) postanowiły wybudować dom. Marzył im się dom na wsi no to kupiły niecałe 920m2 w środku pola (dokładnie 4 działka z rzędu) i zabrały się do działania. Na początku kazały wykopać studnię - na szczęście nie postanowiły tego robić same
 ) postanowiły wybudować dom. Marzył im się dom na wsi no to kupiły niecałe 920m2 w środku pola (dokładnie 4 działka z rzędu) i zabrały się do działania. Na początku kazały wykopać studnię - na szczęście nie postanowiły tego robić same   i wyglądało to tak:
  i wyglądało to tak:
Ponieważ nie bardzo wiedziały gdzie ich działka się tak konkretnie kończy zdecydowały że trzeba ją jakoś oznaczyć... Kazały zrobić płot

W tym czasie wokół rolnicy zdążyli wyhodować kukurydzę i inne zboża i przez większość lata trudno było w ogóle znaleźć działkę... W okolicach lipca zarosła chwastami tak, że z ledwością dało się otworzyć bramkę, a nawet jeśli się dało, to wejście głębiej było poza możliwościami gęste zarośla sięgały powyżej mnie czyli ponad 1,65m! Wejścia w "to" odmówił nawet pies

Niemniej ręcznie
 wyrwałyśmy połowę tego zielska reszta została ścięta i wtedy dało się poczuć że to jest... ściernisko
  wyrwałyśmy połowę tego zielska reszta została ścięta i wtedy dało się poczuć że to jest... ściernisko   ( ale będzie ogrodzisko!) Cieszyłyśmy się z każdego kwiatka:
 ( ale będzie ogrodzisko!) Cieszyłyśmy się z każdego kwiatka:

Tak, nie mylicie się, to chwasty zakwitły

W 2012 posadziłyśmy pierwsze drzewka, choć budowa trwała nie mogłyśmy się powstrzymać:

Zielone jak ogórki zaczęłyśmy dziko planować ogród... No dobrze, poprawka: Mama zaczęła planować, ja kupuję co mi się podoba a potem kombinuję gdzie to upchnąć ;)
Nie mogąc doczekać się ogrodu zaczęłyśmy "wcześniej", żeby po wprowadzeniu się już coś było

Firma zorała ziemię:

a tam z tyłu to ja próbująca ogarnąć "nierówności" terenu i wybrać perz

Same zrobiłyśmy schodki
 i kępę
  i kępę

no i w 2014 cieszyłyśmy się pierwszymi kwiatami (wszystkie kwiatki tu pokazywane są z: przecen, prezentów, szczepek zbieranych na spacerach itp
 )
 )

mam nadzieję, że wzejdą
  mam nadzieję, że wzejdą

Pozdrowienia dla Męża - żeby z takim poświęceniem do sprawy podejść i  zepsuć glebogryzarkę
  Pozdrowienia dla Męża - żeby z takim poświęceniem do sprawy podejść i  zepsuć glebogryzarkę  
 )
 ) - znaczy widziałam fotę i wiem mniej-więcej z naciskiem na razie na mniej
 - znaczy widziałam fotę i wiem mniej-więcej z naciskiem na razie na mniej  

, bo wśród zielonozakręconych tak już jest.
  , bo wśród zielonozakręconych tak już jest.