Śmiercionośna pigułka i pigułka awaryjna "dzień po" Cz.1

Jak zachować doskonałe zdrowie, kondycję i urodę? Porady, zdrowa żywność, najlepsze przepisy.
Zablokowany
Awatar użytkownika
onectica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sie 2012, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Śmiercionośna pigułka i pigułka awaryjna "dzień po"

Post »

Marzenka79 pisze: tabletka to rodzaj wyjścia awaryjnego -pomyśl ile dziewczyn nie popadnie w tarapaty,
Przecież to i dzisiaj jest do zrealizowania ;:173
Blues w kaktusach cz.aktualna Do części 1-2-3 trafisz tędy,
Zielona bonanza - różne zielone.
Awatar użytkownika
gapapl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 maja 2014, o 21:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

onectica pisze:
Marzenka79 pisze: tabletka to rodzaj wyjścia awaryjnego -pomyśl ile dziewczyn nie popadnie w tarapaty,
Przecież to i dzisiaj jest do zrealizowania ;:173
I było wcześniej.Dlaczego nikt wcześniej nie robił afery o Escapelle, Postinor duo,ellaOne?
Przynajmniej ja nie pamiętam.
Marzenka79
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 22:54

Post »

Bo zawsze były na receptę a teraz można będzie ją zwyczajne kupić.
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 16:21

Post »

Dziś słyszałam w radio,że dwa dni temu kobieta zabiła przy porodzie swoje czwarte dziecko w bestialski i okrutny sposób(aż sie powtarzać nie chce,bo mdli na samą myśl) Powiedziała,że ciąża była niechciana,nieplanowana.Od razu przyszła mi na myśl tabletka,,po,,która przecież nie zabija,bo nie takie jest jej działanie
Marzenka79
1000p
1000p

Post »

Pestka dokładnie tak jak piszesz,nie inaczej- tabletka nie dopuszcza do owulacji więc trudno tu doszukiwać się działania wczesnoporonnego.
Awatar użytkownika
onectica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marzenka79 pisze: tabletka nie dopuszcza do owulacji
Jak również utrudnia implantację ewentualnego zarodka - i jedno i drugie działanie uzyskuje się dzięki pewnej - sporej - dawce hormonów.

Naprawdę myślicie, że jak tabletkę dopuszczą do ogólnego, niczym nieskrępowanego obiegu, to skończą się dzieciobójstwa, skrobanki i niechciane ciaże? Mam duże wątpliwości.. 8-)
Awatar użytkownika
gapapl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 maja 2014, o 21:55

Post »

Lucy oczywiście,że nie skończą się dzieciobójstwa, skrobanki i niechciane ciąże.
Może chociaż będzie tego mniej.
Marzenka79
1000p
1000p

Post »

Lucy weż doczytaj czy spytaj się kogoś tam ale tabletka ma inny czynny środek który poprzez wpływ na progesteron nie dopuszcza bądż opóżnia owulację,a nasienie w drogach rodnych też miesiąc nie przeżyje.
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

onectica pisze:
Marzenka79 pisze: tabletka nie dopuszcza do owulacji
Jak również utrudnia implantację ewentualnego zarodka - i jedno i drugie działanie uzyskuje się dzięki pewnej - sporej - dawce hormonów.

Naprawdę myślicie, że jak tabletkę dopuszczą do ogólnego, niczym nieskrępowanego obiegu, to skończą się dzieciobójstwa, skrobanki i niechciane ciaże? Mam duże wątpliwości.. 8-)
Tu nie chodzi o ,,wyczyszczenie,,patologicznych zachowań,bo takowe pewnie będą,ale czy nie wydaje się Wam,że kiedy kobieta sięgnie po taką tabletkę to będzie bardziej świadomy jej wybór niż chowanie głowy w piasek i liczenie na to ,że do ciąży być może nie dojdzie?Różne objawy ciąży są i czasami kobiety okresu nie tracą,lub wchodzą w okres menopauzy co utrudnia diagnozę,a jak już się okaże ,że jednak jest ciąża i jest to ciąża nieplanowana,niechciana,z np.gwałtu itp.Czy nie lepiej dla takiej kobiety sięgnąć po tabletke ,,po,,????
Nie rozumiem myślenia,że tabletka ,,po,,to furtka do nieskrępowanej rozwiązłości seksulanej,że to jakieś przyzwolenie na niekontrolowany sex z byle kim i byle gdzie.Przecież to jest jakaś furtka dla kobiety i nie sądzę ,że taka tabletka będzie traktowana jak cukierek.Być może wielu kobietom pomoże żyć normalnie.Jeszcze jedna sprawa ,która denerwuje mnie strasznie ,to wypowiedzi starszych panów negujących tabletkę.PANOWIE DAJCIE NAM WOLNY WYBÓR!
Awatar użytkownika
onectica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

a mnie denerwuje zwykle to, że to kobiety "maja problem", kobiety musza poddać się nieprzyjemnemu zabiegowi, kobiety rozwalają sobie hormony, a faceci może poudaja, że się martwią :evil:

Marzenka - hormony stosowane w pigułkach 'po' maja również wpływ na błonę śluzowa macicy, powodując w niej pewne zmiany, które nie zachęcają do zagnieżdżenia się w niej. Nie to jest głównym mechanizmem działania, niemniej jednak takie zjawisko występuje. W grze hormonalnej, która odbywa się w organizmie kobiety wszystko jest ze sobą sprzężone i ściśle powiazane. Nie ma tak, że taki hormon zadziała punktowo tylko i wyłącznie na to, a na co innego już nie, echo jakieś zawsze się odbije.

