Mój ogródek - cilla77

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

Kasiu chciałam Cię zapytac o jedną różę ale poogląðałam Twój ogródek i zachwyciłam się....

Kasiu masz Pink showers... na której stronie ja trzymasz? napisz coś wiecej proszę i pokaż zdjęcia :)

Chciałabym posadzić ja na wschodneij stronie.. czy to dobry pomysł ?
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
rose_marek
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 14 wrz 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Obrazek

Kasiu, widzialem ze Bogusia2 ma taka sama roze w swoim ogrodzie i nazywa ja Olimpic z kolekcji Palace wychodowana przez Poulsena. Bardzo lubie ten kolor, ale tej rozy nie widzialem na rynku Amerykanskim. Kwiaty bardzo podobne do rozy Top-Notch ktora mam w ogrodzie, ale Top-Notch jest duzo wyzsza roza wielkokwiatowa.

Mam pytanie. Zauwazylem ze zdjecia na twojej stronie sa wieksze niz na mojej stronie i wiekszosci ogrodnikow. Czy zamieszczasz Twoje zdjecia w specialnym formacie?

Pozdrawiam cieplo,
Marek
Pozdrawiam, Marek
rose_marek_malinki
cilla77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2006, o 18:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marto, Isiu, Karo, Lisko serdecznie dziękuje za odwiedzinki i miłe słowa.
Kocinko, bardzo dziękuje za pomoc w rozwiązaniu zagadki tego niezwykłego owada!
No to mamy jesień na całego! Ja zabrałam się za ostre porządki jesienne. Zdecydowanie ale z żalem usunęłam jednoroczne kwiaty, wszystkie powiędłe hosty, zrobiłam strzyżenie Anabelle, róże i hortensje ogrodowe dostały nazwozu jesiennego a wczoraj wsadziłam w ziemię całe wiadro cebul tulipanów, hiacyntów i żonkili. Posadziłam również moje nowe zdobycze - towarzystwo dla New Dawn - powojnik Vino, 2 róże Nina Weibull i Eden Rose!
Chciałabym jeszcze popracować nad moim mini Rosarium i przydałoby się jeszcze kilka różyczek :wink:

A oto jak powstaje moje Rosarium. Tak naprawdę efekt zamierzony przewiduje za 2 lata :D

1.
Zupełnie nie miałam pomysłu na ten fragment ogrodu!
Jeszcze w marcu/kwietniu wyglądało tak:
Obrazek

2.
Miesiąc, półtora później - pierwsze róże marketowe
Obrazek

3.
Nowe dosadzenia
Obrazek

4.I tak to się powiększa :D I nie wiem kiedy się skończy! :wink:
Obrazek

5. Rosną jak szalone!
Obrazek

I parę jesiennych akcentów

Hortensja Dębolistna
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Mimo chłodów Fredensborg zdrowa, kwitnie obficie poraz trzeci
Obrazek

O jak tu teraz łyso nad oczkiem :cry:
Obrazek

Obrazek

Róża NN
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Róża Monika
Obrazek

Hortensja bukietowa Limelight
Obrazek

Obrazek

Nowy sąsiad dla New Dawn - powojnik VINO
Obrazek
Awatar użytkownika
hanka55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sty 2008, o 15:30
Kontakt:

Post »

Obrazek

Kasiu, Poulsenową Torikę bym zaryzykowała :-)

http://www.helpmefind.com/plant/pl.php?n=6340&tab=10
x-p-k
Konto usunięte na prośbę.
Od: 3 sie 2008, o 00:13

Post »

Piękna hortensja! :shock:
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Nie wiem dlaczego dopiero teraz trafiłam do Ciebie. Masz cudownym ogród - jestem zachwycona. Im więcej ogrodów odwiedzam tym bardziej uświadamiam sobie jaki ogrom pracy przede mną.
Bogusia2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2008, o 20:00

Post »

Kasiu, jak zawsze pięknie :D . Nowe rosarium będzie rozległe i bedzie miało zielone tło. Z przyjemnością patrzę jak dorasta Twoja hortensja dębolistna. Ona i ta roża drobnolistna cudnie się przebarwiły, przy czym kolor róży jest porażający. :shock: Jak Ci zazdroszczę Limelight. :oops: Są akuratnie wysokie i tak bogato kwitną. Boje się o moje Grandiflory, bo kupiłam je w pełnym rozkwicie, połamały się im kwiatostany, bo gałązki były zbyt cienkie, żeby utrzymać taki ciężar, a one nic a nic się nie wzmocniły przez lato. Dalej wyglądają jak cienkie patyczki. Czy to, że obcięłaś Anabelle oznacza, że już powinnam przyciąć moją? A co z innymi hortensjami bukietowymi i ogrodowymi? Może zrobię zdjęcia moich hortensji i mi poradzisz co z nimi zrobić?
Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu.
Bogusia
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kasiu, posiedziałam w Twoim ogrodzie cały wieczór :D Podziwiam Twoje niesamowite hortensje :shock: Piękne :roll: :D Spodobał mi się pomysł z nasadzeniami pod drzewem - nie ma problemu, że drzewo wypija hortensjom wodę?? No i ta Anabelle :roll: - cudo :D
cilla77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bogusiu, Izo, Piterku, Moniko dziękuje za odwiedzinki! :D

Moniś nie ma problemu z hortensjami posadzonymi pod drzewami. Hortensje ogrodowe mają płytką bryłe korzeniową a drzewo ma potężne korzenie głęboko. Tak więc nie wchodzą sobie w paradę. To zwyczajna węgierka a wkrótce to samo zrobię pod jabłonią, jeśli nie będzie zbyt dużo korzeni.

