Ogródek Gosi cz. 14
- Alania
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 17 lip 2008, o 21:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek Gosi cz. 14
Oj, Gosiu, skąd ja to znam
Ja też się staram 
- Ave

- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jak przyjemnie ogląda się takie fotki.... i marzy o wiośnie i lecie 
- renzal

- Od: 13 maja 2011, o 12:33
Wiosna to chyba najbardziej wyczekiwana pora roku... 
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
)Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Monia, no i jak Ci to wychodzi? Ja muszę naprawdę się trzymać bardzo. Kupiłam do tej pory tylko lilie. Teraz już chcę kupować rośliny, które są mi potrzebne. Chociaż znając siebie coś pewnie kupie impulsywnie.
Ewo, ja dzisiaj przesiedziałam trochę na zdjęciami minionego sezonu.
Renatko, ja już powoli zaczynam przebierać nogami. Już odpoczęłam, chcę się zmęczyć

Ewo, ja dzisiaj przesiedziałam trochę na zdjęciami minionego sezonu.
Renatko, ja już powoli zaczynam przebierać nogami. Już odpoczęłam, chcę się zmęczyć

- tara

- Od: 16 mar 2008, o 22:01
Gosiu nie mogę napatrzeć się na Twoje schody, z nutka żalu patrzę na Twoje hosty, żurawki - u mnie nie chcą być takie piękne. Czy te kamienie układane są na posadzce betonowej?
- TerDob

- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Gosiu ale cudnie
Śliczne ujęcia 
- Lady-r
- Przyjaciel Forum

- Od: 3 lis 2006, o 12:35
Gosiu też siedzę nad fotkami z zeszłego sezonu i myślę.
Co gorsze wiosna i lato będzie wyglądać inaczej, bo dużo przesadziłam, na jesiennych niewiele widać, no może większy ład (to wpływ innego forum
) Cebulowych nie ruszę, ale żurawki to będą "latać" po ogrodzie.
Dojdzie sporo trawek, w planach jeszcze studnia, pergole, decoupage.... muszę ruszyć tyłeczek. 
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Mój ogródek cz.1
-
April

- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Super masz ten powojnik. Mój Omoshiro niestety chorował w zeszłym roku. Ale odbił, liczę na takie obrazki jak u ciebie 
- christinkrysia

- Od: 26 maja 2006, o 18:37
Gosiu wpadłam do Ciebie prosto od Tereski (TerDob) śmiejąc się sama do siebie z Twej wypowiedzi
Patrząc na twoje rabaty nic bym nie kupowała ani nie zmieniała - ostatni rok miałaś bardzo pracowity więc odpocznij - zasłużyłaś na to. Czasami trzeba przystopować i przez sezon cieszyć się wynikami poprzedniego a przede wszystkim " poszanować siebie".
Tak mówi moja sąsiadka z działki i przychodzi co drugi dzień aby miec czas dla siebie i inne kontakty towarzyskie.
Lubię takie proste i szczere - nic dodać nic ująć .Margo2 pisze:Teresko, to bardzo fajnie, że każdy z nas ma innego fioła. Ty masz na hortensje ... Ja mam na wszystko![]()
Patrząc na twoje rabaty nic bym nie kupowała ani nie zmieniała - ostatni rok miałaś bardzo pracowity więc odpocznij - zasłużyłaś na to. Czasami trzeba przystopować i przez sezon cieszyć się wynikami poprzedniego a przede wszystkim " poszanować siebie".
Tak mówi moja sąsiadka z działki i przychodzi co drugi dzień aby miec czas dla siebie i inne kontakty towarzyskie.
- renzal

A ja myślę inaczej... Po tak ciężkiej pracy zasłużyłaś na jakiś fajny prezent! Bliscy nie zawsze wiedzą co nam potrzebne... pozostaje więc kupić sobie ten prezent samemu
Myślę, że powinnaś sprawić sobie coś na co miałaś ochotę od dawna - zasłużyłaś!
Ja nie zasłużyłam, to kupię sobie coś na zachętę