Przy okazji warto sobie też zdać sprawę, że w normalnych układach duży odsetek zapłodnionych komórek zostaje wyroniona i kobiety nawet nie zdaja sobie z tego sprawy. Czasem po prostu maja bardziej obfita miesiączkę, a bywa, że i to nie. Natura dość sprawnie reguluje te sprawy, o ile się jej nie za bardzo w tym przeszkadza ;:131

Żeby było jasno i zrozumiale - nie jestem przeciwniczka stosowania takiej pigułki, nie jestem tylko pewna, czy dopuszczenie jej do takiego obrotu, jaki się planuje to jest na pewno dobry pomysł.

-- 24 sty 2015, o 19:22 --
PESTKA@ pisze: Różne objawy ciąży są i czasami kobiety okresu nie tracą,lub wchodzą w okres menopauzy co utrudnia diagnozę,a jak już się okaże ,że jednak jest ciąża i jest to ciąża nieplanowana,niechciana,z np.gwałtu itp.Czy nie lepiej dla takiej kobiety sięgnąć po tabletke ,,po,,????
W tych sytuacjach, które opisałaś, to już taka tabletka jest 'po' - ptokach ;:306
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No jest ,,po,,ptokach,ale czy musi tak być?Czy nie lepiej skorzystać z takiej tabletki jeśli ,,czujemy,,że może się wydarzyć ,,coś,,czego nie chcemy? To ,że mamy świadomość ,że jest taka tabletka i możemy ją zażyć to jedno ,ale czy damy radę ją kupić skoro buntują się aptekarze i nie muszą się nawet tłumaczyć przekonaniami religijnymi=NIE MA -bo nie zamawiają i sumienie czyste.Skoro ma być dostępna to niech jest w każdej aptece i niech jest sprzedawana bez jakichkolwiek komentarzy.
Wtrąca się kościół,wtrącają się kobiety w wieku dawno po prokreacyjnym lub te którym wiara nie pozwala nawet pomyśleć o tym ,że tabletka,,nie zabija,,Są kobiety które są innej wiary,innego poglądu i innego zapatrywania na świat.Mam dwie córki i naprawdę chcę aby miały prawo wyboru.Niech każdy żyje według swojego sumienia i przekonania.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
onectica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

PESTKA@ pisze: buntują sie aptekarze i nie muszą sie nawet tłumaczyć przekonaniami religijnymi=NIE MA -bo nie zamawiają i sumienie czyste.Skoro ma być dostępna to niech jest w każdej aptece i niech jest sprzedawana bez jakichkolwiek komentarzy.
I tu absolutnie pełna zgoda! Ja jestem ciekawa, czy gdyby muzułmanie zaczęli pracować w mięsnych, albo w restauracjach i odmawiali sprzedawania/podawania wieprzowiny, to czy wszyscy katolicy też byliby za takimi 'klauzulami wiary' i tak gorliwie bronili prawa do przekonań religijnych :evil:
Marzenka79
1000p
1000p

Post »

Ale przekonania religijne każdej wiary krzywdzą zawsze istoty które nie mają się jak bronić - albo dzieci i kobiety albo zwierzęta.W kwestii pigułek można chyba samemu zdecydować,po co mieszać tu wiarę bo co? bo biskupom to się nie spodoba?
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Od dawien dawna w sprawie aborcji,antykoncepcji itp maja najwięcej do powiedzenia osoby,które swoje już przeżyły,rodzić nie będą albo ci,którzy wietrzą jakiś interes na tym.Uważam,że każda kobieta powinna sama decydować bez wtrącania się obcych osób,a już na pewno nie Kościół powinien o tym decydować.Jeżeli zrobi coś,co będzie grzechem sama odpowie za to w swoim czasie,a tymczasem nie powinniśmy nikomu wchodzić z butami do sypialni.Takie jest moje zdanie.Żaden ksiądz,żaden obcy facet nie powinien decydować o ciele i życiu kobiety.
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Albo mi się wydaje ,albo część postów ,,ktoś,,skasował.Pytam DLACZEGO????
Czy nie możemy porozmawiać sobie swobodnie na forum?Przecież nikt nikogo tu nie obraził.Dziwimy się ,że mamy problemy z legalizacją tego co niby już ,,legalne,,a tu prosze....nawet niektóre posty są dla kogoś niewygodne i to bez podania przyczyny.

Wszystkie posty nie na temat, niemerytoryczne, obrażliwe, atakujące innych są i będą usuwane.
Rozmawiajmy, ale jak cywilizowani, kulturalni ludzie, skupiając się na temacie. szarotka66
Zablokowany

Wróć do „Bądźmy ZDROWI i piękni... jak nasz ogród”