Zakątek Annes cz4...złota jesień...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Zakątek Annes cz4...złota jesień...

Post »

Jolu a zaczynam zaglądać po nasiona,coby mi nie zabrakło ;:306
Kotki skoczne zwierzaki,psotniki małe ;:224

Moni może jak kupię wszystkie potrzebne nasionka to szybciej wiosna przyjdzie?
Jutro wybiorę się znów do Brico albo Castoramy ;:215

Reniu kupując róże w euro sporo płacimy,ale oni mają naprawdę dobrej jakości i zdrowe ;:333

Aniu dobrze określiłaś kolor,jest podobieństwo do Herculesa,ale ta do końca jest jagodowa,a Hercules przechodzi w biel.

Krysiu teraz sezon na kuszenie,wspominki z lata,nowe zakupy na wiosnę,jak ja lubię ten czas ;:333

Lubię lilie w tej fazie...

Obrazek
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Witaj Aniu. Ja za to nie mam w ogóle miejsca na parapetach na wysiewy ale też sobie kupiłam kilka paczuszek. A co tam! ;:131

I ja już nie mogę doczekać się sezonu liliowego i moich nowiutkich ślicznotek. ;:65
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu chyba muszę sobie zablokować twój watek ;:131
Octavia Hill z pierwszej strony przy każdym wejściu kusi coraz mocniej ;:173 a ja taka słabiutka,
ja uwielbiam lilie w każdej fazie a najbardziej ten ich zapach :wink:
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

W Castoramie nie ma jeszcze nasion ;:224
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

W tym roku poszalałam z liliami zobaczymy, w fazie nabrzmiałych pączków tez bardzo lubię lilie ale inne kwiaty tez - niektóre rośliny jak rozkwitną nie mają takiego uroku.
O zapachu lilii trudno dyskutować a każde do n ich podejście to żółty nosek od pylników, apsik!!!!!

Chodzi za mną lilia himalajska, ale czort droga tylko nie ma gwarancji że zakwitnie.
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Ja nie lubię lilii w tej fazie. Bo zazwyczaj taką mają jak ja wyjeżdżam z działki. A jak przyjeżdżam to już nie jest to co powinno być :lol:
Aniu u mnie w Castor.. już są nasionka. Dzisiaj byłam.
Awatar użytkownika
Andzia84
1000p
1000p
Od: 23 sty 2014, o 15:51

Post »

Aniu ja też lubię lilie w tej fazie, bo wtedy co rusz wyglądam przez okno i patrzę i patrzę czy aby już rozwinął się chociaż jeden płatek. Jeśli się rozwinął to pędzę zobaczyć jak wygląda ;:306 Tak mam ze wszystkimi nowymi liliami, a że co roku je dosadzam ... :D
Aniu kupiłaś nasionka słoneczniczka, takiego jakiego Ci wysłałam ;:170
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Witaj :wit Byłam w Brico po nasionka. Jeszcze trochę i zacznę robić szczepki pelargonii. Zamówiłam też parę nowych odmian fuksji i pelargonii. Katalog lilii też dostałam, ale jesienią miałam ich sporo, więc teraz odpuszczam.
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Aniu widzę, że pierwsze nasionkowe zakupy poczynione, takie kolorowe paczuszki a człowiek się cieszy, ja to przekłam z kupki na kupkę i ręce mnie świerzbią okropnie by już coś wysiać.
Dziewczyny w Brico są nasiona po 99 groszy :wit
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p
Od: 16 cze 2014, o 18:59

Post »

U mnie Brico zlikwidowali ;:222 , ale obskoczyłam już jeden ogrodniczy , jutro może ciastorama i tescownia , a potem to mnie już tylko internecik do zamówień zostanie ;:145 , och lilie ja je lubię w każdej fazie rozkwitu :tan
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Aniu, ja ma m mocne postanowienie wysiewów sobotnich ;:108 Obskoczyłam ostatnio pobliskie ogrodnicze i miejsca gdzie można dostać nasionka.. Jeszcze tylko OBI mi zostało, ale niestety mam totalnie nie po drodze, a mój eM zbyt dziwnie na mnie patrzy ;:224 ;:306
Co do Lili to jednak wolę je w pełnym rozkwicie, są wtedy jak kielichy i aż kusi aby wziąć do ręki i zanurzyć..ee.. nos w ich niesamowitym aromacie :lol:
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Co mnie z rana dzisiaj wcześnie obudziło? Jakiś skrobot za oknem,szuranie ....czyżby coś odgarniali?
Rolety w górę i co widzę? Biel wszędzie ;:oj Zima przyszła w nocy niespodziewanie a to ci dopiero.Ja nasiona kompletuję,szykuję się na wiosnę,a tu takie buty ;:218
Z drugiej strony myślę sobie,że roślinki dostały należytą pierzynkę ;:215
Nasiona pojadę po południu kupić,torebeczki kolorowe wabią mnie wszędzie gdzie nie wejdę.Poznikały ze sklepów choinki,za to nasiona teraz patrzą ze sklepowych regałów,a niedługo i lilie pewnie się pojawią w ofercie ;:108

