Co mnie z rana dzisiaj wcześnie obudziło? Jakiś
skrobot za oknem,szuranie ....czyżby coś odgarniali?
Rolety w górę i co widzę? Biel wszędzie

Zima przyszła w nocy niespodziewanie a to ci dopiero.Ja nasiona kompletuję,szykuję się na wiosnę,a tu takie buty
Z drugiej strony myślę sobie,że roślinki dostały należytą pierzynkę
Nasiona pojadę po południu kupić,torebeczki kolorowe wabią mnie wszędzie gdzie nie wejdę.Poznikały ze sklepów choinki,za to nasiona teraz patrzą ze sklepowych regałów,a niedługo i lilie pewnie się pojawią w ofercie
Aneczko z tym brakiem miejsca i u mnie problem,skrętniki i dwa fiołki zajęły stanowiska,a liście mają dość rozłożyste,nie mogę do kupy ich ścisnąć

chyba je przeniosę na komodę,a tam pójdą siewki,jednak najpierw je posieję i poczekam czy coś wykiełkuje:)
Ula Octavia Hill zasługuje na oklaski,zdrowa,ładna i bezproblemowa.Przypomniało mi się nawet,że nawozu to ani grama nie dostała,a jak ładnie kwitnie corocznie.
Jolu tam jeszcze nie dojechałam,ale pewnie też tam się wybiorę
Aniu mój syn często jak kwitną lilie ma brudne ubrania i mówi,że mamy kwiaty go znów wybrudziły
Lilia himalajska? Muszę wygoglać co to za nowość
Madziu no tak rozumiem Cię doskonale,nie możesz jechać codziennie i podglądać.
U Ciebie już są? No zobacz w każdej inaczej wykładają.
Andziu no nie wiem co mnie pokusiło z tymi słonecznikami...już wiem pewnie obrazek żółciutki,a mi potrzeba słonka,energii...
To nic najwyżej zachowam na zaś
Fajnie tak podglądać z okna jak po kolei płatki się rozchylają
Duju katalog lilii? Ja nie mam

Pewnie gdybym takowy miała, to bym z gołym portfelem chodziła...tzn goła i wesoła
Anym o tak trafiłaś w samo sedno:) jak ja lubię przekładać i podziwiać moje nasionka,te kolorowe torebeczki poprawiają mi humor.
Porozkładam sobie je i podziwiam jak ładnie będę miała jak zakwitną
Moni zlikwidowali Brico? A to pech,nawet dobre ceny mają i asortyment też dosyć ciekawy.
Biała kobeę u nich kupiłam,a w Auchan nie mieli

W Tesco rzadko kupuję,ale tez i rzadko bywam..
Sabinko oj w OBI to bym biegała i wybierała,raz latem jak byliśmy z M w Poznaniu to wyjść nie mogłam z tego sklepu,tyle dobra i wszystkiego.Mąż dziwnie patrzy? Mój jak ja to wszystko poustawiam na parapetach też mi się przygląda i dziwuje po co mi tyle tego?
Charles Austin róża mocarna,wszystkim polecam,a zapach miodzio