Kocham ogród i wszystko z nim związane(początkująca)
- beacia0088
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 25 lis 2013, o 20:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Kocham ogród i wszystko z nim związane(początkująca)
e-babcia Jadziu kochana u mnie na razie nic nie robione jest ,tak jak przed zimą tak i teraz .Ja jedynie co zrobiłam to posadziłam cebuli do doniczek z ziemią bo już popuszczały kiełki .Chciałam powyrywać troszkę chwastów ,ale szybko się poddałam bo ręce mi kostniały od tej ziemi mimo,że wydawało mi się,że jest w miarę ciepło ,ale to był błąd..
Beatko jak pięknie przygotowałaś ogród do zimy.
- beacia0088

- anastazja B
- 1000p

- Od: 3 mar 2013, o 09:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Beatko pogoda rzeczywiście nienaturalna jak na styczeń, rośliny chyba chcą zacząć wegetację bo wiele z nich wychodzi z ziemi a krzewy mają nabrzmiałe pąki.Oby tylko nie przyszedł duży mróz.
Taczuszki superaśne , na pewno się przydadzą w ogródku. Brawa dla mężusia
Taczuszki superaśne , na pewno się przydadzą w ogródku. Brawa dla mężusia
- beacia0088

- beacia0088

- Koleszko
- 500p

- Od: 14 wrz 2013, o 20:23
No no , ile tego masz .
Już niedługo ...
U mnie śnieg i mróz kilka dni się trzyma już .
Ale zrymowałem . 
- beacia0088

Wiecie co, jestem mile zaskoczona.Kilka dni temu znalazłam w ogródku jedno nasionko liliowca,które biedne się ostało w pozostałości po kwiatku i wzięłam je do domu i tak od niechcenia wsadziłam do pierwszego lepszego kwiatka w ziemie a dziś znalazłam to

Nie sądziłam ,że coś z tego będzie i to tak w szybkim czasie.Teraz będę o niego dbać no i jak troszkę większy podrośnie(a mam nadzieję ,że podrośnie) to go przesadzę w osobną doniczkę.
No i u mnie zima na całego i ciągle sypie

Nie sądziłam ,że coś z tego będzie i to tak w szybkim czasie.Teraz będę o niego dbać no i jak troszkę większy podrośnie(a mam nadzieję ,że podrośnie) to go przesadzę w osobną doniczkę.
No i u mnie zima na całego i ciągle sypie
- usa1276
- 1000p

- Od: 22 sty 2012, o 19:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Beatko śliczna taczuszka tez kiedyś taką miałam mam nawet gdzieś zdjęcie ale nie obsadzoną kwiatkami tylko jak mój syn woził w niej młodsza siostrę
zakupy imponujące i jeszcze do tego będą siewki
czy ty aby masz na pewno tyle miejsca
zakupy imponujące i jeszcze do tego będą siewki
- TerDob

- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Beatko witaj
U mnie tez zima i biało
Widzisz jakie masz wspaniałe rączki
z jednego ziarenka wyrośnie piękny liliowiec -rób zdjęcia i pokazuj co z niego wyrośnie
Już nawet stoliczek przyszykowany na siewki
to teraz tylko siać
Pozdrawiam
Widzisz jakie masz wspaniałe rączki
Już nawet stoliczek przyszykowany na siewki
Pozdrawiam
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Beatko,jak to się stało,że masz wysyłkę zamówień w styczniu,ale tego u Ciebie czeka na wiosnę ,będziesz miało trochę pracy z hartowaniem na wiosnę tych roślin ,taczki śliczne ,nie chcę nic sugerować ,ale muszę to powiedzieć ,że ja posadziła bym w nich białe zwykłe pelargonie (Krakowiaki),pozdrawiam i pięknych snów

