Na glinie malowane - 2014
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Na glinie malowane - 2014
Jajcami już się zachwycałam w odpowiednim wątku, a jakże
.Byłam ciekawa kiedy coś pokażesz .Jestem pod wrażeniem Twoich jajcowych wyrobów
Jak na początek to superowo, a za chwilkę to już będziesz robić takie cudeńka jak Ewcia
- Mariolcia1962
- 1000p

- Od: 25 wrz 2013, o 18:43
Ilona jestem zachwycona jajami
A teraz z innej beczki , czy zebrałaś może nasionka z białego łubinu ? Jak tak to przywiez proszę na spotkanie ,
będę
A teraz z innej beczki , czy zebrałaś może nasionka z białego łubinu ? Jak tak to przywiez proszę na spotkanie ,
będę
Mój ogród na wsi
Pozdrawiam Mariola
Pozdrawiam Mariola
- oxalis
- 1000p

- Od: 24 mar 2012, o 00:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ilonko...
, jak milo Cię odwiedzić, nawet jeśli z Twojego ogródka widok na moloch się rozciąga
.
Ty wiesz co ? Też bym nie chciała mieć czeguś takiego pod nosem. Ale jeszcze bardziej nie chciałabym mieć np stacji PKP za płotem...wiem, wiem żartuję sobie głupio, ale czasem lepiej szukać plusów niż minusów. Przynajmniej u mnie się to sprawdza
.
To teraz z innej beczki...jajuszka śliczne
, zrobione własnoręcznie i wg własnego projektu.
Dremelkowanie niby proste, nie? Nie taki diabeł straszny...to się pochwal statystyką...ubiłaś jakieś jajco?
A ta różyczka nad jajami to chipendale? Bo mi się strasznie spodobała
.
Ty wiesz co ? Też bym nie chciała mieć czeguś takiego pod nosem. Ale jeszcze bardziej nie chciałabym mieć np stacji PKP za płotem...wiem, wiem żartuję sobie głupio, ale czasem lepiej szukać plusów niż minusów. Przynajmniej u mnie się to sprawdza
To teraz z innej beczki...jajuszka śliczne
Dremelkowanie niby proste, nie? Nie taki diabeł straszny...to się pochwal statystyką...ubiłaś jakieś jajco?
A ta różyczka nad jajami to chipendale? Bo mi się strasznie spodobała
-
iga23

- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Kontakt:
Kasiu, nie wiem czy znasz Anię a Bielska z forum, ona za płotem ma rozlewnię alkoholu, całkiem spora fabryka, i zdecydowanie bliżej niż Ilonka. Wszytko można jakoś złagodzić roślinami, tylko trzeba czasu by rośliny urosły, a my tego czasu mamy coraz mniej. 
- imwsz

- Od: 22 lip 2011, o 19:39
Witajcie
Majeczko no coś Ty
Teraz się czuję jakbym na jakim polu ornym mieszkała, tak wieje. "Płotowe" zmiany niekoniecznie związane z budową bo i tak tam rosną wysokie brabanty ale one akurat działaja na mnie jak płachta na byka i są już brzydkie po ponad 20 latach, pomimo przycinania.
Oj będzie to mordercza praca bo tam jest najgorsze podłoże, co nie znaczy, że nic nie rośnie. Jak się roślinkom pomaga to i w "glinie" urośnie
Ustalenia powiedzmy na 99% z męską stroną są chociaż wiesz jak ten 1% może nieraz nabałaganić
Powolutku budzę się z marazmu zimowego
Jadziu
jajcowe ale najgorsze, że do frywolitek znowu mi nie po drodze
Mariolu tylko nie bij a przyznam sie jak na spowiedzi. Nasionka pozbierałam i schowałam do kanciapki ogrodnika tak jak m.in. cebule Eukomisa i ....... wszystko mi szlag trafił bo zapomniałam o wywózce do pracy.
Ale jeśli bedziesz chętna to Ci kupię u nas na ryneczku jak przyjdzie pora
Kasiu a gdzieś Ty była jak Ciebie nie było
ale ... PKP mi wystarczy oddalone o kilka km, które i tak u mnie słychać. Niech tylko zrealizują to co zaplanowali to będę, powiedzmy, kontenta.
Nie ukrywam, że są i pewne dodatnie strony - sprzątnięcie terenu, ujednolicenie, stworzenie nowej architektury, kilku miejsc pracy
, tworzenie nowych rozwiązań komunikacyjnych ..... mam nadzieję na powstanie pełnego, planowanego obrazu zieleni z m.in. krzewami, drzewami ... no i nie bedę musiała jechać do Poznania lub Gdańska (to miasto darzę szczególnym sentymentem) na ewentualne zakupy
Dremelkowanie - ujmę to tak żadne wyrysowane jajo mi nie pękło ale ... pierwsze, najmniejsze zostało przeznaczone na tzw. naukę, jak mam to to trzymać, jaki nacisk, na ile mogę się zbliżyć do następnej "dziurki" ...... stres był przeokropny, 2 dni się zbierałam aby pierwszy otworek wywiercić .....i takim sposobem następne przechodzą metamorfozę. Tylko dopija mnie schodzenie tego Ace bo po 7 jajach straciło moc, a to przecież następny koszt
Ale mi się zachciało
Kasiu na zdjęciu jest Wellbeing a tak wygladał Chippek

