Ogród Różą malowany

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Różą malowany

Post »

A ja planuję N D na altanę kupić. ;:224 A nie lubie być pokłuta i co tu zrobić? ;:209
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Elwi uwielbiam Cię czytać! Nawet jak nie są to akurat opowieści o Ogrodziu. Masz świetny styl i poczucie humoru. Tak trzymaj!
Ja też apeluję o niezamykanie wątku- Obrazek jako szantaż ;:183 (co by cię bardziej przekonać) powiem, że jak to zrobisz, to strzelę focha! Ogromnego!
Chętnie pooglądam zdjęcia co już były. Nie ma sprawy. Tylko nie znikaj.
Mnie też bardzo podobają się piwonie. Mam im tylko za złe, że ich spektakl trwa zbyt krótko. Poza tym ich ceny są dość wysokie a i kwitną po kilku latach dopiero. Jednak z zapartym tchem będę je podziwiać u Ciebie. ;:180
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Elwi, czy zamierzasz zamknąć wątek? :shock:
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Kobitki!
Nawet nie zadawajcie takiego pytania ;:302!
Elwi nam się cudownie odnalazła po długiej przerwie i ani mowy być nie może, żeby znowu zniknęła.
A tak w ogóle, skąd takie podejrzenie ;:218 ?

Elwi
, zaprzecz energicznie - ;:196 Jagi
PS. Vertigo to był taki piękny pseudonim ;:145.
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Moni, Aniu, JagiS ;:196
Bynajmniej nie zamierzam zamykać wątku ;:185 Chciałam tylko zamknąć tasiemcowy serial pt. "Ballada o Ogrodziu" :oops:
W związku z protestami fanów tej oto "telenoweli" odwołuję zapowiedź ;:89
producent twierdzi, że może jeszcze jeden odcinek wyprodukuje :wink:
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jagi czy ja dobrze rozumiem, że Elwi była wcześniej Vertigo? ;:oj Ależ przeciez mamy już Vertigo na forum... ;:219
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

aneczka1979 pisze:Jagi czy ja dobrze rozumiem, że Elwi była wcześniej Vertigo? ;:oj Ależ przeciez mamy już Vertigo na forum... ;:219
już nie mamy :wink:
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie mamy? Hmm... polazła gdzieś sobie?
Całkiem niedawno miała tu swój wątek. I ten jej ogród to na pewno nie był ogród Elwi. ;:219 Już nic nie rozumiem...
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu - to ja ;:196
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ojej... rzeczywiście to Ty. ;:168 Dlaczego zmieniłaś nick? Szybko musze zaznaczyć sobie, byś mi nie umknęła. P.S. Masz cudne hiacynty na oknie i stole. :wink:
Awatar użytkownika
Edyta1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 paź 2011, o 00:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

A ja mam 2 z wymienionych przez Ciebie róż. New Dawn, to jedna z moich ukochańszych. Posadzona jest przy pergoli i mam wokół niej przestrzeń, która zapewnia mi bezproblemową pielęgnację. A Aprikola, no cóż, ta róża należy do rekordzistek w przeprowadzkach. Nie mogłam jej do niczego dopasować, aż w końcu dołożyłam jej róże w podobnej kolorystyce, przełamane bielą. Nawet był moment, że zastanawiałam się nad eksmisją, ale nie miałam serca, ze względu na ta jej żywotność pomimo nieustającej włóczęgi :roll: . Rhapsody mi się podobała, ale poczytałam i wykreśliłam z listy :lol: .

Zupełnie nie łapię, o co chodzi z tymi nickami ;:219 .
Pozdrawiam - Edyta
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

I ja dołożę swoje " trzy grosze ".... Rhapsody in Blue mam trzy sezony i jedyne co mnie w niej denerwowało to brzydko wyglądające kwiaty przy okwitaniu. Kolor trupio szary... :( Przesadziłam ją w półcień i wygląd przekwitających kwiatów się poprawił. Z plamistością też nie jest źle. Trochę plam się pojawia, pod koniec sezonu, ale łysa nie stała nigdy. Drapakiem też nie jest, bo rośnie przy ścieżce...a tam biega mój pies :) . Kilka razy połamał jej pędy i to chyba ją pobudziło do wypuszczania nowych...Tak więc dzięki niemu krzaczek wygląda całkiem ładnie :)
Ale żeby nie było tak kolorowo, to mam kilka róż, których nie lubię. Najbardziej denerwuje mnie Rosarium Uetersen. Po dziesięciu latach nadal wygląda na różę parkową, ale nie to jest najgorsze...Przez te wszystkie lata wypuściła trzy pędy ;:202 Stoi taki brzydki drapak i tylko mnie denerwuje. Nie lubię wyrzucać żywych roślin, ale nie mam już cierpliwości do niej i na wiosnę pewnie się jej pozbędę.
Kolejna paskuda to Rumba. Mała, brzydka, nijaka. W zasadzie to sama nie wiem dlaczego jeszcze u mnie rośnie.
Następna do eksmisji Polarstern. Na nią wyrok już zapadł. Róża bardzo kapryśna, wiecznie przemarza - nawet jak nie ma zimy. Na dodatek kwitnie skąpo, kwiaty szybko przekwitają i łapie plamistość.
Jest jeszcze kilka takich nie lubianych, ale na ich temat może w dalszej części dyskusji :wink:.
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