To chyba będą ostatnie kwitnące kwiaty w moim ogrodzie

Kronenbourg
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Rosa de Rehst
Obrazek

Fredensborg - zimno jej nie przeszkadza :wink:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Graham Thomas
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Skimia
Obrazek

I takie tam smutki
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
x-T-s
---
Od: 15 cze 2008, o 20:23

Post »

Kasiu

ładne te takie tam smutki :lol:
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 maja 2007, o 17:55

Post »

śliczne roślinki ale ostatnie zdjecie jest super wyglada jakby ogród zasypiał na zimę :D
Bogusia2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zgadzam się z Isią. Wszystkie są cudne, ale te jesienne smutki są magiczne, są pięknym odzwierciedleniem jesieni.
Bogusia
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Kasiu! Pospacerowałem po Twoim ogródku - i tym sprzed dwóch lat i tym teraz. Bardzo się cieszę, że do Ciebie trafiłem (z rewizytą). Masz wiele pięknych kwiatów i ciekawe rozplanowanie. Nie widać stłoczenia. I ten piekny trawnik na środku :!: Dokładnie taki sam mam pomysł - trawnik na środku.
Bardzo podoba mi się hortensja dębolistna. Nie wiedziałem, że tak ładnie się przebarwia na bordowo. Inne hortensje też robią wrażenie. Pozdrawiam Cię serdecznie!
cilla77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Isiu, Tess, Bogusiu miło mi że zajrzałyście do mnie.
Ogródek, faktycznie taki smutny jakby zapadał w sen. Nawet nie chciałam przez moment pokazywać żadnych z tych zdjęć ale dobrze zrobiłam :) Bo takie wrażliwe osóbki jak Wy, we wszystkim dojzycie piękno.

Jacku, Ciebie szczególnie witam. Jesteś moim nowym gosciem w ogródku. Miło że dopatrzyłeś się tego"starego" i nowego ogrodu. Kwiaty kocham i zawsze czuję ich niedosyt w ogorodzie :wink: Bardzo lubię boczne obsadzenia w ogrodzie, trawnik po środku, ale tak szczerze to tego trawnika jeszcze bym umniejszyła na rzecz nowych rabat. :wink: Coś jednak trzeba "tatkowi" zostawić :wink: Jacku, a hortensje polecam - to wspaniałe krzewy! Dębolistna jeszcze pełnią u mnie nie kwitła bo drugi roczek ma dopiero, ale trzyma się świetnie. Serdecznie Cię pozdrawiam i zapraszam ponownie.

A co u mnie w ogrodzie? Nie wiem :( :cry: Nie byłam juz 2 tygodznie i tęskno mi strasznie. Pewnie liście, liście, liście. Bacznie obserwuje pogodę i chyba niedługo zacznę kopczykować hortensje, róże, klonika i inne.
Rozglądam się jeszcze po marketach co by można jeszcze uratować za grosze, ale jakoś narazieżadnej "biduli" nie przygarnęłam.

A to prezenty od siostry.

Obrazek

Warwick Castle
Beaute
Eiffel Tower
Kings Ransom

I prezent od Karo! Wielki, kolczasty różany krzaczor - Warwick Castle! :D
Obrazek

A to ostatnia róża z mojego ogrodu Chopin

Obrazek
Bogusia2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Kasiu. Widziałam w OBI, taką skimmię jak Ty pokazałaś na zdjęciu, ale była obrzydliwie droga 40 zł i pożałowałam sobie. Nie kupiłam :cry: . Kasiu oglądam te Twoje zdjęcia ciągle od nowa i nieodmiennie mnie zachwycają. Cieszę się, że "moja" Anabelle już zadołowana. Ja swoją przycięłam o połowę. Czy juz zrobiłaś kopczyki różom? Ja jak sadziłam teraz, to części zrobiłam, ale zabrakło mi ziemi i muszę dokupić. Hortensjom nie robiłam jeszcze kopczyków. W Warszawie był dziś upał jak na tę pore roku +20 stopni, więc o okrywaniu czegokolwiek nie ma mowy. Boję się oczywiście nagłego przymrozku, zeby nie zniszczył hortensji ogrodowych. Jak na razie trzymają się dobrze. Nie matrw się swoją Warwick Castle. Pisałam dziś u Karo,że moje mają mało kolców ale te które mają, są podobne do tych, które pokazywała Karo na zdjęciu. Kolce prawdopodobnie straciły w transporcie. Serdecznie Cię pozdrawiam
Bogusia
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”