Darmokoty, Diabliki i inne kocidła w ogrodzie 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Darmokoty, Diabliki i inne kocidła w ogrodzie 3

Post »

Tulap Według najnowszych prognoz już nie będzie trwałej zimy, pod koniec miesiąca się oziębi ale nie na tyle żeby śnieg długo zalegał. Choć na obecną zimę nie mogę narzekać, za grudzień najzimniej było 30.12 -14 *C, w styczniu -11 a w lutym -7 i mam cichą nadzieję, że nic nei przemarzło.
Tereniu Dziękuję :D Tak właśnie mi było ciepło bo się zgrzałem przy wykopywaniu świerków, zgnuśniałem przez zimę z braku roboty więc takie kopanie to był spory wyczyn :lol:
Marysiu Było rzeczywiście bardzo ciepło a mnie z natury jest gorąco, też w klapkach chodziłem. Tak, ten kot to Emilka. Kopców mam jakby mniej odkąd stosuję karbid, śmierdzi tot niemiłosiernie więc się nie dziwię, że odstrasza krety. Teraz jestem mocno zasypany to nie widać ale mam nadzieję, że nowych kopców nie zrobiły.
Ewa maj Mam naturalne rajstopy :lol: Tegoroczna zima na południu się udała.
Iwonka Zdjęcie było robione 17 stycznia. Doniczki mam bezpieczne...bo jest ich malutko. Pozbyłem się w listopadzie 9 paprotek bo zachorowały a na oknach mam tylko 2 kwiatki, reszta jest w dużych donicach po domu poustawiana. To już sam nie wiem czy tego sąsiada brać czy nie....
Ewa bina Ty też mnie straszysz...Bez spodenek bym lata nie wytrzymał, zakładam już w marcu a chowam w listopadzie przy dobrej pogodzie, więc chyba z tego sąsiada zrezygnuję :roll:
Mysia Świerki jeszcze wyglądają na żywe więc możesz brać :wink: Wody z płynem bym sie bał bo to do roślin wpłynie a po pety bym musiał do sąsiadów chodzić, no może czasem Darmokot by jakiego przyniósł. Powideł mam coraz więcej bo niestety bez żelfixu połowa słoików zaczęła się psuć, tak to jest jak się chemię ogranicza. Jak śnieg zniknie to zacznę kopać doły pod kwasolubne to będzie w sam raz.
Alicja W takim razie podrzuć suki, tylko koty pozamykam :D
Bogusiu Cytryna nie działa, sprawdzałem, wiem że nie lubią zepsutej cebuli bo ją wyrzucały z nor, tak samo włosów nie lubią, jednak ich to nie odstrasza. Też chyba będę mieć niedługo wiosnę bo te wielkie śniegi co przedwczoraj spadły dość szybko się topią , może będę mieć powódź :D W każdym razie ponad pół kostki jest zalane.
Marysiu obawiam się, że one zżerają pożyteczne dżdżownice a nie szkodniki.
Beatrix Moje kosiarki się nie bały, jedynie ubijarki do kostki.
Ania Pulpa Ale masz śliczną drabinkę ;:oj Moje mają zwykłą starą dechę, która stała za komórką ale w sumie nie narzekają :lol:
Mysia Od kotów mam upierniczony marmolit w wielu miejscach na domu, podrapane parapety, szyby i nawet samochód podrapały jak na dach włażą ale trudno, nic nie jest wieczne. Czosnek sadzę w warzywniku co roku i tam się rzeczywiście nie zapuszczają, może spróbuję w trawniku powsadzać, niestety przy koszeniu będzie śmierdziało za każdym razem :|
Tereniu Masz rację, zasypało mnie, miejscami jest 70 cm śniegu, naczy wczoraj było bo dziś, mimo że dosypał nowy to ten stary się rozpuszcza. Nic nie wysiewam , jedynie siać będę warzywa. Warzywnik też będzie wielkości 1/3 zeszłorocznego a na pozostałej części posadzę dalie żeby gleba się nie zachwaściła. Związane jest to ze zmianą pracy, kończę działalność, branża jednak pozostanie ta sama :D No i czasu będzie o wiele mniej. Tereniu szukałaś już czegoś do zamówienia? Mam do Konieczki listę z 40 pozycjami na razie :D

Koty w dalszym ciągu najczęściej zajmują pozycję horyzontalną

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Z innych zwierząt, oprócz kretów w dalszym ciągu przychodzą bażanty, już pod sam dom podchodzą

