Moja nowa wymarzona działka cz.8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moja nowa wymarzona działka cz.8

Post »

Iwonko cieszę się że jesteś zrelaksowana i zadowolona to teraz bardzo ważne ;:196
Imprezka w szkole też cię ucieszyła tak trzymaj kochana, buziaczki ;:196
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Iwonko jestem i taki chwilowy odpoczynek od forum zrobiłam. :)
Awatar użytkownika
jacekopole71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2012, o 17:28

Post »

Zauważyłem,że mniej lub więcej osób zrobiło sobie urlopik od forum na dłużej...krócej ;:3
Awatar użytkownika
patkaza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 cze 2010, o 23:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit Witaj Iwonko jestem na etapie "oczkaomaniakalnym" może podpowiedziałabyś mi coś? Bardzo mi się podoba u ciebie, że oczko wtopiło się w ogród jak by było tu od zawsze! Piękny kumaty książe (tylko ten zaskroniec bllleee) tak wiele roślinek wokoło -nie masz problemów z wpadającymi resztkami? Ono jest z foli ? Pięknie zamaskowane brzegi kamieniami polnymi-tak właśnie bardzo mi się podoba!
Iwonko nowy rok nowe nadzieje-oby i twoje problemy rozwiały się i wiosna rozkwitła pięknie i kolorowo ;:196 Wspaniałe opisy wycieczek jak bym tam była ;:304
Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witajcie kochani :wit
Agnieszko, tak jak pisałam, pytaj, a jak będę mogła, pomogę, też byłam przerażona jak zaczynałam, ale potem wszystko gładko poleciało, przy pomocy koleżanek na forum oczywiście, dasz radę i Ty :wit
Jacku, nie, nie, nie urlopik, tylko dołek ;:108
Sylwuś, dobrze, że wróciłaś ;:196
Aniu tak, byłam, teraz trochę mniej, ale co tam, wszystko przejdzie ;:196
Beatko, żebyś wiedziała, czy na kocie, czy wierzchem, przyjadę ;:196
Bożenko dziękuję ;:196
Monia, Masz gdzie spacerować, piesia i jak pogoda pozwala to urządzaj spacerki dla zdrówka, tak mi lekarz ostatnio też mówił, dla zdrówka ;:196
Alu zostawiaj ślad częściej , ja trzymam kciuki za pomyślność ;:196
Kasiu, oby więcej ;:196
Ewunia, co posadzę jeszcze nie wiem, na razie czeka na wiosnę ;:108
Danusiu bo my dziadki właśnie od rozpieszczania tylko jesteśmy, a dzieci nam muszą pomóc, żeby było co rozpieszczać ;:108 Rozmawiałam dziś z Twoim zięciem, dziękuję Danusiu ;:196
Reniu to dobrze, że jest takich więcej, no co innego jak wiatr połamie, deszcz połamie, to wtedy zabieram do domku do wazonu, ale tylko wtedy ;:108
A teraz aby do wiosny :wit

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p
Od: 16 cze 2014, o 18:59

Post »

Ta Twoja wiosna Iwonko prześliczna i jaka kolorowa , ;:196 jeśli potrzebujesz czegokolwiek , wiesz gdzie jestem ;:196 buziaki dla Misia i wnusiów ;:196
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Iwonko wiosnę przywołujesz a ja chcę zimy :D bo to jej czas i wolę aby teraz przyszła a nie w marcu czy kwietniu bo... już tak bywało.
U mnie lekki przymrozek i śniegu trochę napadało az rozmarzyłam się patrząc przez okno na wirujące duże płatki śniegu.
Piękny kamienisty brzeg nad oczkiem bardzo mi się podoba, miałam podobnie ale po kilku sezonach wszystkie kamienie usunęłam bo nie dawałam rady siejącej się trawie i chwastom - trudno je wybierać między kamieniami . Tak się kiedyś zasadziłam przy wyrywaniu kępy traw, że o mało do stawu nie wpadłam... :;230
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Iwonko u kogo nie jestem to każdy o wiośnie rozprawia, nigdzie nie ma słowa o nadciągającej zimie czy śniegu. Już sama nie wiem co byłoby lepsze. Ściskam i miłych snów ;:196
Awatar użytkownika
magry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 wrz 2009, o 19:20