Iga %tów za płotem to już bym kompletnie nie chciała
Majeczko no coś Ty
Oj będzie to mordercza praca bo tam jest najgorsze podłoże, co nie znaczy, że nic nie rośnie. Jak się roślinkom pomaga to i w "glinie" urośnie
Ustalenia powiedzmy na 99% z męską stroną są chociaż wiesz jak ten 1% może nieraz nabałaganić
Powolutku budzę się z marazmu zimowego
Jadziu
Mariolu tylko nie bij a przyznam sie jak na spowiedzi. Nasionka pozbierałam i schowałam do kanciapki ogrodnika tak jak m.in. cebule Eukomisa i ....... wszystko mi szlag trafił bo zapomniałam o wywózce do pracy.
Ale jeśli bedziesz chętna to Ci kupię u nas na ryneczku jak przyjdzie pora
Kasiu a gdzieś Ty była jak Ciebie nie było
Nie ukrywam, że są i pewne dodatnie strony - sprzątnięcie terenu, ujednolicenie, stworzenie nowej architektury, kilku miejsc pracy
Dremelkowanie - ujmę to tak żadne wyrysowane jajo mi nie pękło ale ... pierwsze, najmniejsze zostało przeznaczone na tzw. naukę, jak mam to to trzymać, jaki nacisk, na ile mogę się zbliżyć do następnej "dziurki" ...... stres był przeokropny, 2 dni się zbierałam aby pierwszy otworek wywiercić .....i takim sposobem następne przechodzą metamorfozę. Tylko dopija mnie schodzenie tego Ace bo po 7 jajach straciło moc, a to przecież następny koszt
Kasiu na zdjęciu jest Wellbeing a tak wygladał Chippek

Iga %tów za płotem to już bym kompletnie nie chciała
Pozdrawiam - Ilona
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
No cóż Ilonko naukę frywolnych robótek pozostaw na zimowe wieczory
o ile wiosna w przyszłym roku nie zjawi się juz w styczniu
wtedy znów klops
- Mariolcia1962
- 1000p

- imwsz

Jadziu patrząc na ostatnie lata to doprawdy można zgłupieć z wahaniami pogodowymi
Przed chorobą, Chociaż jeszcze nosa nie wyściubiam, to niczego niepokojącego u siebie nie zauważyłam
Ale za to u mnie trochę śniegu się pojawiło. Normalnie wręcz w szoku byłam, że w styczniu śnieg spadł
zdjęcia robione przez eMa gdy padało

Mariolcia
Przed chorobą, Chociaż jeszcze nosa nie wyściubiam, to niczego niepokojącego u siebie nie zauważyłam
Ale za to u mnie trochę śniegu się pojawiło. Normalnie wręcz w szoku byłam, że w styczniu śnieg spadł
zdjęcia robione przez eMa gdy padało

Mariolcia
Pozdrawiam - Ilona
- Mariolcia1962
- 1000p

Ilona czy już lepiej z Tobą ? Choróbsko sobie poszło ? Szkoda ,że Cię nie było na spotkaniu 
Mój ogród na wsi
Pozdrawiam Mariola
Pozdrawiam Mariola
- wiolamanka