Myślę, że powinnaś sprawić sobie coś na co miałaś ochotę od dawna - zasłużyłaś!
Ja nie zasłużyłam, to kupię sobie coś na zachętę
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Taro, nie wiem dlaczego hosty nie chcą u Ciebie rosnąć. Przecież to chyba najmniej wymagające rośliny. Z żurawkami już gorzej. Ja tez miałam z nimi kłopoty. Dopiero od niedawna rosną jako tako.
Kamienie są położone na betonowej podmurówce. To są schody. Muszą być stabilne
Teresko,
Aniu, wiem,że zrobiłas rewolucję. Ja takiej nie robiłam. Zmieniłam tylko trochę część tylnej rabaty. Ale też jestem ciekawa jak to wyszło.
Na ten rok planuję tylko zmiane trawnika z przodu domu. Ty jak czytam szalejesz dalej
Jolu, powojnik aż za bardzo poszalał, bo zadusił Edenkę. W tym roku muszę bardziej mu się przyjrzeć, żeby znowu nie doszło do duszenia
Krysiu, ja już nie mogę kupować. Nie mam gdzie posadzić. Z rabat juz sie wylewa. W zeszłym roku poszerzałam rabaty, żeby rozluźnić to co było posadzone. Teraz czeka mnie tylko zmiana trawnika z przodu i potem tylko dbanie o to co jest.
No może jeszcze powinnam zająć sie żywopłotem/ W zeszłym roku za mało go skróciłam. Musze jeszcze obciąć o 1 m. Inaczej nie będę mogła uprawiać pomidorów, bo jest za duzy cień
Renatko, dla mnie najlepszym prezentem byłaby ściezka. Troche bedzie kosztowała, bo to około 20 m kamieni. Zbieram

Kamienie są położone na betonowej podmurówce. To są schody. Muszą być stabilne
Teresko,
Aniu, wiem,że zrobiłas rewolucję. Ja takiej nie robiłam. Zmieniłam tylko trochę część tylnej rabaty. Ale też jestem ciekawa jak to wyszło.
Na ten rok planuję tylko zmiane trawnika z przodu domu. Ty jak czytam szalejesz dalej
Jolu, powojnik aż za bardzo poszalał, bo zadusił Edenkę. W tym roku muszę bardziej mu się przyjrzeć, żeby znowu nie doszło do duszenia
Krysiu, ja już nie mogę kupować. Nie mam gdzie posadzić. Z rabat juz sie wylewa. W zeszłym roku poszerzałam rabaty, żeby rozluźnić to co było posadzone. Teraz czeka mnie tylko zmiana trawnika z przodu i potem tylko dbanie o to co jest.
No może jeszcze powinnam zająć sie żywopłotem/ W zeszłym roku za mało go skróciłam. Musze jeszcze obciąć o 1 m. Inaczej nie będę mogła uprawiać pomidorów, bo jest za duzy cień
Renatko, dla mnie najlepszym prezentem byłaby ściezka. Troche bedzie kosztowała, bo to około 20 m kamieni. Zbieram

- renzal

Gosiu! Za taką pracę to te kamienie co najmniej rubiny i szmaragdy, bo diamenty byłyby nudne na ścieżce!
Granitowa Wandzi jest przepiękna
, ale ja to bym się jakakolwiek zadowoliła...bo i zapowiada się, że zrobię ją sama. 
Granitowa Wandzi jest przepiękna
- Lady-r
- Przyjaciel Forum

- Od: 3 lis 2006, o 12:35
Ścieżka to i mnie czeka tylko nie wiem jakie kamienie, czy szukać polnych czy kupić i gdzie kupić, czy w OBI to są? Albo Jaworze? Mam dwie opcje albo sztywna z polnymi kamieniami na suchy beton albo luźna parę kamieni kupionych jakiś jasnych i przesypanych korą kamienną jak myślicie? 
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Mój ogródek cz.1
- Annes 77

- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Gosiu napracowałaś się i są tego efekty,trawnik zieloniutki bez chwastów
Roślinek masz sporo,ale ja tak lubię
Co rośnie w skrzyniach drewnianych w sezonie?
Roślinek masz sporo,ale ja tak lubię
Co rośnie w skrzyniach drewnianych w sezonie?