Tereniu Dziękuję

Marysiu Było rzeczywiście bardzo ciepło a mnie z natury jest gorąco, też w klapkach chodziłem. Tak, ten kot to Emilka. Kopców mam jakby mniej odkąd stosuję karbid, śmierdzi tot niemiłosiernie więc się nie dziwię, że odstrasza krety. Teraz jestem mocno zasypany to nie widać ale mam nadzieję, że nowych kopców nie zrobiły.
Ewa maj Mam naturalne rajstopy

Iwonka Zdjęcie było robione 17 stycznia. Doniczki mam bezpieczne...bo jest ich malutko. Pozbyłem się w listopadzie 9 paprotek bo zachorowały a na oknach mam tylko 2 kwiatki, reszta jest w dużych donicach po domu poustawiana. To już sam nie wiem czy tego sąsiada brać czy nie....
Ewa bina Ty też mnie straszysz...Bez spodenek bym lata nie wytrzymał, zakładam już w marcu a chowam w listopadzie przy dobrej pogodzie, więc chyba z tego sąsiada zrezygnuję

Mysia Świerki jeszcze wyglądają na żywe więc możesz brać

Alicja W takim razie podrzuć suki, tylko koty pozamykam

Bogusiu Cytryna nie działa, sprawdzałem, wiem że nie lubią zepsutej cebuli bo ją wyrzucały z nor, tak samo włosów nie lubią, jednak ich to nie odstrasza. Też chyba będę mieć niedługo wiosnę bo te wielkie śniegi co przedwczoraj spadły dość szybko się topią , może będę mieć powódź

Marysiu obawiam się, że one zżerają pożyteczne dżdżownice a nie szkodniki.
Beatrix Moje kosiarki się nie bały, jedynie ubijarki do kostki.
Ania Pulpa Ale masz śliczną drabinkę

Mysia Od kotów mam upierniczony marmolit w wielu miejscach na domu, podrapane parapety, szyby i nawet samochód podrapały jak na dach włażą ale trudno, nic nie jest wieczne. Czosnek sadzę w warzywniku co roku i tam się rzeczywiście nie zapuszczają, może spróbuję w trawniku powsadzać, niestety przy koszeniu będzie śmierdziało za każdym razem

Tereniu Masz rację, zasypało mnie, miejscami jest 70 cm śniegu, naczy wczoraj było bo dziś, mimo że dosypał nowy to ten stary się rozpuszcza. Nic nie wysiewam , jedynie siać będę warzywa. Warzywnik też będzie wielkości 1/3 zeszłorocznego a na pozostałej części posadzę dalie żeby gleba się nie zachwaściła. Związane jest to ze zmianą pracy, kończę działalność, branża jednak pozostanie ta sama

Koty w dalszym ciągu najczęściej zajmują pozycję horyzontalną

Z innych zwierząt, oprócz kretów w dalszym ciągu przychodzą bażanty, już pod sam dom podchodzą

Zima prezentuje się tak, jak zwykle mnie bardziej zasypało niż okolicę

Ostatnio pisałem, że kilka razy zostałem lub zostanę wujkiem w niedługim czasie a wczoraj dowiedziałem się, że w kwietniu zostanę dziadkiem ciotecznym. Koniec świata!