Aniu kamionka była piękna zarówno PRZED jak i PO.
Zakątek Annes cz4...złota jesień...
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Zakątek Annes cz4...złota jesień...
Kiedy tak zerknęłam na te zdjęcia z Magnolii z "Ogrodem w bieli", to tylko westchęłam, bo zawsze chciałam mieć biały ogród, albo choćby jedną rabatę, ale nigdy mi nie wychodziło, gdyż trafiał się jakiś inny kolor i koncepcja brała w łeb.
- chalaputkowo
- 1000p

- Od: 16 cze 2014, o 18:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jejuuu kamionka wyszła przepiękna i jeszcze te wiosenne kwiatki w kamionce 
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Chałaputkowo to i owo
- JolantaG
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 3 lis 2008, o 14:52
Przepiękne róże ,a Hot Chocolate powalająca .

- dorotka350
- -Moderator Forum-.

- Od: 26 maja 2014, o 20:18
Aniu Hot Chocolate kupowałam latem w OBI na wyprzedaży
Sadzonka była marna i dość słaba, ale zakwitła trzema może kwiatkami. Chuchałam na nią żeby tylko zechciała rosnąć. Jak się wzmocniła to posadziłam ją do gruntu jesienią. Teraz siedzi pod kopcem i mam nadzieję, że wszystko będzie ok.
Kamionka wyszła Ci ślicznie
Kamionka wyszła Ci ślicznie
- Annes 77

- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Wczoraj i dziś cudna pogoda,niebo czyste bez jednej chmurki...wiosna idzie
Dziś na chwile zajechałam na działeczkę zobaczyć jak sobie radzą moje roślinki.Po szybkich oględzinach stwierdzam,że bardzo dobrze,pędy róż zielone,oby tak dalej.Raczej wszystko jeszcze śpi,ale kilka akcentów wiosennych znalazłam.
Postałam,podumałam myśląc gdzie ja posadzę kolejne 9 róż i 10 lilii
Na moim balkonie w donicach zimuje kilka powojników.Dziś je z bliska obejrzałam i ku mojemu zdziwieniu każdy z nich się budzi do życia,a dwa mają już liścienie
Pytanie do as kochani...czy ja mam je podlać troszkę? Ziemia sucha jak wiór ....co robić? W nocy są jeszcze lekkie przymrozki....dylemat mam
Domówiłam u Ewci jeszcze jedną różę Acropolis z Agel i Lagunę
W Lilypol złożyłam zamówienie na 10 lilii łącznie,coby różom samotno nie było
Mufka dziękuję:)
Madziu Elfe niestety ma się źle,w zeszłym roku tylko dziczki powypuszczała,po raz drugi bym jej nie kupiła,jest wrażliwa.
Magnolia Yellow Bird rośnie u mnie drugi rok,ale kwiaty widziałam tylko w dniu zakupu,czekam co roku,ale nie zapowiada się znowu,żeby zakwitła
Aniu to metoda decoupage,naklejanie serwetkami
Maju byłam dziś na działce,zero śniegu u mnie,ziemia jednak mocno zmarznięta.U niektórych różyczek noski leciutko wystają,ale jeszcze trochę trzeba poczekać.Mam na balkonie 2 patyczki,które wetknęłam w doniczki,jeśli mi się uda swoją różę wyhodować to chyba z radości podskoczę.Nie wiem,czy je podlać,czy zostawić? Ciekawe,czy byłaś u siebie?
Soniu Artemis to bardzo dobry wybór
Aniu zamówiłam kilka Harknesek
Iwonko kamionka wnosi trochę wiosny i napawa mnie optymizmem:)
Wandziu o tak biała rabata i mi się marzy...może kiedyś będę konsekwentna i się o to postaram.Na razie sadzę co popadnie:)
Moni mini wiosenkę sobie stworzyłam,jak mi tęskno
Jolanta Hot Chocolate to jedna z moich ciekawszych różyczek
Dorotko pod Twoją opieką Hot Chocolate na pewno wydobrzeje
Oj nie pogardziłabym...taka okazja,czasem ze słabowitych roślin wyrastają piękne okazy,czego Ci życzę
Narcyzy wychylają nosy...