Post »

I tak ma być.Luty i marzec,według prognoz,ma być ciepły.Zimę,moja wieś,ma pożegnać w przyszłym tygodniu.Dzisiaj idę ściąć futro zimowe a jutro biorę się za robotę.
Jesienią działki nie sprzątałem więc teraz mokre liście nie mogą dłużej leżeć bo grzybki zaczną rosnąć.No i sekatorek też do rączki.Ja tak mówię o pożegnaniu zimy
ale u mnie jej nie było.Deszczu dużo tak ale śniegu niet.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Dziewczyny kochane i chłopaki, powiem tak, zima powinna być tak jak każda pora roku po kolei, ale jej nie ma, no co zrobić, teraz to już się tej zimy boję, byłam ostatnio na działce i widzę co się dzieje, porzeczki, róże, drzewka owocowe mają tak nabrzmiałe pąki, że za chwilę strzelą, czy one w ogóle posnęły snem zimowym, chyba nie, a teraz co, przyjdzie paskuda i po owocach, po kwiatach, przykro by było prawda ;:108
Dziś planowałam podjechać na działkę i z sekatorem właśnie jak Janek pochodzić, porządku porobić, a tu rano wstaję i biało, ale topnieje już, właśnie, na zimę nie sprzątam nigdy liści, przekwitłych roślin, zawsze to jakaś ochrona przed mrozem, ale jaka pożywka dla grzybów gdy ciągle ciepło ;:185 no i właśnie tak jest, co nie zmarzło, to zgnije, martwi mnie to ;:185 Wiosny aż tak bardzo nie przywołuję, ale mrozów to ja już nie chcę ;:185
Kiedy kupiłam działeczkę, w kwietniu było u mnie jeszcze mroźno, śnieg leżał, Wy już siałyście, sadziłyście, a ja grabiłam śnieg żeby szybciej ziemia odmarzła, bo działeczka jest tak położona, że wcale upału na niej nie ma, tylko ta część, gdzie jest oczko, jest cieplejsza ;:108
Tak miałam w kwietniu, dokładnie 6 kwietnia ;:oj
Obrazek Obrazek
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Iwonko,u mnie kwiaty we flakonie muszą być,ogród mam duży i nawet śladu nie ma jak coś utnę,a ja przenoszę ogród do domu,ale masz rację każdy jest inny i dlatego nie ma nudy,u mnie pogoda do pracy w ogrodzie,więc pomału coś robię ,żeby mniej było na wiosnę,i żebym mogła już tylko sadzić,a z tą zimą to nigdy nie wiadomo,może nas jeszcze zaskoczyć i w najbardziej nieodpowiednim momencie przyjść,ale nie mamy na to wpływu,a tymczasem cieszmy się co mamy ,pozdrawiam i buziaczki :wit ;:196
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

Ale ślicznie ;:138
Szczególnie ciemne tulipany i skalnica ;:108

U mnie też wiosna.Ale już zimy być nie może.A podobno tylko w styczniu troszkę zimy ma być.
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Witaj Iwonko ;:196 widzę że masz i wiosnę i zimę - wszystko razem :) Ja zimy już nie chcę a szczególnie mrozów ;:185
Nasionkami się podzielimy ;:108
Pozdrawiam i życzę miłego dnia ;:168
Awatar użytkownika
jacekopole71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2012, o 17:28

Post »

Iwonko,tak sobie myślę,czy my nie zaczniemy uprawiać ,,topików'',roślin nie z naszego klimatu? :wink: Zastanawiam się czy nie odwinę albizji, bo przecież pogoda wczesnowiosenna ;:222
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Kontakt:

Post »

Iwonko, to teraz tylko szyć i haftować.Ty kochana działką się teraz nie zamartwiaj, nie zając do lasu nie ucieknie. Wiosną odpoczniesz, latem zdążysz zrobić, o zdrowie na razie zadbaj.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”