- beacia0088

usa1276 Ulu witam
Moje dzieci na szczęście już duże i raczej do głowy im chyba nie przyjdzie ruszyć moich taczek a i wiedzą czym to grozi więc chyba nie będą ryzykować
Co do miejsca do nasadzeń to jakieś znajdę chyba ,ale to będę się martwić jak coś mi wyjdzie z tych siewek bo na razie to te moje próby siania wychodzą ze średnim skutkiem.
TerDob Tereso witam
Te moje rączki to dopiero się okaże co potrafią bo na razie to chyba mam więcej farta niż rozumu.Jak się bardzo staram to guzik z tego wychodzi a jak robię to tak od tak sobie to czasem coś mi się uda.Ja należę do tych nerwusów i narwańców i często te moje nerwy mnie gubią,ale wiem jedno,że w ogródku się wyciszam i uspokajam ,dobrze mi to robi.Czas pokaże ,może coś tam się uda a tego mojego liliowca będę pokazywać co jakiś czas o ile się utrzyma
koziorozec Marto
Ja Marto zamawiam od kobietki,która ma szkółkę i dużo osób u niej zamawia.Okaże się czy to był dobry pomysł dopiero wiosną i latem ,jeżeli się sparzę to będę mieć nauczkę.Na razie nie zawracam sobie głowy tym co będzie tylko delektuję się moimi nowymi nabytkami .Jeżeli chodzi o hartowanie to jakoś dam radę ,one teraz są w chłodniejszym miejscu .Jest to pokój najmłodszego syna jeszcze nie skończony do końca i bez grzejników więc one już się tam powoli hartują bo za ciepło to tam nie jest,ale roślinkom to dobrze zrobi.Na razie jeszcze nie myślałam co posadzę w tych taczuszkach ,ale wezmę pod uwagę twoją sugestię.
Miłego dnia wszystkim życzę
Moje dzieci na szczęście już duże i raczej do głowy im chyba nie przyjdzie ruszyć moich taczek a i wiedzą czym to grozi więc chyba nie będą ryzykować
TerDob Tereso witam
Te moje rączki to dopiero się okaże co potrafią bo na razie to chyba mam więcej farta niż rozumu.Jak się bardzo staram to guzik z tego wychodzi a jak robię to tak od tak sobie to czasem coś mi się uda.Ja należę do tych nerwusów i narwańców i często te moje nerwy mnie gubią,ale wiem jedno,że w ogródku się wyciszam i uspokajam ,dobrze mi to robi.Czas pokaże ,może coś tam się uda a tego mojego liliowca będę pokazywać co jakiś czas o ile się utrzyma
koziorozec Marto
Ja Marto zamawiam od kobietki,która ma szkółkę i dużo osób u niej zamawia.Okaże się czy to był dobry pomysł dopiero wiosną i latem ,jeżeli się sparzę to będę mieć nauczkę.Na razie nie zawracam sobie głowy tym co będzie tylko delektuję się moimi nowymi nabytkami .Jeżeli chodzi o hartowanie to jakoś dam radę ,one teraz są w chłodniejszym miejscu .Jest to pokój najmłodszego syna jeszcze nie skończony do końca i bez grzejników więc one już się tam powoli hartują bo za ciepło to tam nie jest,ale roślinkom to dobrze zrobi.Na razie jeszcze nie myślałam co posadzę w tych taczuszkach ,ale wezmę pod uwagę twoją sugestię.
Miłego dnia wszystkim życzę
- Mariolcia1962
- 1000p

- Od: 25 wrz 2013, o 18:43
Beatko , taczka superancka , ja niestety mam M mechanika i w drewnie nic nie zrobi , a ja mam tyle pomysłów . Ale pojechał kupić spawarkę to może coś mi wyspawa
.
Miłego popołudnia
.
Miłego popołudnia
Mój ogród na wsi
Pozdrawiam Mariola
Pozdrawiam Mariola
- chalaputkowo
- 1000p

- Od: 16 cze 2014, o 18:59
No , no tego miejsca na siewki to Ci zazdraszczam
, u mnie już prawie wszystkie parapety obstawione a czas wysiewów dopiero się zaczyna . Beatko nie zrozumiałam Ty mieczyki też masz zamiar podpędzić w domu w doniczkach 
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
- beacia0088

Mariolcia1962 Mariolu i spawacz by mi się przydał,ale gdzie go szukać.Lepszy ten co z drzewa coś wystruga niż żaden
chalaputkowo Moniko oj te siewki ,zobaczymy co z tego będzie.Miejsca jest ale gorzej z czym innym ,zdolnościami mam na myśli
Moniko ja mieczyki mam jak pisałam w tym pustym i zimnym jeszcze na szczęście pokoju bo w piwnicy mam cieplej i już zaczęły mi wychodzić z ziemi.Myślę,że tam je trochę spowolni ta zimnica,tylko zastanawiam się czy siewkom nie będzie tam znowu za zimno?
chalaputkowo Moniko oj te siewki ,zobaczymy co z tego będzie.Miejsca jest ale gorzej z czym innym ,zdolnościami mam na myśli
Moniko ja mieczyki mam jak pisałam w tym pustym i zimnym jeszcze na szczęście pokoju bo w piwnicy mam cieplej i już zaczęły mi wychodzić z ziemi.Myślę,że tam je trochę spowolni ta zimnica,tylko zastanawiam się czy siewkom nie będzie tam znowu za zimno?