Naparstnice zielone...

Rośliny rosnące w cieniu zmrożone...

Wspomnienia liliowe...Brasilia cudny,delikatny róż...

Nymph

Bailando z nn

Big Brother

Novalis z szałwią

Charles Austin,z tyłu Novalis

Crown Princesse Margarethe

Lions Rose

Hanstadt Rostock

Artemis

Hot Chocolate do znudzenia...

Miłego weekendu życzę:)
Dziś na chwile zajechałam na działeczkę zobaczyć jak sobie radzą moje roślinki.Po szybkich oględzinach stwierdzam,że bardzo dobrze,pędy róż zielone,oby tak dalej.Raczej wszystko jeszcze śpi,ale kilka akcentów wiosennych znalazłam.
Postałam,podumałam myśląc gdzie ja posadzę kolejne 9 róż i 10 lilii
Na moim balkonie w donicach zimuje kilka powojników.Dziś je z bliska obejrzałam i ku mojemu zdziwieniu każdy z nich się budzi do życia,a dwa mają już liścienie
Domówiłam u Ewci jeszcze jedną różę Acropolis z Agel i Lagunę
W Lilypol złożyłam zamówienie na 10 lilii łącznie,coby różom samotno nie było
Mufka dziękuję:)
Madziu Elfe niestety ma się źle,w zeszłym roku tylko dziczki powypuszczała,po raz drugi bym jej nie kupiła,jest wrażliwa.
Magnolia Yellow Bird rośnie u mnie drugi rok,ale kwiaty widziałam tylko w dniu zakupu,czekam co roku,ale nie zapowiada się znowu,żeby zakwitła
Aniu to metoda decoupage,naklejanie serwetkami
Maju byłam dziś na działce,zero śniegu u mnie,ziemia jednak mocno zmarznięta.U niektórych różyczek noski leciutko wystają,ale jeszcze trochę trzeba poczekać.Mam na balkonie 2 patyczki,które wetknęłam w doniczki,jeśli mi się uda swoją różę wyhodować to chyba z radości podskoczę.Nie wiem,czy je podlać,czy zostawić? Ciekawe,czy byłaś u siebie?
Soniu Artemis to bardzo dobry wybór
Aniu zamówiłam kilka Harknesek
Iwonko kamionka wnosi trochę wiosny i napawa mnie optymizmem:)
Wandziu o tak biała rabata i mi się marzy...może kiedyś będę konsekwentna i się o to postaram.Na razie sadzę co popadnie:)
Moni mini wiosenkę sobie stworzyłam,jak mi tęskno
Jolanta Hot Chocolate to jedna z moich ciekawszych różyczek
Dorotko pod Twoją opieką Hot Chocolate na pewno wydobrzeje
Oj nie pogardziłabym...taka okazja,czasem ze słabowitych roślin wyrastają piękne okazy,czego Ci życzę
Narcyzy wychylają nosy...

Naparstnice zielone...

Rośliny rosnące w cieniu zmrożone...

Wspomnienia liliowe...Brasilia cudny,delikatny róż...

Nymph

Bailando z nn

Big Brother

Novalis z szałwią

Charles Austin,z tyłu Novalis

Crown Princesse Margarethe

Lions Rose

Hanstadt Rostock

Artemis

Hot Chocolate do znudzenia...