Obrazek Obrazek

Zima prezentuje się tak, jak zwykle mnie bardziej zasypało niż okolicę

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Ostatnio pisałem, że kilka razy zostałem lub zostanę wujkiem w niedługim czasie a wczoraj dowiedziałem się, że w kwietniu zostanę dziadkiem ciotecznym. Koniec świata!
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Michał dziadkiem ;:306
Rozumiem kota ;:215
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2013, o 22:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Michał, witaj... :wink:
Rozumiem rozgoryczenie... Sami młodzi, świat do nich należy... Niedawno zostałam matką chrzestną... A tylu młodych wokół mnie, aż się głupio w kościele czułam... Jakby obok mnie wszystko się działo...
U mnie też zima... Śniegu napadało, ale już topnieje...
Mam nadzieję, że wizyty zaplanowanej nie cofasz... Mimo, że mnie nie ma ostatnio...? Choć mentalnie jestem... Tylko gdzieś się zapodziałam... :roll:
Dobrego czasu Ci życzę...
Wśród Sosen... Buków... Kotów...
Część 1Część 2
Dorota
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witaj Michale!
Zasypało Cię bardziej niż mnie :D Wyjątkowo ta zima nas oszczędza i jak piszesz to gorzej nie powinno już być :D
Nasze koty też ciągle śpią, za to kot proszalny zewnętrzny ciągle gdzieś znika i albo go ktoś zamyka, albo już marzec czuje. Lola cieniutko wyje od paru dni więc chyba wiosna tuż, tuż :wink:
Czytam o zmianach w życiu czyżby regularna praca Cię dosięgła? ale mam nadzieję na wyjazdy będzie miał czas, bo na wizytę liczę :D
Krety oprócz tego że zjadają rzeczywiście dżdżownice to zjadają ślimaki, pędraki, drutowce oraz larwy i poczwarki wielu innych gatunków owadów. Zjadają też drobne gryzonie, które często czynią szkody w ogrodach. No więc widzisz wszystko ma swoje złe i dobre strony :tan Wyściskaj rozleniwione koty i posyłam ucałowania dla Mamy i Ciebie ;:196 ;:196

p.s. coś ostatnio bardziej podoba mi się Emilka od S. ....nie bij :uszy
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

Michałku!Zima u Ciebie na całego , u mnie inny świat ;:306 ;:306 ;:306
Odbyłam po raz kolejny wspaniały spacer po Twoim ogrodzie, w towarzystwie uroczych futrzaków. Świetne kompozycje barwne, aż dusza raduje się. Okryty białą pierzynką ogród tez robi wrażenie.Pozdrawiam cieplutko!
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

U mnie wczoraj też sporo śniegu napadało ,ale na szczęście dzisiaj pozostały tylko reszteczki .

Koty wiedzą gdzie im najlepiej będzie .Leniuszki . ;:224
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Tyle śniegu to ja już dawno nie widziałam. Jeszcze w niedzielę padał, chwilami aż świata nie było widać-w poniedziałek stopniał, dziś zniknął bez śladu. Znalazłam wyczekiwany nowy przebiśnieg, zaszalałam i zamówiłam 1 cebulkę Galanthus woronowii, żeby się przekonać, co on za jeden. Wylazł, więc jeśli koty go nie zadepczą, będę wiedziała :D
Moje koty poczuły wiosnę, więcej czasu spędzają na podwórku.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Michał :wit Piękną masz zimę ;:333 u mnie też napadało ale dzisiaj śnieg ginie i zrobiło się błoto, cały dzień deszcz pada ;:223
Zdjęcia supr ;:138
Życzę powodzenia w nowej pracy ;:333 tylko szkoda że czasu będziesz miał mniej , ale myślę że i tak się spotkamy ;:108
Ja zamówiłam tylko lilie , u Konieczki jeszcze nie byłam - zaraz tam wdepnę :)
Pochwal się co zamówiłeś ??
Pozdrawiam i głaski dla kotków :D
Awatar użytkownika
mysia
200p
200p
Od: 28 wrz 2014, o 18:37

Post »

No co!!!-dziadku Michale-takie jest życie ;:108
Moje koty chcąc zejść z tarasu,idą na łatwiznę skacząc na auta a stąd już blisko do ziemi,ale nikt nie mówi tak jak Ty,
że nic nie jest wieczne , tylko wszyscy ;:161 ;:161 ;:161
Urocze te Twoje księciunie na parapetach.
Na 12 zdjęciu to chyba diablik ,super wygląda w tym śniegu , jak mały niedźwiadek
;:168 ;:168 ich odemnie :wit
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

No dobra Michał, nie polecam sąsiada bo strasznie upierdliwy, a i znowu na krety poluje, więc czasu by nie miał ;:306 lepiej sadź czosnek ;:108 zima piękna, ale wole ja dzisiejszą pogodę u nas ze słonkiem :wit
Awatar użytkownika
masakra0888
200p
200p
Od: 5 paź 2014, o 14:58

Post »

Witaj podoba mi się będę zaglądał :wink: rabaty ciekawe różnorodność jest ;:333 ogród tętni życiem tyle zwierząt co u Cb gości :wink:
Mój ogród
Pozdrawiam Konrad
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tulap Tu się nie ma z czego śmiać, ledwo mi się kilka dni temu obie cyferki w liczniku przekręciły a tu taka niespodzianka :shock:
Dorotko Takie czasy nastały, najlepiej być młodym, operatywnym, z ADHD :lol: Dziś gleba już coraz śmielej wygląda spod śniegu, jednak zaspy nie dają za wygraną.

