Barwy jesieni , wspomnienie lata- część 8
-
koziorozec
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Barwy jesieni , wspomnienie lata- część 8
Witaj Bogusiu,przy pierwszym zdjęciu utknęłam ,ależ widok,co tam zima za oknem jak ma się do dyspozycji taki ogród,furtka otwarta ,wiec spaceruję,pozdrawiam i pięknych snów życzę

-
fela07
- 50p

- Od: 20 kwie 2013, o 13:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Zwróciłam uwagę w ostatniej sesji zdjęciowej na malope - muszę poszukać w sklepach ogrodniczych.
Udanych wschodów i plonów oraz dużo zdrowia na nowy sezon ogrodniczy
pozdrawiam serdecznie - Fela
- korzo_m

- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Bogusiu zawsze mnie zachwycają łany margaretek, to zdjęcie jest cudo. w tym roku coś takiego postaram się stworzyć u siebie.
Zamówienie nasienne duże, oby wszystko wykiełkowało w 100%
Zamówienie nasienne duże, oby wszystko wykiełkowało w 100%
- bwoj54

- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Kochani ,witam serdecznie w piękne, niemal wiosenne przedpołudnie. Na termometrze +5,6*, bezwietrznie , dokoła zieleni się trawka a w powietrzu czuć wiosnę
Za chwilę wybiorę się do ogrodu, podpatrzeć co w nim się dzieje??? Podzielę się z Wami spostrzeżeniami
Eluniu!
ja eksperymentuję z roślinkami ,których nie znam , ale nie zawsze to się udaje. Dwa lata temu kupiłam sporo pnączy jednorocznych, niestety nie ujrzałam ich piękna , bo nasionka nie skiełkowały
Wieczornika też nie znam , choć to prawdopodobnie znana , stara roślina.
https://zojeczka.wordpress.com/2012/05/ ... ik-damski/
Martusiu! Pierwsze zdjęcie uwiecznia typowo naturalistyczny ogród , bez większej mojej ingerencji. Te margaretki z kosaćcami i irysami / typowymi / co roku pod koniec maja ,rozpoczynają swój spektakl. Obawiam się,ze w tym roku będzie ich mniej , a to za sprawą moich kamiennych ścieżek/ część ich usunęłam/. Dopadła mnie ostatnio bezsenność, to i nie ma snów
za to w głowie kłębią się plany ogrodowe.
Zapraszam , spaceruj
Felu!witam serdecznie i dziękuję za tak miłe słowa pod adresem mojej pracy , ogrodu i mojej osoby. Malope, ciekawa roślinka, , choć powiem szczerze,ze nie zbierałam nasion i nie wiem czy coś się wysiało.Jakoś nie mam zwyczaju zbierania nasionek.
Sama jestem ciekawa co mi wyrośnie z tej ogromnej ilości, różnorodnych nasionek. Pogoda sprzyja, miejmy nadzieję ,ze zima już nie wróci i wkrótce rozpoczniemy nowy sezon ogrodniczy na całego
Pozdrawiam! 
Dorotko!Kocham margaretki , wdzięczne kwiatki, wspaniale dekorują ogród i prezentują się na tle zieleni, całkowicie bezobsługowe. W zestawieniu z fioletowymi i niebieskimi irysami i kosaćcami tworzą urzekający widok. Pozdrawiam
Za chwilę wybiorę się do ogrodu, podpatrzeć co w nim się dzieje??? Podzielę się z Wami spostrzeżeniami
Eluniu!
https://zojeczka.wordpress.com/2012/05/ ... ik-damski/
Martusiu! Pierwsze zdjęcie uwiecznia typowo naturalistyczny ogród , bez większej mojej ingerencji. Te margaretki z kosaćcami i irysami / typowymi / co roku pod koniec maja ,rozpoczynają swój spektakl. Obawiam się,ze w tym roku będzie ich mniej , a to za sprawą moich kamiennych ścieżek/ część ich usunęłam/. Dopadła mnie ostatnio bezsenność, to i nie ma snów
Felu!witam serdecznie i dziękuję za tak miłe słowa pod adresem mojej pracy , ogrodu i mojej osoby. Malope, ciekawa roślinka, , choć powiem szczerze,ze nie zbierałam nasion i nie wiem czy coś się wysiało.Jakoś nie mam zwyczaju zbierania nasionek.
Sama jestem ciekawa co mi wyrośnie z tej ogromnej ilości, różnorodnych nasionek. Pogoda sprzyja, miejmy nadzieję ,ze zima już nie wróci i wkrótce rozpoczniemy nowy sezon ogrodniczy na całego
Dorotko!Kocham margaretki , wdzięczne kwiatki, wspaniale dekorują ogród i prezentują się na tle zieleni, całkowicie bezobsługowe. W zestawieniu z fioletowymi i niebieskimi irysami i kosaćcami tworzą urzekający widok. Pozdrawiam
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
- gracha
- 1000p

