Wielka miłość od maja 2013, czyli działeczka Aneczki. Cz. 3
- Elwi
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 1 lis 2013, o 19:38
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Wielka miłość od maja 2013, czyli działeczka Aneczki. Cz. 3
Aniu, wyskoczył mi ogromniasty gul - prawie klucha na parze
Na szczęście przy liliach trochę się skurczył, bo niektóre z Twoich też mam zamówione
Z niektórych lilii zrezygnowałam ze względu... na wzrost. No bo jak mam oglądać kwiaty na wysokości 180 cm? Na krześle albo na drabince? A gdzież wstawić tą drabinkę tak, by nie uszkodzić bylinek?
- dorcia7

- Od: 13 lip 2011, o 13:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Oj ,pozamawiałaś,pozamawiałaś,chyba też masz ogródek z gumy 
- cyma2704

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu sasanki śliczne. Pobiegłam sprawdzić zamówienia, powojniki to wyższa półka, Cassandra cud, ale lilia Polar Star jeszcze piękniejsza, oj będzie się działo wiosną. 
Sasanki są przpiękne najpierw cieszą oczy kolorkami ,a następnie zwiewnymi kotkami 
Pozdrawiam. Ewa
- aneczka1979

- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Witajcie Kochane moje dziewczęta!
U mnie spadło ciut śniegu ale na termometrze tylko -1, to i miejscami już po śniegu.
Małż wyciągnął mnie na giełdę. Chyba nadal nie dotarło do niego, że lepiej by tego nie robił.
Upolowałam dwa gliniane garnki w szaro-beżowej kolorystyce. Cudne!
Teraz muszę zapamiętać, że to już czas na zakończenie kupowania glinianych garnków.
Ewo mam to samo zdanie o sasankach. P.S. Piękne powojniki sobie zamówiłaś. Już nie mogę się doczekać Twojego ogrodu wiosną.
Soniu nie taka wyższa półka.
Powojniki na pewno nie. A lilie..? Nie wiem sama... jeszcze zbytnio się na nich nie znam.
Dorciu najgorsze jest właśnie to, że on z gumy nie jest. A Małż ani nie chce słuchać o inwazji na trawnik.
Chyba zacznę składać oferty działkowej sąsiadce. 
Elwi upsss co do wzrostu lilii, to mam nadzieję, że moje akurat, te wysokie mają tendencje do zwieszania główek.
Cóż... najwyżej będę latać z drabiną.
Grażynko też mam mdłości na myśl o kopaniu tylu dołów... ufff... muszę rozejrzeć się za jakimś wielbłądem.
U mnie nadal nie jest zbyt zimowo. I niech tak zostanie.
Madziu to ja już wcale nie będę więcej wspominać o tym, że Garden Affaire zapowiada się bardzo ciekawie, skoro nawet ja skusiłam się na żółtawą lilię.
No nic. Idę na E-clem... upewniać się, że dobre odmiany wsadziłam do koszyka.
U mnie spadło ciut śniegu ale na termometrze tylko -1, to i miejscami już po śniegu.
Małż wyciągnął mnie na giełdę. Chyba nadal nie dotarło do niego, że lepiej by tego nie robił.
Upolowałam dwa gliniane garnki w szaro-beżowej kolorystyce. Cudne!

Teraz muszę zapamiętać, że to już czas na zakończenie kupowania glinianych garnków.
Ewo mam to samo zdanie o sasankach. P.S. Piękne powojniki sobie zamówiłaś. Już nie mogę się doczekać Twojego ogrodu wiosną.
Soniu nie taka wyższa półka.
Dorciu najgorsze jest właśnie to, że on z gumy nie jest. A Małż ani nie chce słuchać o inwazji na trawnik.

Elwi upsss co do wzrostu lilii, to mam nadzieję, że moje akurat, te wysokie mają tendencje do zwieszania główek.
Grażynko też mam mdłości na myśl o kopaniu tylu dołów... ufff... muszę rozejrzeć się za jakimś wielbłądem.
U mnie nadal nie jest zbyt zimowo. I niech tak zostanie.
Madziu to ja już wcale nie będę więcej wspominać o tym, że Garden Affaire zapowiada się bardzo ciekawie, skoro nawet ja skusiłam się na żółtawą lilię.
No nic. Idę na E-clem... upewniać się, że dobre odmiany wsadziłam do koszyka.
- nifredil

