskałam i wymizjałam. Był bardzo zadowolony, bo to pieszczoch jakich mało :) Ale pokazuje już swój charakterek od tej drugiej strony. Muszę strasznie pilnować, żeby nie znalazł sobioe jakiegoś papierka, bo pochłania je jak odkurzacz. Zasmakowały mu też moje kwiatki stojące na podłodze :roll: Na szczęście psiak jest bardzo mądry i już chyba zrozumiał co znaczy "nie wolno", bo do nich nie podchodzi.

Ilonko "Max" odpada na pewno, bo kiedyś miałam pieska o takim imieniu, który niestety zginął śmiercią tragiczną i imię smutno mi się kojarzy :( A druga sprawa, że ja nie lubię dawać dwa razy tych samych imion.

Tosiu psiak śpi z Nami na łóżku. Wiem, że nie powinien, ale nie mogę się powstrzymać, żeby go nie wziąść do siebie i wymiziać przed snem :oops:

A tak wracając do kwiatowego tematu - powiecie mi jak się zaimować storczykiem? Czy mogę go włożyć do szklanego wazonu wypełnionego hydrożelem?
Pozdrawiam Monika
Moje wątki
Sprzedam zielone
Awatar użytkownika
basga
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2007, o 21:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wiem,że to trudne ale nie pozwalaj mu spać na łóżku,jeśli już to przy łóżku.A może WORIOR-gdzie w wymawia się jak ł,czyli wojownik? :wink:
Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2007, o 16:26

Post »

Moniczko my też chcieliśmy by psy spały przy łóżku, ale teraz je z nimi dzielimy - brak nam stanowczości w tej dziedzinie :lol:
Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
Awatar użytkownika
aconitum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 lip 2008, o 13:02

Post »

jak mała wybrała Tigo, to już pewnie tak zostanie
ładnie i oryginalnie...
a pies w łóżku... hmmm
macie małego to dużo miejsca nie zajmie,
Bogu dzięki po kupnie łóżka uparliśmy się i Draka śpi już na swoim materacyku...
Anka
Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2007, o 16:26

Post »

U nas i nowe wyrko nie pomogło. Dla Skandala troszkę wysoko, ale i tak włazi. Cóż u nas to rodzinne :oops: :P :lol:
Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Moniko, co do storczyka. Napiszę Ci jak ja się nimi zajmuję, a mam ich 31 i myślę, że są zadowolone :lol:A więc: trzymam je w plastikowych przezroczystych doniczkach, mogą stać w osłonkach, ale większych, tak żeby powietrze swobodnie krążyło, ponieważ to ważne dla korzeni. Warto na dno osłonki wysypać troszkę keramzytu lub żwirku, aby oddychały również od spodu. Podlewam raz na ok. 8-10 dni, przez zamaczanie, czyli wstawiam całą doniczkę aż po rant na ok. 15 min. następnie po osączeniu z powrotem na podstawkę, nie może stać w wodzie. Podlewać należy, gdy korzonki w doniczce przyjmą srebrną barwę. Ja do 3 podlewań dodaję 1/4 zalecanej dawki nawozu do storczyków, a 4 podlewanie samą wodą. Listki można przecierać wacikiem nasączonym wodą z kilkoma kroplami soku z cytrynki. Oczywiście raz na jakiś czas, jak się okurzą. I to tyle.
Awatar użytkownika
dorela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2007, o 15:26

Post »

treissi pisze:
A tak wracając do kwiatowego tematu - powiecie mi jak się zaimować storczykiem? Czy mogę go włożyć do szklanego wazonu wypełnionego hydrożelem?
poczytaj

Hydrożel to nie jest dobry pomysł,korzenie storczyka potrzebują powietrza do prawidlowego rozwoju
pozdr Dorota
Moje storczyki
Awatar użytkownika
treissi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agnes, Dorotko wielkie dzięki za wskazówki - na pewno bardzo się przydadzą :)

Psiak dostał wczoraj swoje posłanko, ale na razie wcale nie chce tam wejść :) Z łóżka chyba będę musiała go wyeksmitować, bo w nocy chce się bawić i budzi małą, która z nami śpi. M. się śmieje, że koniecznie musimy maluchom sprawić swoje łóżka, bo kto to widział, żeby 4-osobowa rodzina spała w jednym łóżku :) Poza tym psinka to jedna mała kulka energii. Nie potrafi usiedzieć w miejscu i z chęcią pożera moje kwiatki :roll: M. się cieszy, że nareszcie nie będzie pełno kwiatków na podłodze. Obecnie trwa więc poszukiwanie odpowiednich kwietników :)

P.S. Dotarły dzisiaj meble do sypialni - niestety bez łóżka. Oddali nam za nie pieniądze, bo na razie do odwołania nie robią tych łóżek. Jestem strasznie zła, bo jak to teraz będzie wyglądało? Meble inny model i łóżko inny - dotego nawet kolor inny :evil:
Pozdrawiam Monika
Moje wątki
Sprzedam zielone
Awatar użytkownika
aconitum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

trzeba było zwrócić im wszystko...
i jeszcze zniżki na następne zażądać...
jak wyczują słabego klienta to nic nie dadzą, a jak stanowczego to jeszcze za transport wrócą...
Anka
Awatar użytkownika
treissi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu myśleliśmy o tym, ale już nie chciało nam się od nowa szukać nowych mebli. Łóżko na pewno będzie produkowane, bo to nowa kolekcja, tylko nie wiadomo kiedy. Podobno u producenta mają jakieś przejściowe problemy ze zdobyciem odpowiednio długich desek. W tym meblowym pracuje dobry znajmy mojego M., więc nie martwimy się o to, że w ogóle łóżka nie dostaniemy.
Pozdrawiam Monika
Moje wątki
Sprzedam zielone
Awatar użytkownika
aconitum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

a to chyba, że tak
teraz tylko uzbroić się w cierpliwość...
jak znajomy pilnuje sprawy, to macie dobrze :)
Anka
Awatar użytkownika
treissi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To, że znajomy tam pracuje to naprawdę duży plus. Normalnie na meble czeka się ok. miesiąca, a my dostaliśmy po tygodniu. Teraz jeszcze czekamy na kanape, ale tu niebardzo da się przyśpieszyć, bo mają dużo zamówień :)
Pozdrawiam Monika
Moje wątki
Sprzedam zielone
Awatar użytkownika
effa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2007, o 22:22

Post »

Wiem coś o tym moja koleżanka też zamawiała ostatnio meble z katalogu. Dała zaliczkę a po jakimś czasie okazało się że nie dają ich do produkcji i zmuszona byla wziąść inne. Była wściekła.

Moniko a jak w końcu nazwaliście psinkę? :lol:
Pozdrawiam Ewa
Rośliny doniczkowe / Kaktusy
Awatar użytkownika
basga
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2007, o 21:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

To ja nie pojmuję,dlaczego oferują coś,czego nie produkują?
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
effa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2007, o 22:22

Post »

Ja niestety też nie Obrazek

Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”