Kocham ogród i wszystko z nim związane(początkująca)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lis 2013, o 20:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Kocham ogród i wszystko z nim związane(początkująca)

Post »

e-babcia Jadziu kochana u mnie na razie nic nie robione jest ,tak jak przed zimą tak i teraz .Ja jedynie co zrobiłam to posadziłam cebuli do doniczek z ziemią bo już popuszczały kiełki .Chciałam powyrywać troszkę chwastów ,ale szybko się poddałam bo ręce mi kostniały od tej ziemi mimo,że wydawało mi się,że jest w miarę ciepło ,ale to był błąd..
Awatar użytkownika
hanna133
500p
500p
Od: 23 sty 2013, o 16:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Beatko jak pięknie przygotowałaś ogród do zimy.
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

hanna133 Haniu witam cię :wit

Nie wiem jak u was ,ale u mnie leje cały dzień,temperatura na plusie ,tylko,że mokro.
Mój mąż mi dziś zrobił taczki do ogródka ,jutro pomaluję

Obrazek
Awatar użytkownika
anastazja B
1000p
1000p
Od: 3 mar 2013, o 09:44

Post »

Beatko pogoda rzeczywiście nienaturalna jak na styczeń, rośliny chyba chcą zacząć wegetację bo wiele z nich wychodzi z ziemi a krzewy mają nabrzmiałe pąki.Oby tylko nie przyszedł duży mróz.
Taczuszki superaśne , na pewno się przydadzą w ogródku. Brawa dla mężusia ;:215
pozdrawiam Beata

Mój ogród w półcieniu
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

anastazja B Beatko witam :wit
Oj pogoda naprawdę robi swoje i u mnie dziś pada śnieg.Nie jest na szczęście tragicznie zimno,ale biało się robi powoli. To dopiero styczeń tak,że do wiosny jeszcze różnie może być.

A tak jest teraz
Obrazek
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moje cebulki wszystkie w doniczkach czekają na wiosnę,część z nich już powoli zaczyna wystawiać noski.Najbardziej mieczyki się spieszą .Dalie i canny schowane w piwnicy ,czekają na swoją kolej i porę

Obrazek

krzewy kupione nie dawno póki co też mają się świetnie

Obrazek

Obrazek

a to miejsce przygotowane na siewki

Obrazek
Awatar użytkownika
Koleszko
500p
500p
Od: 14 wrz 2013, o 20:23

Post »

No no , ile tego masz . ;:215 Już niedługo ... :D U mnie śnieg i mróz kilka dni się trzyma już . :wink: Ale zrymowałem . ;:191
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiecie co, jestem mile zaskoczona.Kilka dni temu znalazłam w ogródku jedno nasionko liliowca,które biedne się ostało w pozostałości po kwiatku i wzięłam je do domu i tak od niechcenia wsadziłam do pierwszego lepszego kwiatka w ziemie a dziś znalazłam to

Obrazek

Nie sądziłam ,że coś z tego będzie i to tak w szybkim czasie.Teraz będę o niego dbać no i jak troszkę większy podrośnie(a mam nadzieję ,że podrośnie) to go przesadzę w osobną doniczkę.

No i u mnie zima na całego i ciągle sypie :)
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Beatko śliczna taczuszka tez kiedyś taką miałam mam nawet gdzieś zdjęcie ale nie obsadzoną kwiatkami tylko jak mój syn woził w niej młodsza siostrę ;:306
zakupy imponujące i jeszcze do tego będą siewki ;:oj czy ty aby masz na pewno tyle miejsca
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Beatko witaj ;:196 U mnie tez zima i biało :)
Widzisz jakie masz wspaniałe rączki ;:333 z jednego ziarenka wyrośnie piękny liliowiec -rób zdjęcia i pokazuj co z niego wyrośnie ;:108
Już nawet stoliczek przyszykowany na siewki ;:63 to teraz tylko siać ;:108
Pozdrawiam :wit
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Beatko,jak to się stało,że masz wysyłkę zamówień w styczniu,ale tego u Ciebie czeka na wiosnę ,będziesz miało trochę pracy z hartowaniem na wiosnę tych roślin ,taczki śliczne ,nie chcę nic sugerować ,ale muszę to powiedzieć ,że ja posadziła bym w nich białe zwykłe pelargonie (Krakowiaki),pozdrawiam i pięknych snów ;:19 :wit
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

usa1276 Ulu witam :wit
Moje dzieci na szczęście już duże i raczej do głowy im chyba nie przyjdzie ruszyć moich taczek a i wiedzą czym to grozi więc chyba nie będą ryzykować ;:306 Co do miejsca do nasadzeń to jakieś znajdę chyba ,ale to będę się martwić jak coś mi wyjdzie z tych siewek bo na razie to te moje próby siania wychodzą ze średnim skutkiem.
TerDob Tereso witam :wit
Te moje rączki to dopiero się okaże co potrafią bo na razie to chyba mam więcej farta niż rozumu.Jak się bardzo staram to guzik z tego wychodzi a jak robię to tak od tak sobie to czasem coś mi się uda.Ja należę do tych nerwusów i narwańców i często te moje nerwy mnie gubią,ale wiem jedno,że w ogródku się wyciszam i uspokajam ,dobrze mi to robi.Czas pokaże ,może coś tam się uda a tego mojego liliowca będę pokazywać co jakiś czas o ile się utrzyma ;:224
koziorozec Marto :wit
Ja Marto zamawiam od kobietki,która ma szkółkę i dużo osób u niej zamawia.Okaże się czy to był dobry pomysł dopiero wiosną i latem ,jeżeli się sparzę to będę mieć nauczkę.Na razie nie zawracam sobie głowy tym co będzie tylko delektuję się moimi nowymi nabytkami .Jeżeli chodzi o hartowanie to jakoś dam radę ,one teraz są w chłodniejszym miejscu .Jest to pokój najmłodszego syna jeszcze nie skończony do końca i bez grzejników więc one już się tam powoli hartują bo za ciepło to tam nie jest,ale roślinkom to dobrze zrobi.Na razie jeszcze nie myślałam co posadzę w tych taczuszkach ,ale wezmę pod uwagę twoją sugestię.
Miłego dnia wszystkim życzę
Awatar użytkownika
Mariolcia1962
1000p
1000p
Od: 25 wrz 2013, o 18:43

Post »

Beatko , taczka superancka , ja niestety mam M mechanika i w drewnie nic nie zrobi , a ja mam tyle pomysłów . Ale pojechał kupić spawarkę to może coś mi wyspawa :;230 .
Miłego popołudnia :wit .
Mój ogród na wsi
Pozdrawiam Mariola
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p
Od: 16 cze 2014, o 18:59

Post »

No , no tego miejsca na siewki to Ci zazdraszczam ;:180 , u mnie już prawie wszystkie parapety obstawione a czas wysiewów dopiero się zaczyna . Beatko nie zrozumiałam Ty mieczyki też masz zamiar podpędzić w domu w doniczkach ;:202
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mariolcia1962 Mariolu i spawacz by mi się przydał,ale gdzie go szukać.Lepszy ten co z drzewa coś wystruga niż żaden ;:306

chalaputkowo Moniko oj te siewki ,zobaczymy co z tego będzie.Miejsca jest ale gorzej z czym innym ,zdolnościami mam na myśli ;:224
Moniko ja mieczyki mam jak pisałam w tym pustym i zimnym jeszcze na szczęście pokoju bo w piwnicy mam cieplej i już zaczęły mi wychodzić z ziemi.Myślę,że tam je trochę spowolni ta zimnica,tylko zastanawiam się czy siewkom nie będzie tam znowu za zimno?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”