Aneczko z tym brakiem miejsca i u mnie problem,skrętniki i dwa fiołki zajęły stanowiska,a liście mają dość rozłożyste,nie mogę do kupy ich ścisnąć ;:222 chyba je przeniosę na komodę,a tam pójdą siewki,jednak najpierw je posieję i poczekam czy coś wykiełkuje:)

Ula Octavia Hill zasługuje na oklaski,zdrowa,ładna i bezproblemowa.Przypomniało mi się nawet,że nawozu to ani grama nie dostała,a jak ładnie kwitnie corocznie.

Jolu tam jeszcze nie dojechałam,ale pewnie też tam się wybiorę ;:215

Aniu mój syn często jak kwitną lilie ma brudne ubrania i mówi,że mamy kwiaty go znów wybrudziły ;:306
Lilia himalajska? Muszę wygoglać co to za nowość ;:224

Madziu no tak rozumiem Cię doskonale,nie możesz jechać codziennie i podglądać.
U Ciebie już są? No zobacz w każdej inaczej wykładają.

Andziu no nie wiem co mnie pokusiło z tymi słonecznikami...już wiem pewnie obrazek żółciutki,a mi potrzeba słonka,energii...
To nic najwyżej zachowam na zaś ;:215
Fajnie tak podglądać z okna jak po kolei płatki się rozchylają ;:108

Duju katalog lilii? Ja nie mam :( Pewnie gdybym takowy miała, to bym z gołym portfelem chodziła...tzn goła i wesoła ;:306

Anym o tak trafiłaś w samo sedno:) jak ja lubię przekładać i podziwiać moje nasionka,te kolorowe torebeczki poprawiają mi humor.
Porozkładam sobie je i podziwiam jak ładnie będę miała jak zakwitną ;:333

Moni zlikwidowali Brico? A to pech,nawet dobre ceny mają i asortyment też dosyć ciekawy.
Biała kobeę u nich kupiłam,a w Auchan nie mieli ;:222 W Tesco rzadko kupuję,ale tez i rzadko bywam..

Sabinko oj w OBI to bym biegała i wybierała,raz latem jak byliśmy z M w Poznaniu to wyjść nie mogłam z tego sklepu,tyle dobra i wszystkiego.Mąż dziwnie patrzy? Mój jak ja to wszystko poustawiam na parapetach też mi się przygląda i dziwuje po co mi tyle tego? ;:306

Charles Austin róża mocarna,wszystkim polecam,a zapach miodzio ;:333

Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Ania u mnie już wczoraj przed wieczorkiem napadało..... ale teraz prawie nic nie widać ... jest na plusie ;:222
Werbeny szukasz ;:oj szykujesz nowe odsłony ..... :D
Z nasionkami tak, czy siak chyba trzeba czekać, bo za wcześnie też nie dobrze jest wysiać ;:108
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Aniu masz rację Austinek jeden w swoim rodzaju ;:167 Mój wypuścił długaśne pędzicha i jeśli zbuduje na nich krótkopędy będzie zabójczo wyglądał jak zakwitnie
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Do OBI się nie zapędzam. Jakiegoś dziwnie szybkiego bicia serca tam dostaję. Dobrze, że jest daleko. Ale tak niby od niechcenia przeglądam gazetki OBI.. i czekam aż pojawi się coś wiosennego.
W ciastoramie już full wypas u mnie. Oczywiście jak na tą porę roku. Rozsadniki, kora, ziemie do wysiewu, wszystko już przebudowują. Zaraz wystawią nawozy w dużych wiaderkach itd. Ja już uzbierałam nawozy, opryski które potrzebuję itd. Brakuje mi tylko kilku nasionek.
Charles piękny. Ja wybrałam jego żółtą wersję. Zobaczymy czy jest też tak warta uwagi jak jej poprzednik.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”