Miłego weekendu życzę:)
- aneczka1979

- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Anuś takiego widoku mi trzeba!
Piękne różyce. Dziękuję Ci, bo to własnie dzięki Tobie zamówiłam Artemisa.
A przed chwilą domówiłam sobie jeszcze Rose de Rescht.
A co tam! Czułam, że będę żałować cały sezon, że jej nie wzięłam. A po co się zamęczać..?
I też nie wiem gdzie to wsadzę: 12 powojników, 23 cebule lilii i 9 róż.
Jak na moje warunki "lokalowe" ogromne te zakupy!
A jeszcze BR do tego... 
Piękne różyce. Dziękuję Ci, bo to własnie dzięki Tobie zamówiłam Artemisa.
A przed chwilą domówiłam sobie jeszcze Rose de Rescht.
I też nie wiem gdzie to wsadzę: 12 powojników, 23 cebule lilii i 9 róż.
- Krychna

- Od: 23 mar 2010, o 19:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- chalaputkowo
- 1000p

- Od: 16 cze 2014, o 18:59
Nie dość że różyce przepiękne to jeszcze lilie 
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo to i owo
Chałaputkowo to i owo
- cyma2704

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Aniu zdjęcia letnich kolorów piękne, Artemis oglądam w paru wątkach, Twoja jak żołnierz prosta, śliczna.
Szukam potwierdzenia, czy w jej towarzystwie mogłaby znaleźć się jakaś jasnoróżowa. Chyba choroba uderzyła mi na głowę. 
Aniu
jak ja Cię lubię
bez żadnych skrupułów zamawiasz kolejne róże, lilie...miejsce się na pewno na wszystko znajdzie
Przy różach lilie dobrze wyglądają, przeglądałam lilie drzewiaste...może gdzieś trafię, nie chcę zamawiać przez internet...wolę obejrzeć cebulki czy nie są zarażone. Przypominam sobie że na lokalnym targu na jesieni kupiłam jakieś cebulki NN...tylko nie pamiętam jakie.....zapomniałam
Przy różach lilie dobrze wyglądają, przeglądałam lilie drzewiaste...może gdzieś trafię, nie chcę zamawiać przez internet...wolę obejrzeć cebulki czy nie są zarażone. Przypominam sobie że na lokalnym targu na jesieni kupiłam jakieś cebulki NN...tylko nie pamiętam jakie.....zapomniałam
- nifredil

- Od: 26 mar 2012, o 23:21
Aniu, oglądam twoje wiosenne fotki a tu nagle BANG
lilie i róże
I nagle takie uderzenie kolorów. Mogę rozwiązać twoją zagadkę.. ta lilia z Bailando to trąbkowa Pink Perfection 
- Andzia84
- 1000p

- Od: 23 sty 2014, o 15:51
Aniu przez Twoje zdjęcia i kiedyś rzuconą sugestię zakochałam się w różach angielskich. Są takie romantyczne, często dwu-kolorowe. Nie mogę się napatrzeć
A ten charles austin to jest taki herbaciany? Pięeekny
Obawiam się wiosny i tego gdzie ja wsadzę te krzaczory róż które zamierzam kupić
Czy nie mogę mi się jakieś miniaturki delikatne podobać, tylko wielkoludy? 
Aniu Big Brother cudny. Baaardzo lubię lilie
Aniu Big Brother cudny. Baaardzo lubię lilie
Zbudowałam dom, urodziłam syna, czas posadzić drzewo 
Gdzieś tam na końcu świata...mój raczkujący ogródek
Gdzieś tam na końcu świata cz.2
Gdzieś tam na końcu świata...mój raczkujący ogródek
Gdzieś tam na końcu świata cz.2
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Czytam że też już nie wytrzymałaś w domu.
Ja przycinałam winorośl, chociaż w ogrodzie leży jeszcze cienka warstwa śniegu.
Widzę też, że zainspirowała Cię Magnolia.
Ja siedzę w pierwszym polskim wydaniu angielskiego Gardeners World - świetne czasopismo redagowane przez najlepszych angielskich ogrodników.
Wszystko w tych czasopismach wygląda pięknie, tylko jakoś mój ogród nie chce się dostosować.
Róże cudne jak zawsze, a ja zaczynam bać się wiosennego cięcia, będzie co robić.
Ja przycinałam winorośl, chociaż w ogrodzie leży jeszcze cienka warstwa śniegu.
Widzę też, że zainspirowała Cię Magnolia.
Ja siedzę w pierwszym polskim wydaniu angielskiego Gardeners World - świetne czasopismo redagowane przez najlepszych angielskich ogrodników.
Wszystko w tych czasopismach wygląda pięknie, tylko jakoś mój ogród nie chce się dostosować.
Róże cudne jak zawsze, a ja zaczynam bać się wiosennego cięcia, będzie co robić.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Annes 77

- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Mrozik od rana u mnie - 4 stopnie,ale dziś zapowiadali w tv,że będzie słoneczny dzień i na to liczę
Wczoraj zastanawiałam się jakie powojniki mam na balkonie,dwa to wiem,że Rhapsody i Dr.Ruppel,ale trzy donice nie oznaczyłam i nie wiem co to za clemki i nie wiem jak ciąć
Dwa pamiętam,że wywiozłam na działkę...no i mam dylemat.
Wiem na pewno,że muszę dokupić znaczników do roślin ...
Aneczko cieszę się,że się przyczyniłam do kupna Artemisa.Rose de Rescht mam u siebie już 3 rok,ale jak na razie jest mała i czekam aż podrośnie do góry i wybuja.Ma ładne,malinowe,choć nieduże kwiaty
Zamówienie Aniu masz na bogato,ale to normalne skoro zbliża się wiosna tak reagujemy
12 clemków to niezła ilość,ja w tym roku skromnie tylko jeden mam w planie Bałtyk
Lilii również nie mogłam odpuścić,widzę,że u mnie nawet dobrze się sprawują to zamówiłam kilka a co tam ...
Krysiu oby luty szybko minął,bo rzeczywiście w oczekiwaniu na wiosnę człowiek szaleje z zakupami
Kupiłam już róże,lilie,a mam jeszcze chęć na kilka bylin i jednoroczne
Moni no tak jakoś wyszło....rzeknę skromnie:) W poprzednim roku wszystkie czubki lilii coś mi zżarło i nie zakwitły
SoniuArtemis jest wyprostowaną różą,ma ciemnozielone liście i morze kwiatów
Pytasz o jasnoróżową różę?
A może The Wedgwood Rose albo Mary Rose? Jest jeszcze Leonardo da Vinci,ale ona bardziej w mocniejszym różu....
I ostatni typ First Lady
Oj choroba różana jak już złapie to trzyma na lata,u mnie już trwa 7 lat...
Aniu z uporem maniaka zamawiam kolejne,jakby mój mały metraż był z gumy.Pewnie będę musiała co nieco wyautować.
Słabo rośnie u mnie róża Ingrid Bergman,spróbuję ją przesadzić do donicy.Uratowałam w ten sposób Grace i Ledreborg Castle.
Po przeniesieniu do donicy z marnych patyków wyrosły ładne różyce.Popsikałam Asahi i dały radę.
Podobno tam gdzie ja zamawiałam to sprawdzony sprzedawca,liczę na to.Tez kupiłam na giełdzie lilie nn,ale to był mix,cena korzystna to wzięłam.
Sabinko dziękuję za ustalenie nazwy mojej lilii trąbkowej.Zaraz notuję do spisu roślin
Rośnie ona u mnie od początku i co roku tak ładnie kwitnie.Miałam też lilię Landini czarna kolorystycznie,ale niestety zniknęła
Andziu róże angielskie to arystokratki,które swoją urodę pokazują po około 3 latach.Na początku kwitną dwoma,trzema kwiatami,ale z roku na rok zmieniają się w rasowe damy
A które najbardziej Ci się spodobały? Ty lubisz Aniu duże krzaczory.U Ciebie sprawdził by się James Galway.Rośnie wysoko i ma duże,piękne kwiaty i kolorek ech
Charles Austin dokładnie wygląda jak na zdjęciu,kolor herbaciany,a jak przekwita kwiaty bledną...
Zapach ma nieziemski
Masz już jakieś typy?
Grażynko czytam,że i Ty siedzisz z nosem w czasopismach
taki teraz czas,musimy przeczekać
Oj tak cięcie nas czeka,potem opryski ,odżywki,a potem oczy zgubimy
Coraz bliżej takich widoczków...
Charles Austin cały w pąkach

Brateczki...