- Od: 26 mar 2012, o 23:21
Garden Affair wcale nie jest taka typowo żółta, nie będę zaśmiecać moimi zdjęciami wątku Ani, ale jak macie ochotę to zobaczcie sobie u mnie na 52 stronie
W pierwszym roku miała spokojnie około 1.4, była jedną z tych wyższych.
Aniu The Edge, może być kapryśną cebulką, albo raczej w moim przypadku, cebulką po przejściach (dwa razy przesadzana
) Playtime kupowałam na jesień..mam nadzieję, że będzie taka jak w katalogu 
Aniu The Edge, może być kapryśną cebulką, albo raczej w moim przypadku, cebulką po przejściach (dwa razy przesadzana
- aneczka1979

Sabinko dziękuje za te odsyłkę do Twojego wątku!
Stwierdzam, że bardzo bym żałowała gdybym nie zamówiła Garden Affaire.
Stwierdzam, że muszę w wolnej chwili jeszcze raz "przelecieć" Twój wątek, bo tam tyle piękności.
Stwierdzam, że muszę w wolnej chwili jeszcze raz "przelecieć" Twój wątek, bo tam tyle piękności.
-
Pashmina2006

- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
- MariaWy
- 1000p

- Od: 3 lip 2011, o 22:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
O matko z córką
, ale ty tego zielonego nazamawiałaś oj będzie pięknie i będzie co pokazywać
Sasanki śliczne.
Sasanki śliczne.
- aneczka1979

Madziula bądź dzielna, bądź silna. Kupisz ją innym razem.
Marysiu tak jakoś samo wyszło, nawet nie wiem kiedy i jak.
Marysiu tak jakoś samo wyszło, nawet nie wiem kiedy i jak.
- nifredil

- Od: 26 mar 2012, o 23:21
Ach ludzkie dylematy
Magdo, jak już mąż mówi że piękna to jak nic zamawiaj
Ja mam mocne postanowienie żeby jutro porobić wszelkie przelewy..boję się że w innym razie zostawiam sobie furtkę na domawianie niektórych rzeczy..szczególnie lilii
. Dostałam na maila info z Lilypolu o zestawach cebulkowych.. około 300 cebul krokusów, szafirków i szachownic..taki mix za trzydzieści kilka złotych..oczywiście szalona głowa zamówiłam.. Ciekawa jestem czy się załapałam, bo mieli tylko 15 takich zastawów i w sumie do dzisiaj nie dostałam odpowiedzi (czekam 3 dzień
)
- aneczka1979

Sabinko też miałam pokusę na ten zestaw cebulowy ale jak doczytałam, że mają tylko 15 kompletów, to stwierdziłam, że nie warto się pofatygować, bo na pewno byli szybsi ode mnie.
I nie namawiaj mi tu tak Madzi, bo ona ćwiczy silną wolę -miała już nie domawiać lilii!!!
I nie namawiaj mi tu tak Madzi, bo ona ćwiczy silną wolę -miała już nie domawiać lilii!!!
Aż będę obserwować tą silną wolę Madzi
.
też mialam tylko powojniki zamówić a jakoś tak nieopatrznie zamówiłam jeżówki.
też mialam tylko powojniki zamówić a jakoś tak nieopatrznie zamówiłam jeżówki.
Pozdrawiam. Ewa
- aneczka1979

Mewo cóż poradzić, że te wszystkie cudeńka same nam do koszyków wskakują.
Jakie jeżówki zamówiłaś?
Jakie jeżówki zamówiłaś?
-
Pashmina2006

- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Dziewczyny.. odwiedziłam lil chyba z pięć razy po napisaniu poprzedniego postu. Poszłam na spacer, ochłonęłam. I nie weszłam jak dotąd na tą stronę. Będę ją omijać szerokim łukiem.
Choć przyznam się... że już nie wiele brakowało. Tylko ciut, ciut i już byłaby moja. Aż się sama dziwię że jestem taka grzeczna i rozsądna (dzisiaj)
.
Co do zestawu cebulowego to i ja chęć miałam. Ale pomyślałam, że szachownic będzie niewiele. Szafirków trochę więcej a najwięcej krokusów. Choć uwielbiam wszystkie, to się powstrzymałam. Gdyby najwięcej było szachownic.. kto wie co bym zrobiła.
Sabinko zanim ochłonęłam i poszłam na spacer, obejrzałam cały Twój wątek. Jak będziesz mieć drugi, na pewno Cię odwiedzę. Masz tyle piękności... .
Co do zestawu cebulowego to i ja chęć miałam. Ale pomyślałam, że szachownic będzie niewiele. Szafirków trochę więcej a najwięcej krokusów. Choć uwielbiam wszystkie, to się powstrzymałam. Gdyby najwięcej było szachownic.. kto wie co bym zrobiła.
Sabinko zanim ochłonęłam i poszłam na spacer, obejrzałam cały Twój wątek. Jak będziesz mieć drugi, na pewno Cię odwiedzę. Masz tyle piękności... .