- Od: 16 cze 2012, o 20:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ilonko skąpa w śniegu ta nasza zima
Moloch rośnie nie wiesz kiedy otwarcie
Moloch rośnie nie wiesz kiedy otwarcie
- abcd
- 1000p

- Od: 15 kwie 2010, o 11:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Ilonka pewnie jeszcze chora

- cantati

- Od: 10 lut 2012, o 17:00
Ilonko
mam nadzieję, że już zdrowa jesteś
Współczuję tego molocha za sąsiada
Za to zimę masz jak z obrazka
A jaja ażurowe - cudo! Masz cierpliwość i zdolne łapki

Współczuję tego molocha za sąsiada
Za to zimę masz jak z obrazka
A jaja ażurowe - cudo! Masz cierpliwość i zdolne łapki
Pozdrawiam, Dorota
- imwsz

Ewciu no rośnie
Mariolciu, Elu teraz przerabiam początek kaszel, kataru i lekkie osłabienie. Niestety tak to jest jak człek łazi do roboty i nie wyleczywszy się do końca
Wiolciu ale dzisiaj z samego rana chyba i u Ciebie się zmieniło?
Co do I. to otwarcie ma być, teoretycznie, w sierpniu lub wrześniu. Wiesz jak jest
Początkowo była mowa o lipcu a i październik gdzieś się przewinął
No to teraz już nie będziesz miała częstej wymówki
Dorciu jeszcze trochę niedomagam, niestety.
Moloch, ot po prostu zmiana krajobrazu za płotem i niestety pieniądz rządzi. Mam cichą nadzieję, że nie będzie to sąsiedztwo które znienawidzę po tygodniu dostaw
Wiecie, ale najbardziej zaskoczyło mnie to co zobaczyłam dzisiaj za oknem i musiałam strzelić foteczki

Zdjęcia robiłam przed 7 rano a jak wróciłam do domu po 17 ściana budynku wyglądała już tak

i niestety śnieżku trochę mniej
No i co , no i co miało nie być zamówień i się złamałam na widok i potrzebę posiadania tej ślicznotki
http://www.floribunda.pl/lavender-ice-t ... -2486.html
Podoba mi się jeszcze ta http://www.floribunda.pl/bienvenue-delr ... -2495.html ale totalnie nie mam pomysłu na miejscówkę ?. no i jeszcze więcej ?..
ale jestem twarda, twarda..... zobaczymy jak długo
Mariolciu, Elu teraz przerabiam początek kaszel, kataru i lekkie osłabienie. Niestety tak to jest jak człek łazi do roboty i nie wyleczywszy się do końca
Wiolciu ale dzisiaj z samego rana chyba i u Ciebie się zmieniło?
Co do I. to otwarcie ma być, teoretycznie, w sierpniu lub wrześniu. Wiesz jak jest
Początkowo była mowa o lipcu a i październik gdzieś się przewinął
No to teraz już nie będziesz miała częstej wymówki
Dorciu jeszcze trochę niedomagam, niestety.
Moloch, ot po prostu zmiana krajobrazu za płotem i niestety pieniądz rządzi. Mam cichą nadzieję, że nie będzie to sąsiedztwo które znienawidzę po tygodniu dostaw
Wiecie, ale najbardziej zaskoczyło mnie to co zobaczyłam dzisiaj za oknem i musiałam strzelić foteczki

Zdjęcia robiłam przed 7 rano a jak wróciłam do domu po 17 ściana budynku wyglądała już tak

i niestety śnieżku trochę mniej
No i co , no i co miało nie być zamówień i się złamałam na widok i potrzebę posiadania tej ślicznotki
http://www.floribunda.pl/lavender-ice-t ... -2486.html
Podoba mi się jeszcze ta http://www.floribunda.pl/bienvenue-delr ... -2495.html ale totalnie nie mam pomysłu na miejscówkę ?. no i jeszcze więcej ?..
ale jestem twarda, twarda..... zobaczymy jak długo
Pozdrawiam - Ilona
- Mariolcia1962
- 1000p

Mi osobiście ta druga bardziej przypadła do gustu i pachnie na 4 znaczki , a nie 1
.
Mój ogród na wsi
Pozdrawiam Mariola
Pozdrawiam Mariola