Wczoraj zastanawiałam się jakie powojniki mam na balkonie,dwa to wiem,że Rhapsody i Dr.Ruppel,ale trzy donice nie oznaczyłam i nie wiem co to za clemki i nie wiem jak ciąć
Wiem na pewno,że muszę dokupić znaczników do roślin ...
Aneczko cieszę się,że się przyczyniłam do kupna Artemisa.Rose de Rescht mam u siebie już 3 rok,ale jak na razie jest mała i czekam aż podrośnie do góry i wybuja.Ma ładne,malinowe,choć nieduże kwiaty
Zamówienie Aniu masz na bogato,ale to normalne skoro zbliża się wiosna tak reagujemy
12 clemków to niezła ilość,ja w tym roku skromnie tylko jeden mam w planie Bałtyk
Lilii również nie mogłam odpuścić,widzę,że u mnie nawet dobrze się sprawują to zamówiłam kilka a co tam ...
Krysiu oby luty szybko minął,bo rzeczywiście w oczekiwaniu na wiosnę człowiek szaleje z zakupami
Kupiłam już róże,lilie,a mam jeszcze chęć na kilka bylin i jednoroczne
Moni no tak jakoś wyszło....rzeknę skromnie:) W poprzednim roku wszystkie czubki lilii coś mi zżarło i nie zakwitły
SoniuArtemis jest wyprostowaną różą,ma ciemnozielone liście i morze kwiatów
A może The Wedgwood Rose albo Mary Rose? Jest jeszcze Leonardo da Vinci,ale ona bardziej w mocniejszym różu....
I ostatni typ First Lady
Aniu z uporem maniaka zamawiam kolejne,jakby mój mały metraż był z gumy.Pewnie będę musiała co nieco wyautować.
Słabo rośnie u mnie róża Ingrid Bergman,spróbuję ją przesadzić do donicy.Uratowałam w ten sposób Grace i Ledreborg Castle.
Po przeniesieniu do donicy z marnych patyków wyrosły ładne różyce.Popsikałam Asahi i dały radę.
Podobno tam gdzie ja zamawiałam to sprawdzony sprzedawca,liczę na to.Tez kupiłam na giełdzie lilie nn,ale to był mix,cena korzystna to wzięłam.
Sabinko dziękuję za ustalenie nazwy mojej lilii trąbkowej.Zaraz notuję do spisu roślin
Rośnie ona u mnie od początku i co roku tak ładnie kwitnie.Miałam też lilię Landini czarna kolorystycznie,ale niestety zniknęła
Andziu róże angielskie to arystokratki,które swoją urodę pokazują po około 3 latach.Na początku kwitną dwoma,trzema kwiatami,ale z roku na rok zmieniają się w rasowe damy
A które najbardziej Ci się spodobały? Ty lubisz Aniu duże krzaczory.U Ciebie sprawdził by się James Galway.Rośnie wysoko i ma duże,piękne kwiaty i kolorek ech
Zapach ma nieziemski
Grażynko czytam,że i Ty siedzisz z nosem w czasopismach
Oj tak cięcie nas czeka,potem opryski ,odżywki,a potem oczy zgubimy
Coraz bliżej takich widoczków...
Charles Austin cały w pąkach

Brateczki...

- aneczka1979

- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Aniu daj znać kiedy wiosną i co trzeba zrobić różom.
Bo mam aż trzy.
I o ile z New Dawn i Flammentanz to wiem co zrobić, czyli nic, to z The Fairy nie mam pojęcia. Czy ją się przycina?
I tak w ogóle to muszę swoją ND i Flamm porozciągać jak najbardziej w poziomie. Chcę morza kwiatów! A pędy mają długie... oj długie...

I tak w ogóle to muszę swoją ND i Flamm porozciągać jak najbardziej w poziomie. Chcę morza kwiatów! A pędy mają długie... oj długie...