Wizyta planowana na 1 maja oczywiście odbędzie się, tak przynajmniej bym chciał bo nic nie wiadomo, może mnie np coś zeżreć do tego czasu np krokodyli albo inne bestie :wink: Liczę, że jednak będziesz się częściej pojawiać Dorotko na FO ;:304
Marysiu Lola dobrze czuje wiosnę, nawet spod moich zasp coś tam się wyłania

Obrazek Obrazek Obrazek

Tak jest! regularna praca mnie dopadnie najprawdopodobniej od marca, wizyta u Ciebie oczywiście będzie ;:333 Prawdę piszesz o kretach ale u mnie do tej pory one robią największe szkody, zobacz jak wygląda teraz podwórko a aż boje się co będzie jak śnieg całkiem stopnieje. Nie mogę się doczekać aż te kanalie wpadną w moje łapska :twisted:

Obrazek Obrazek

Dziękuję, mama wyściskana, koty też. Skoro tak Ci się Emilka podoba to proszę, dziś poszła ze mną na spacer po sadzie

Jak się jej tak dobrze przyjrzeć to wygląda jakby w kapturku chodziła :wink: Emilka jest bardzo ładna ale trzeba przyznać, że Sępie tez ładnie prezentuje się na płocie

Obrazek Obrazek

Bogusiu Donoszę, że zima już nie na całego a tak na 70% :D Zapraszam ponownie na kolejne spacery :wit
Jolanto Witam Cię serdecznie w moim ogrodzie ;:4 Reszteczki powiadasz...U mnie reszteczki to może za tydzień będą jak nie dłużej :lol:
Ewa No toś zaszalała, całą jedną cebulkę ;:306 Cebulowych jeszcze nie zauważyłem, może krety je zeżarły, bo akurat tam ryją gdzie sadziłem całą torbę biedronkowych różowych cebulowych. Śniegu tyle mam każdej zimy, zawsze więcej niż w okolicy, zarośnięty płot od sadu robi swoje.
Tereniu Błota jeszcze nie mam, jeśli słońce by tak pięknie świeciło przez kilka dni jak dzisiaj to by błota wcale nie było :D Jak w sobotę będę w pracy (nie każdą) to w niedzielę się spotkamy, dni będą dłuższe to i będzie więcej czasu. Zamówienia wklejam z kartki bo mi się nie chce przepisywać bo sporo ich jest . Jeszcze jak Ty coś zamówisz i jeszcze pare osób to tirem drzewka przywiozą :lol:

Obrazek Obrazek

Mysia Przywykłem , że moje auto jest często porysowane, niby terenówka a porysowałem go rurą od odkurzacza, kopnąć go i się rozleci, prawie całe toto jest z plastiku, nie ma co się przejmować rysami :wink: Rzeczywiście Diablik jak niedźwiadek wyszedł, dziś jednak po śniegu nie chciał biegać tylko łazi po odśnieżonej kostce i się wykłada do słońca.
Iwonka Nie wiem czy się cieszyć czy nie bo w miejscu dwóch dziur, gdzie wczoraj wrzucałem karbid dziś rano powstał nowy wielki kopiec, a może się duszą od smrodu i robią wywietrzniki? Chyba jestem na czosnek skazany...
Konrad witaj! Wczoraj spacerowałem po Twoim ogrodzie ale sie nie wpisałem bo aż nie wiedziałem co, tak masz elegancko wszystko dopracowane, szczególnie podoba mi się mostek ;:oj Zapraszam ponownie sąsiedzie :wit
Awatar użytkownika
masakra0888
200p
200p
Od: 5 paź 2014, o 14:58

Post »

ciesze się jak Ci się podoba i również zapraszam do mnie na odwiedziny w wolnej chwili :wink:
Mój ogród
Pozdrawiam Konrad
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

Słuchaj,ale szybko!Co to jest http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/246 ... b2b53.html :?: :?: :?:
W końcu znalazłem chyba to,co u mnie rośnie dziko :tan
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Konrad właśnie skorzystałem z zaproszenia :D
Tulap to jest aster nowoangielski różowy.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”