- Od: 23 maja 2012, o 21:49
Soczysta zieleń,łany kwiatów to jest to co u Ciebie Bogusiu lubię oglądać,
podoba mi się też energia która od Ciebie promieniuje,jesteś zawsze cała w skowronkach,
może troszkę podkradnę Twojego optymizmu ,bo ja mam dni gorsze i lepsze,całuski zostawiam i przygarnę to co jest mi potrzebne,jeśli pozwolisz
podoba mi się też energia która od Ciebie promieniuje,jesteś zawsze cała w skowronkach,
może troszkę podkradnę Twojego optymizmu ,bo ja mam dni gorsze i lepsze,całuski zostawiam i przygarnę to co jest mi potrzebne,jeśli pozwolisz
- bwoj54

Grażynko!
cieszę się,że odczuwasz radość z bywania w moim ogrodzie...oczywiście, bierz co chcesz/ wszystko co Cię wzmocni/
O tak, energia mnie rozpiera
, optymizm nie opuszcza , to co złe, nie dopuszczam do siebie, zatem ślę te dobre fluidy
Zdróweczka życzę i pozytywnej energii
O tak, energia mnie rozpiera
Zdróweczka życzę i pozytywnej energii
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
- Darmokot

- Od: 10 lis 2012, o 20:37
Bogusiu to zupełnie jakbym o sobie czytałbwoj54 pisze: O tak, energia mnie rozpiera, optymizm nie opuszcza , to co złe, nie dopuszczam do siebie, zatem ślę te dobre fluidy
![]()
Pozdrawiam serdecznie optymistko
- bwoj54

Michale, miło że jesteś!Pozytywne myślenie, nastawienie -to jest to!
Chciałabym jak najszybciej wyruszyć, tak na dobre, do ogrodu. Dzisiaj odbyłam spacer, podpatrzyłam co nieco, dotleniłam się i oczywiście jak zwykle planowałam !!! Taka u mnie w tym roku zima , w większości ,jak na dzisiejszych fotkach.
Listy zakupów na dzień dzisiejszy zaktualizowane, zamówienia wysłane/ niektóre opłacone/. Czuję ,ze na tym się nie skończy , ponieważ na początku marca mam zamiar odwiedzić kilka szkółek w okolicy/ co kupię? na razie nie wiem? na pewno nie wrócę z pustymi rękoma
/ mąż pyta, czy pojadę osobowym czy ma jechać busem?
/ Muszę trochę przystopować z zakupami ogrodowymi, ponieważ w wakacje wybieramy się na Mazury / z nastoletnią wnuczką 
Ależ masz ogromną ilość drzewa do posadzenia, czy to owocowe? czy też dekoracyjne?
podpatrzone i utrwalone dzisiaj

Chciałabym jak najszybciej wyruszyć, tak na dobre, do ogrodu. Dzisiaj odbyłam spacer, podpatrzyłam co nieco, dotleniłam się i oczywiście jak zwykle planowałam !!! Taka u mnie w tym roku zima , w większości ,jak na dzisiejszych fotkach.
Listy zakupów na dzień dzisiejszy zaktualizowane, zamówienia wysłane/ niektóre opłacone/. Czuję ,ze na tym się nie skończy , ponieważ na początku marca mam zamiar odwiedzić kilka szkółek w okolicy/ co kupię? na razie nie wiem? na pewno nie wrócę z pustymi rękoma
Ależ masz ogromną ilość drzewa do posadzenia, czy to owocowe? czy też dekoracyjne?
podpatrzone i utrwalone dzisiaj

- Darmokot

Bogusiu co za roślina jest na zdjęciu pod pniakiem? Czy to ciemiernik fioletowy?
Zamawiam same ozdobne, na owocowe miejsce skończyło się w październiku.
Może lepiej jedź busem na zakupy, nie będzie ograniczeń żeby czegoś nie brać bo się nie zmieści
Ile było u Ciebie najzimniej tej zimy? Śnieg, patrząc po zdjęciach mieliście chyba tylko raz 
Zamawiam same ozdobne, na owocowe miejsce skończyło się w październiku.
Może lepiej jedź busem na zakupy, nie będzie ograniczeń żeby czegoś nie brać bo się nie zmieści
- bwoj54

Największy mróz dotychczas -5C
Śniegu bylo jak na lekarstwo ,raz ok. 2cm ,przez 2 dni. Dwa razy poprószyło, ot taka u mnie była zima.
Ta roślinka to Ciemiernik cuchnący. No to pochwal się jakie ozdobne drzewka posadzisz?
Ta roślinka to Ciemiernik cuchnący. No to pochwal się jakie ozdobne drzewka posadzisz?
- Darmokot

Mogę zdjęcia kartce zrobić i wkleić? Trochę tego jest i nie chce mi się przepisywać 
- JolantaG

- Od: 3 lis 2008, o 14:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
BOGUSIU ,Twój ciemiernik to nie cuchnący ,bo cuchnący ma zielone kwiaty .Twój to może Ciemiernik purpurowy 
Tak wygląda cuchnący .

Tak wygląda cuchnący .

- bwoj54

Michale, oczywiście...szkoda czasu na przepisywanie.
Jolu!dziękuję, a widzisz to ktoś mnie kiedyś wprowadził w błąd . Zgadzałoby się, po kolorze kwiatów, purpurowy.
Jolu!dziękuję, a widzisz to ktoś mnie kiedyś wprowadził w błąd . Zgadzałoby się, po kolorze kwiatów, purpurowy.
- bwoj54

Oczywiście, pismo kaligraficzne
sporo tego, a kiciuś uroczy. Dziękuję i pozdrawiam!