A to się porobiło ;:oj Prawdziwa "Komedia pomyłek" :;230 :;230 :;230
Spieszę z wyjaśnieniami:
1. Nie zamykam wątku. Zamierzałam zakończyć "Balladę o Ogrodziu", która to ballada jest opowiastką z przymrożeniem oka,o początkach moich ogrodowych perypetii, opowiadaną w tym wątku przeze mnie. Jak wspomniałam, producent zgodził się na jeszcze jeden odcinek pt. :" Bliskie spotkania trzeciego stopnia (z istotami poza-ogrodziowymi)"
2. Nick miałam i mam taki sam: Elwi :D
3. Monika, autorka fantastycznego ogrodu w stylu angielskim ;:180 , zmieniła swój nick z "Vertigo" na "Alania". Ogród Moniki jest wspaniały i zupełnie różny od mojego "Ogrodzia", można go zobaczyć w wątku: "Ogród na wichrowym wzgórzu".
Ufff... kryzys zażegnany? ;:183
Co do róż - nielubków:
Fajnie, że takie poruszenie się zrobiło :tan chytry plan zadziałał :D
Niemniej uważam, że należy się kilka słów wyjaśnienia, szczególnie dla tych osób, które omawianych tutaj róż nie mają, a ewentualnie chciałyby je mieć.
Moim zamiarem było pokazanie całej, nagiej, gorzkiej prawdy o tych różach, która wynika z moich (i tylko moich) doświadczeń.
Raphsody in Blue
Na zdjęciu, które wkleiłam poprzednio, istnieje dowód na prawdziwość moich słów. Może nie jest to bardzo widoczne, więc pozwoliłam sobie zaznaczyć kolorem dowód rzeczowy zaczynającej się choroby. A przecież to zdjęcie dopiero z 18 czerwca! ;:oj

Obrazek

Te Kochane Forumki, które mają zdrowe egzemplarze Rapsodii, trafiły los na loterii :D
Dotąd nie stosowałam chemii, ale widzę, że rady nie ma - niektórym różom potrzebne opryski ;:108

New Dawn - o gustach się nie dyskutuje, jednemu podoba się to, co ktoś inny uzna za "brzydkie". Znam to również z autopsji: moja przyjaciółka zwiedzając mój ogród co i rusz mówiła: "o, jakie brzydkie" ;:306 Skrótowo rzecz ujmując, dla niej brzydkie są: piwonie, róże, pelargonie itd. Lubi tylko stokrotki, dzwonki, niektóre tulipany i fuksje.
Ale nie o tym chciałam...
New Dawn dała mi popalić i tyle. Fakt, że było w tym zdarzeniu trochę i mojej winy :oops: Gdybym podeszła do zołzy delikatnie, każdy pędzik łapiąc w dwa paluszki i z chirurgiczną precyzją przekładając już to na tą stronę, już to na tamtą, pewnie nie byłabym tak pokiereszowana ;:108 Ale cóż, naturę mam zgoła inną. Mój eM kiedyś powiedział, że przypominam mu... muchę ;:306 Też tak latam z kuchni do pokoju, z pokoju do łazienki, z łazienki na taras, potem znów do kuchni i tak w kółko. Przy okazji coś tam bzyczę, ale tak szybko, że on i tak nie rozumie co ;:306

Odpowiedzi na Wasze posty będą jutro i ... dyskusji ciąg dalszy. Tymczasem na dobranoc resztki fotek z lata.
Brasilia
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Elwi pisze: Mój eM kiedyś powiedział, że przypominam mu... muchę ;:306 Też tak latam z kuchni do pokoju, z pokoju do łazienki, z łazienki na taras, potem znów do kuchni i tak w kółko. Przy okazji coś tam bzyczę, ale tak szybko, że on i tak nie rozumie co ;:306 [/color]
Padłam trupem. I nieszybko wstanę. Obrazek Możesz więc MUCHO na mnie siadać... ;:306 ;:306 ;:306 Ino koleżanek nie spraszaj. Obrazek
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Elwi Twoja Rapsodia bujnie kwitła.Moja kiepsko rośnie,zawsze się zachwycam u innych ;:108
Brasilia śliczna,chyba domówię kilka cebulek....zamawiałaś w Lily? ;:224
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”